Jaguar I-Pace

A Jaguar bemutatta a I-Pace képességeit

2018.09.29.

Az I-Pace sima váza mindössze 0,29-szeres aerodinamikai együtthatót eredményez, amely az iparág egyik legjobb off-road járművévé teszi. Bárki, aki azt gondolná, hogy az új Jaguar I-Pace nem áll készen a kemény terepekre, az gondolja újra.

Forrás: autonews.com

Múlt hónapban Portugáliában a teljesen elektromos, összkerék meghajtású crossover a tesztvezetés során könnyedén kelt át a 45 cm mély patakokon, csak úgy, mint meredek hegyi utakon vagy akár a Formula 1 versenypályáján 200 km/h maximum sebességnél is.

Mindezt egyetlen csepp üzemanyag elégetése nélkül, bizonyítva, hogy nem csak a Tesla X Modelljével, de a német riválisaitól a közeljövőben érkező elektromos crossoverekkel is fel tudja venni a versenyt.

Az I-Pace 90 kilowattórás lítium ion akkumulátora 480 km hatótávolságot biztosít az új WLTP ciklusnak köszönhetően. A crossoverben 394 lóerő és 696 newtonméteres forgatónyomaték hajtja a prémium középméretű városi terepjárót 4.8 másodperc alatt van 0-ról 100 km/h-án.

Forrás: autonews.com

Azonban a Jaguar Land Rover legnehezebb feladata – a design elkészítésénél, a mérnöki munkánál, a tesztelésnél és az I-Pace-t a verseny ellenére a kereskedőkhöz való eljuttatásánál is nehezebb – a megfelelő marketing stratégia kialakítása lesz.

„A Jaguar tudja, hogyan tervezzen egy lenyűgöző crossovert.” – mondta Dave Sullivan az AutoPacific elemzője, hivatkozva az F-Pace sikerére, mely a Jaguar történetének leggyorsabban értékesített járműve volt. De „a teljesen elektromosra váltás különleges kihívás lesz egy olyan cég számára, ahol ezelőtt még nem dobtak EV-t piacra.”

Ahogy Sullivan mondta: „A Jaguar volt a J.D. Power alapja (2018 Initial Quality Study,U.S.) és ez lesz az első elektromos járművük. A Jaguarnak nincs a Teslához hasonló mozgástere az ügyfeleivel. A Tesla ügyfelei elnézhetik vagy könnyelműek lehetnek a minőségi problémákat illetően, hiszen a Tesla az Tesla, de a Jaguar ügyfelei többet várnak el egy jól kialakított márkától.

Forrás: autonews.com

Alapvető információk:

 

Piacra kerülés: nyár (Európában)

Ár: 63 495 font (UK)

Ahol gyártják: Graz, Ausztria (Magna Steyr-nél)

Fontos versenytársai: Tesla X Modell, Audi E-Tron SUV (2019-től esedékes), Mercedes Benz EQC (2019-től esedékes)

Energiatakarékosság: A járművezető beállíthatja az optimális akkumulátortöltő hőmérsékletet mialatt az I-Pace töltődik. Ez növeli a hatótávolságot. További hatótávolságra kedvezően ható sajátosság a légkondicionáló berendezés, mely az utasok számát érzékelve irányítja rájuk a levegőt, az üres helyeket szándékosan kihagyva. Kisebb sebességnél mindössze egy elektromos motor hajtja a járművet.

Búcsú a fékezéstől: A regeneratív fékezés magas fokozatra állítása lehetővé teszi az egy pedálos vezetést, ami annyit tesz, ha a vezető leveszi a lábát a gázpedálról a regeneratív fékek megállítják az autót. A Nissan hasonló technológiát kínál a teljesen elektromos Leaf modelljéhez.

Töltési lehetőségek: Az I-Pace 432 cellás lítium ion akkumulátorának 80%-os töltöttsége akár 40 perc alatt elérhető nyilvánosan is megtalálható 100 kilowattos DC töltőkkel.

A Jaguar a papírra vetett terveitől mindössze 4 év leforgása utána juttatta el az I-Pace-t a bemutatótermekbe.

Forrás: autonews.com

 

Forrás: autonews.com

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.29
A hazai taxitársaságok közül elsőként a Főtaxinál érhető el a robotdiszpécser szolgáltatás, amelyet....
2021.11.29
A számos tagadás ellenére úgy tűnik, Herbert Diess vezéeigazgató nem ül olyan szilárdan a....
2021.11.28
Két autó ütközött össze a 19-es kilométernél, Budapest belterületén - írja a police.hu ..
2021.11.28
Időutazás egy különleges géppel egy történelmi terepen. ..
2021.11.28
Vasárnap délután szomorú hírt közölt a Williams-istálló: életének 79. évében elhunyt az alakulatot....
2021.11.28
Az Audi igazgatótanácsának tagja, Hildegard Wortmann még öt évig felel majd a marketing- és....
2021.11.28
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Köd. ..
2021.11.28
November 29-én hajnalban indul a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train, a villamosvasúton április....
2021.11.28
Sivatagi tájon és az Északi-sarkkörön belül teszteli a Cadillac az első elektromos crossoverét. A....
2021.11.28
Csúnyán átvertek egy közeledési rendőrt kollégái Romániában. Meggyőzték egyik naiv társukat arról,....