Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace: Mesterhármas

2019.04.18.

A tisztán elektromosüzemű Jaguar I-PACE a díj történetében először hármas győzelmet aratott a 2019-es World Car Awards (Világ Év Autója) szavazáson. A model nem csupán a nagyrabecsült 2019-es Világ Év Autója, valamint a Világ Év Dizájnja címeket nyerte el – ahogy 2017-ben az F-PACE is –, de a Világ Év Zöld Autójának is megválasztották.

Az I-PACE az első olyan modell a World Car of the Year díj tizenötéves történetében, amely három elsőhelyezést is szerzett.

Alig néhány héttel azután, hogy a modellel nyerte az Év Európai Autója címet, az I-PACE újabb elismerést vehetett át a New York-i Autószalonon. A világ 24 országát képviselő 86 szakújságíróból álló zsűri döntése újfent megerősíti a modell pozícióját, mint a világ legkívánatosabb prémium elektromosjárműve.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Jaguar I-PACE-t háromszor is szólították a World Car of the Year díjátadóján. Annak idején azzal a szándékkal fogtunk hozzá a modellfejlesztéséhez, hogy megvalósítsuk Zéró Célkitűzésünket: a zérókárosanyag-kibocsátást, a zéró balesetet és a zéróf orgalmidugókat. Az I-PACE ennek azambiciózus célkitűzésnek az elsőállomása. Amikor megálmodtuk, az elektromosautók még rétegmodellneks zámítottak. Ezért tisztalappal indulva újmércét teremtettünk az iparág számára, megalkotva a világ legkiválóbb prémium elektromosjárművét, egy hamisítatlan vezetési  élménytnyújtó, vérbeli Jaguart. Azzal, hogyaz I-PACE elnyerte a 2019-es Világ Év Autója, Világ Év Dizájnja ésVilág Év Zöld Autójadíjakat, márkánkelső, tisztánelektromosüzeműjárművemegérdemeltenrészesült a létezőlegmagasabbszintűelismerésben. Ezútonköszönömaz I-PACE megvalósításában szenvedéllyel közreműködőc sapatnak, hogy ilyen kiváló modellt alkottak."

Prof. Dr. Ralf Speth a Jaguar Land Rover vezérigazgatója

Az Egyesült Királyságban tervezettés fejlesztett I-PACE új ügyfeleket csábít a Jaguar márkához. Közülük sokan most vásárolják meg elsővillanyautójukat– a mainapig a világtöbb mint 60 országában 11 ezernél is többen vehettékát I-PACE-üket. A sportautókra jellemző menetteljesítményeket zérókárosanyag-kibocsátással, páratlan kifinomultsággal és a szabadidőjárművekre jellemző, hamisítatlan sokoldalúsággal és használatiértékkeltársító I-PACE kiemelkedő ajánlatnak számít kategóriájában.

„A Jaguar formatervezőjének lenni alighanem a legjobb munkakör a világon. Őszintén mondhatom, egyetlen más projekt sem okozott nekem annyi örömöt, mint az I-PACE. Az elektromosjárművek soha nemlátott mértékű szabadságot adnak a dizájnereknek. Újragondolhatjuk az arányokat, a járművek profilját és helykihasználását – és munkatársaimmal teljesmértékben ki is aknáztuk ezeket a lehetőségeket. A 2019-es Világ Év Dizájnja cím, valamint a Világ Év Autójaés a Világ Év Zöld Autója díjak elnyerése tisztelgés az egész csapat erőfeszítései előtt."

A valamivel több mint egy évvel ezelőtt bemutatott I-PACE a mai napig 62 szakmai elismerésben részesült.Többek között elnyerte az Európai Év Autója díjat, a német, norvégés brit Év Autója díjakat, a BBC TopGear magazin Év Villanyautója díját, a Kínai Év Zöld Autójadíjat, valamint az Autobest ECOBEST kitüntetését.

A Jaguar I-PACE már a hazaipiacon is rendelhető, a modellkonfigurátoramegtalálható a www.jaguar.huoldalon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.23
A Bridgestone bejelentette legújabb, túramotor-kerékpárokra fejlesztett Battlax Adventure Trail....
2021.10.23
Megszűnt az útlezárás az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, Hatvannál, ahol halálos....
2021.10.23
Lipcse városa 2025-től csak elektromos autókat akar engedélyezni a személyszállításban. Ennek....
2021.10.23
Szolgálat közben balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr Budapesten -....
2021.10.23
Nem sok autótípus mondhatja el magáról, hogy 50 milliónál is több példányt adtak el belőle, amióta....
2021.10.23
Mesterséges intelligencia segítségével, automatikusan tölti az elektromos járműveket a vállalat....
2021.10.23
Egy neves aukciós ház oldalára került fel a fekete kisteherautó, amely várhatóan 40-50 ezer dollár....
2021.10.23
Abszurd helyzetet eredményez, hogy viszonylag kevés új autó érkezik a piacra, ezért a kétéves....
2021.10.22
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt teljes útlezárásra kell számítania a....
2021.10.22
Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája volt a leggyorsabb pénteken az első szabadedzésen a Forma-1-es....