Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace: Mesterhármas

2019.04.18.

A tisztán elektromosüzemű Jaguar I-PACE a díj történetében először hármas győzelmet aratott a 2019-es World Car Awards (Világ Év Autója) szavazáson. A model nem csupán a nagyrabecsült 2019-es Világ Év Autója, valamint a Világ Év Dizájnja címeket nyerte el – ahogy 2017-ben az F-PACE is –, de a Világ Év Zöld Autójának is megválasztották.

Az I-PACE az első olyan modell a World Car of the Year díj tizenötéves történetében, amely három elsőhelyezést is szerzett.

Alig néhány héttel azután, hogy a modellel nyerte az Év Európai Autója címet, az I-PACE újabb elismerést vehetett át a New York-i Autószalonon. A világ 24 országát képviselő 86 szakújságíróból álló zsűri döntése újfent megerősíti a modell pozícióját, mint a világ legkívánatosabb prémium elektromosjárműve.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Jaguar I-PACE-t háromszor is szólították a World Car of the Year díjátadóján. Annak idején azzal a szándékkal fogtunk hozzá a modellfejlesztéséhez, hogy megvalósítsuk Zéró Célkitűzésünket: a zérókárosanyag-kibocsátást, a zéró balesetet és a zéróf orgalmidugókat. Az I-PACE ennek azambiciózus célkitűzésnek az elsőállomása. Amikor megálmodtuk, az elektromosautók még rétegmodellneks zámítottak. Ezért tisztalappal indulva újmércét teremtettünk az iparág számára, megalkotva a világ legkiválóbb prémium elektromosjárművét, egy hamisítatlan vezetési  élménytnyújtó, vérbeli Jaguart. Azzal, hogyaz I-PACE elnyerte a 2019-es Világ Év Autója, Világ Év Dizájnja ésVilág Év Zöld Autójadíjakat, márkánkelső, tisztánelektromosüzeműjárművemegérdemeltenrészesült a létezőlegmagasabbszintűelismerésben. Ezútonköszönömaz I-PACE megvalósításában szenvedéllyel közreműködőc sapatnak, hogy ilyen kiváló modellt alkottak."

Prof. Dr. Ralf Speth a Jaguar Land Rover vezérigazgatója

Az Egyesült Királyságban tervezettés fejlesztett I-PACE új ügyfeleket csábít a Jaguar márkához. Közülük sokan most vásárolják meg elsővillanyautójukat– a mainapig a világtöbb mint 60 országában 11 ezernél is többen vehettékát I-PACE-üket. A sportautókra jellemző menetteljesítményeket zérókárosanyag-kibocsátással, páratlan kifinomultsággal és a szabadidőjárművekre jellemző, hamisítatlan sokoldalúsággal és használatiértékkeltársító I-PACE kiemelkedő ajánlatnak számít kategóriájában.

„A Jaguar formatervezőjének lenni alighanem a legjobb munkakör a világon. Őszintén mondhatom, egyetlen más projekt sem okozott nekem annyi örömöt, mint az I-PACE. Az elektromosjárművek soha nemlátott mértékű szabadságot adnak a dizájnereknek. Újragondolhatjuk az arányokat, a járművek profilját és helykihasználását – és munkatársaimmal teljesmértékben ki is aknáztuk ezeket a lehetőségeket. A 2019-es Világ Év Dizájnja cím, valamint a Világ Év Autójaés a Világ Év Zöld Autója díjak elnyerése tisztelgés az egész csapat erőfeszítései előtt."

A valamivel több mint egy évvel ezelőtt bemutatott I-PACE a mai napig 62 szakmai elismerésben részesült.Többek között elnyerte az Európai Év Autója díjat, a német, norvégés brit Év Autója díjakat, a BBC TopGear magazin Év Villanyautója díját, a Kínai Év Zöld Autójadíjat, valamint az Autobest ECOBEST kitüntetését.

A Jaguar I-PACE már a hazaipiacon is rendelhető, a modellkonfigurátoramegtalálható a www.jaguar.huoldalon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.20
Loeb és Ogier is kiállni kényszerült, a brutálisan nehéz murvás pályák megtizedelték a mezőnyt. ..
2022.05.20
Békeidőben is kemény támadások érik az autóipart kiszolgáló logisztikai láncot, mely gyakran....
2022.05.20
Beszállítói nehézségek miatt háromnapos munkahetet vezetnek be a Ford kölni üzemében - írta a Bild....
2022.05.20
Hiába van már izgalmas, hátsókerék-hajtású padlólemeze a Mazdának, úgy tűnik, hogy klasszikus....
2022.05.20
15 százalékkal nagyobb bevétele keletkezett a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek 2021-ben,....
2022.05.20
A Ferrari világbajnoki pontversenyt vezető monacói pilótája volt a leggyorsabb Barcelonában. ..
2022.05.20
Szemünk előtt foszlik szét sok minden, amiben hittünk. Már csak szinte a bizonytalanság biztos.....
2022.05.20
A Mercedes-Benz 135 millió euróért (52 milliárd forint) árverezte a mindösze két példányban létező....
2022.05.20
Egy feltehetően migránsokat szállító kisteherautót követő, két egymás mögött haladó rendőrautó....
2022.05.20
Egy konnektorról tölthető, zöld rendszámos Audi Q3 Sportback 45 TFSI e volt a jubileumi autó. ..