biztosítás

Karbantartási csomagok minden márkára

2015.04.24.

Az újautó-értékesítésben egyre kedveltebbé válnak az olyan átalánydíjak, amelyek minden szervizmunkálatot tartalmaznak. A jövőben a járműipari vállalatok maguk is értékesíthetnek ilyen termékeket minden kedvelt márkához: erről a Real Garant innovatív „Karbantartási termék”-e gondoskodik.

Szerző: Philipp Hayder 

Minél kíméletlenebbé válik a verseny az új autók piacán, annál találékonyabbak lesznek az autógyártók. Néhány évvel ezelőtt az az ötletük támadt, hogy a járművek havi finanszírozási díjába már az előírt karbantartási munkálatok költségeit is beépítik. Így könnyebb különbséget tenni a versenytársak között és jobb kihasználtságot biztosít a műhelyek számára – természetesen csak a mindenkori gyártó szerződéses partnereinél.

Az ügyfelek egyedülállóan sikeres megtartása

„Azt a feladatot tűztük ki magunk elé, hogy ezt az eszközt, amely hatékonynak bizonyult az ügyfelek megtartásában, minden járműipari vállalat számára elérhetővé tesszük”, mondta Michael Erb, a Real Garant Ausztriáért, Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért is felelős igazgatója. A Zürich Csoporthoz tartozó vállalat, amely a kiterjesztett és a használtautó garancia területén szerzett szakértelmének köszönhetően kiváló ismertségnek örvend az iparágban, másfél évig dolgozott a Karbantartási terméken.

A kísérleti projekt ezekben a napokban indul Németországban, és várhatóan az év második felében vezetik be Ausztriában. A piacon eddig egyedülálló szolgáltatás „épp a legjobbkor jön”, és erről Erb is meg van győződve: Talán még soha eddig nem panaszkodott annyi autószalon arra, hogy üresek a szervizműhelyek.

Átlátható költségek

A Karbantartási terméket a gyakorlatban új gépjárműre is és legfeljebb 10 éves használt gépjárműre is meg lehet kötni. A futamidő 12 és 60 hónap közötti idő lehet, és a fizetés vagy szerződéskötéskor, vagy kényelmes havi törlesztéssel történik. „A legtöbb ügyfél kétségtelenül úgy fog dönteni, hogy inkább egy átlátható összeget kalkulál be a havi finanszírozási díj mellé” véli Erb.

Átfogó fedezet

A Karbantartási termék a gyártó által megadott valamennyi szervizmunkát lefedi – így például az ékszíj cseréjét és a fékolaj cseréjét is. Az alkatrészek mellett a munkaidő térítése a gyártói előírások szerint történik. A fedezet csak a gyorsan kopó alkatrészekre nem terjed ki, mint például a fék, az ablaktörlő vagy a kipufogó és a kerékabroncs.

Az ügyfelek és a kereskedők számára is előnyös

Az ügyfelek számára a Karbantartási termék megkötése azt a biztonságot garantálja, hogy a járművásárlás miatt már megterhelt családi költségvetést nem boríthatják fel az esetlegesen magas szervizköltségek. A közlekedés- és az üzembiztonság továbbra is biztosítva van, és ezen kívül emelkedik az immár „folyamatosan szervizelt” jármű eladási ára.

A közvetítő kereskedő is profitál abból, hogy ügyfele az autóvásárlás után szinte biztosan visszatér a műhelyébe, méghozzá akár 5 éven keresztül. „A finanszírozással, biztosítással és garanciával összekötve ez egy verhetetlen komplett csomag”, mondta Erb és kiemelte: „Ezáltal az autószalon tényleg „mindent egy helyen” szolgáltatóvá válik minden mobilitással kapcsolatos kérdésben.”

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.30
Több mint 70 éves is lehet az a Bosch dinamó, ami még ma is hibátlanul szolgál egy szegedi biciklin....
2020.10.30
Ti Kristof néven indított baleset-megelőzési kampányt Guadeloupe-ban Jérôme Jean-Charles művész és....
2020.10.30
Atiq Shahid Afganisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.30
 A tavalyihoz képest másfélszer több, összesen ötvenhat nevezés érkezett az ERC-kategóriában a....
2020.10.30
Saját szuperhősnővel, rózsaszín abronccsal és maszkosztással kampányolt a Bridgestone Tatabánya a....
2020.10.30
Az Európai Unió hatályos CO2-kibocsátási normájához igazodva a PSA-csoport, élén a Peugeot-val,....
2020.10.30
Az új Sorento a Kia első modelljeként, másodlagosütközés-elkerülő rendszerrel érkezik. Az MCB (....
2020.10.30
    ..
2020.10.30
Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző szerint az elmúlt évek egyik....
2020.10.30
A Nissan egy középiskola művésznövendékeivel társult, hogy megünnepeljék azt a fajta kreativitást,....