Audi Hungaria Iskola

Kereskedelmi szakképzés a Audi Hungaria ÁMK-ban

2022.04.15.

„Tarts velünk és alakítsd jövődet!“ – ez a győri intézményben 2017 óta működő kétéves „Idegennyelvű ipari és Kereskedelmi Technikus“ elnevezésű duális képzés mottója.

A német minta alapján működő duális képzés túlnyomórészt német nyelven, két helyszínen zajlik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria ÁMK-ban sajátíthatják el, a gyakorlati képzés során pedig heti három napon a partnervállalatok egyikénél tudják elmélyíteni.  A kétéves képzési idő alatt a diákok széleskörű betekintést nyernek az ipari vállalat különböző részlegeibe, azok eljárásaiba és folyamataiba.

Sikeresen elvégzett képzés után a diákok az Audi Hungaria ÁMK bizonyítványa mellett a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Német duális szakképzés külföldön“ elnevezésű tanusítványt, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bizonyítványát vehetik át. A tanulóknak lehetőségük van letenni a Német Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsgáját, valamint megszerezni az ICDL Workforce Base- és az SAP4school-tanusítványt.

A duális szakképzés egy sikertörtént, amely a vállalatoknak kitűnően képzett munkaerőt biztosít. Ez a különleges képzési forma a fiataloknak kiváló szakmai alapokat nyújt, amelyet a jelenlegi és a volt diákok nyilatkozatai egyaránt alátámasztanak.

„Közgazdasági szakközépiskolába jártam, így az ott tanultakat remekül tudom hasznosítani a szakképzésen. Ez nagy előny, akárcsak a mostani tanulmányok, amelyek jó alapot nyújthatnak majd a későbbi felsőfokú képzéseknél.”

– Zsófi, szakképzésen tanuló diák

„A testvérem is ide járt iskolába, nagyon jó tapasztalatokat szerzett, ezért én is ezt választottam. Az iskola valóban felkészít a nagybetűs életre, hiszen az elméleti oktatás mellett heti három alkalommal gyakorlati képzésben is részt veszünk, melyért havi bérezés jár. Aki a tanulás mellett minél előbb meg is szeretné tapasztalni a szakma gyakorlati részét, annak csak ajánlani tudom ezt a szakképzést.”

 
– Patrik, szakképzésen tanuló diák

„A képzés lehetőséget biztosít akár nemzetközi egyetemi tanulmányokhoz is, hiszen alapos felkészítést kapunk a kereskedelmi, gazdasági szakokhoz. Nagy előnnyel indulnak, akik akár német egyetemen terveznek továbbtanulni.”

– Stella, szakképzésen tanuló diák

„A duális szakképzés során megszerzett tapasztalataimat jelenleg is sikeresen kamatoztatom a vállalaton belül a beszerzés területén. Ugyanannál a vállalatnál kaptam bizalmat munkatársként, mint ahol a gyakorlati időmet töltöttem, valamint én adhatok támogatást a kereskedelmi képzés jelenlegi tanulóinak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy 2021-ben teljesítményem elismeréseként átvehettem a „Best Apprentice” díjat is!”

– Richárd, alumni diák

„A gimnázium vége felé még nem volt teljesen egyértelmű nekem, hogy milyen szakterület felé szeretnék elindulni, ezért kapóra jött az Audi Hungaria Schule képzése. Vonzott a képzés duális jellege és az, hogy több területen is személyesen kipróbálhattam magamat. Jelenleg pénzügy és számvitel alapszakon tanulok a Budapesti Gazdasági Egyetemen. A képzés alatt biztos alapokat és bőséges tudást kaptam, ami most megkönnyíti az aktuális egyetemi tanulmányaimat.

– Zsanett, alumni diák

”A fő szempont számomra a gyakorlati oktatás volt, amit a tanulmányaim során a vártnál is jobban kihasználhattam: mind az iskolában, mind a vállalatnál élethű, gyakorlatközpontú közgazdasági oktatásban volt részünk. Én jelenleg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen tanulok közgazdász tanár szakon, karrieremet pedig az Audi Hungaria személyügyi gyakornokaként építem.”

– Alexandra, alumni diák

„A teljes képzés alatt lehetőségem volt elmélyíteni a német szakmai nyelvi ismereteimet, mindezt elméletben és gyakorlatban is. Jelenleg a mindennapok során is német nyelvkörnyezetben dolgozom, ami rendkívül meghatározó számomra, hiszen ezt a tudást nap mint nap kamatoztatom.”

– András, alumni diák

A 2022/23-as képzési évre vonatkozó pályázati időszak 2022. Április 30-ig tart. Jelentkezni az Audi Hungaria ÁMK honlapján található elektronikus űrlap segítségével (https://audischule.hu/hu/jelentkezes-folyamata) lehet.

Tobábbi információ a képzésről és a jelentkezés folyamatáról:

https://audischule.hu/hu/szakkepzes

https://www.facebook.com/audihungariaamkszakkepzes

www.instagram.com/audihungariaamk_szakkepzes

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.25
Szó szerint.   ..
2023.03.25
A megengedett sebesség több mint dupláját mutatta a műszer Zalában. ..
2023.03.25
A gyártó ígérete szerint az elektromos platós lenyűgöző teljesítményt nyújt majd – írja az electrek....
2023.03.25
Németország és az Európai Unió szombaton bejelentette, hogy megegyezésre jutottak a kizárólag belső....
2023.03.25
A főváros vezetése a jelenlegi belvárosi "autópályák" helyett újjáéledő sugárutakat szeretne látni....
2023.03.25
A közlekedésbiztonsági feladatokban legügyesebb család idén is egy új Skodát nyerhet. ..
2023.03.25
Nem éppen szabályosan pakolta meg Cinquecentóját a lopott fát szállító sofőr. ..
2023.03.25
Idén második alkalommal használhatják a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes....
2023.03.25
Az autóipar továbbra is az innováció melegágya, amelyet többek között a gyalogosok vagy....
2023.03.25
Távozik a Forma-1-es McLaren istálló ügyvezető igazgatói posztjáról James Key, a várakozásoktól....