Cupra

Két új, 390 lóerős, exkluzív modellel tiszteleg Formentor VZ5 előtt a CUPRA

2024.03.01.

CUPRA Formentor VZ5 modellje két új, korlátozott darabszámú, exkluzív limitált változatát mutatta be a márka, amelyeken egyedi színekkel és dizájnelemekkel kap még különlegesebb stílust a nagyteljesítményű crossover-SUV progresszív karaktere.

A két limitált kiadásból a CUPRA márka megalapításának évfordulója – 2018. 02. 22. – alkalmából egyaránt mindössze 222 darab készül. Neve is jól jellemzi e modellt: a „VZ” a spanyol „Veloz”, azaz „tempós”, „gyors” rövidítése, míg az „5” a mára ikonná vált öthengeres motorra utal – tökéletes típusjelzésként a CUPRA Formentor legerősebb változata számára.

„A CUPRA Formentor VZ5 a belsőégésű teljesítmény legintenzívebb kifejezése, egyben a márka azon törekvésének megtestesítője, hogy az autók szerelmeseinek új generációját inspirálja” – hangsúlyozta Sven Schuwirth, értékesítési és marketing ügyvezető alelnök. „A limitált kiadások a VZ5 előtt tisztelegnek, mégpedig e modell sportos esztétikumának újszerű megközelítésével, illetve külső és belső dizájnjának továbbfejlesztésével.”

A két bőséges felszereltségű, limitált darabszámú modellváltozatot új külső színeik is megkülönböztetik, az egyik ugyanis a matt Century-bronz, míg a másik a matt Enceladus-szürke árnyalatban érkezik. Mindkettő még tovább gazdagítja a CUPRA Formentor VZ5 azon merész stílusát, amely immár új szintre emelte esztétikumát.

A Century-bronz limitált kiadást egyedi külső és belső kiegészítők egész sora jellemzi, a külső visszapillantó tükrök házai és a kipufogóvégcsövek szénszálas réz (Carbon Fiber Copper) felületétől a 20 col peremátmérőjű, réztónusú (opcióként fekete) könnyűfém keréktárcsákon át, egészen a sötétkróm CUPRA feliratig, illetve a külső és belső rézárnyalatú emblémákig. A beltérben fekete CUPBucket-ülések és díszvarrásokkal kidolgozott fekete műszerfalborítás erősíti a sportos hangulatot.

A CUPRA Formentor VZ5 Enceladus-szürke limitált kiadásán hasonló stílusban sötétkróm bevonatú „CUPRA” felirat és emblémák, illetve specifikus belső díszítőelemek, szénszálas fekete tükörházak és kipufogóvégcsövek, valamint 20 col peremátmérőjű fekete (opcióként réztónusú) könnyűfém keréktárcsák tűnnek fel. Belterében ezt a limitált változatot is fekete CUPBucket-ülések és díszvarrásokkal készült, fekete műszerfalborítás jellemzik.

Ajtókárpitja dekorbetétjén mindkét modell lézergravírozott számokat hordoz, tulajdonosaik így mindenkor elégedetten nyugtázhatják limitált darabszámú autójuk exkluzivitását.

A CUPRA Formentor VZ5 hajtásáról a mára ikonná vált, öthengeres, 2,5 literes TSI-motor gondoskodik, amely 390 LE (287 kW) teljesítményt és 480 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál. A lágy fokozatváltások jellemezte, kettős tengelykapcsolós DSG-sebességváltóhoz csatlakozó erőforrással, illetve jellegzetes hangzásvilágával végül egészen egyedülálló autó született.

A CUPRA Formentor VZ5 limitált kiadása a márka csúcsmodellje, egyben a tiszteletadás és a teljesítmény megtestesítője. Mindössze 222 darabra korlátozott, sorszámozott modellváltozatként mindkét kivitel a márka kínálatának legexkluzívabb tagjai közé tartozik.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.21
A nyolcszoros világbajnok akkor állt az élre az utolsó napon, amikor mindkét versenytársa hibázott....
2024.04.21
Kölykök, szülők csodálták, amikor megjött, ma hűlt helye van, de nem azért mert mélyhűtött árukat....
2024.04.21
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Autó és a szép nők. ..
2024.04.21
Damiano, a világhírű Måneskin rockegyüttes frontembere ezúttal színészként jelenik meg a....
2024.04.21
A címvédő Michelisz Norbert a hetedik helyen zárt a vasárnapi második futamon a túraautósok....
2024.04.21
Pár hete adódott egy lehetőség, hogy kipróbálhassam milyen vezetni egy autóbuszt, persze csak zárt....
2024.04.21
- Folytatódnak a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák....
2024.04.21
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.04.21
Thierry Neuville vezet, de Elfyn Evans és Sébastien Ogier ott lohol a nyomában. A belga 108 km....
2024.04.21
Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt közlekedési baleset feltételezett okozója ellen....