Hödlmayr Hungária Logistics Kft

Kevés a sofőr, mi lehet a megoldás?

2018.07.18.

A logisztikai ágazat legnagyobb problémája jelenleg a szakképzett gépjárművezetők hiánya. Egy nemrégiben készült Világbank-kutatás szerint egész Európában nincs elég sofőr: csupán Németországban 45 ezerre lenne még igény. Európa egyik legnagyobb gépjármű-logisztikai szolgáltatója, az osztrák központú, de Győrben masszív magyarországi jelenléttel rendelkező Hödlmayr azt követeli, hogy minden érdekelt fél részvételével tegyék vonzóbbá a szakmát.  

A helyzet a közeljövőben várhatóan tovább éleződik, amit a gépkocsivezetők életkor szerinti megoszlása is alátámaszt. A teherautósofőrök kétharmada már elmúlt negyven éves, egyharmaduk életkora 51 és 60 év között van. Tíz év múlva a ma ötven felettiek már nem lesznek elérhetőek a munkaerő-piacon.

A győri telephely

„Ha belátható időn belül nem sikerül több embert rávenni arra, hogy tanulja ki és gyakorolja ezt a szakmát, akkor középtávon komoly kudarcnak nézünk elébe. Nincs olyan gazdaság ugyanis, amely működőképes logisztika nélkül lenne képes a fejlődésre” – húzza alá Johannes Höldmayr, a Hödlmayr vezérigazgatója. Az ágazatot régóta ismerő szakértő és az egyes országokban dolgozó kollégái számára egyértelmű, hogy olyan intézkedési csomagra van szükség, amely javítja az ágazat megítélését.

Minden érdekeltet be kell vonni

A tisztán gazdasági megfontolások mellett számos más kezdeményezés is hozzájárulhat a helyzet javulásához – ilyen lehet például a szakma elismertségének, a sofőrök elfogadottságának és munkafeltételeiknek a javítása. „Ha például egy gépkocsivezetőnek órákig kell várnia a kirakodásra, és közben még arra sincs lehetősége, hogy használhassa a mellékhelyiséget, az éppenséggel nem növeli a foglalkozás vonzerejét. Mind a logisztikai vállalatok, mind pedig ügyfeleik sokat tehetnek azért, hogy ez a helyzet javuljon” – hangsúlyozza Hödlmayr.

Kialakítandó szakmakép: az utak pilótái

 

 „Ezenkívül teljesen hibás felfogás a sofőröket segédmunkásnak tartani, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy merre tart a fejlődés – lásd technológiai forradalom. Nemsokára megjelennek az önvezető teherautók, és ez gyökeresen megváltoztatja majd a szakmát. A járművek vezetése helyett teljesen új feladatok határozzák majd meg a sofőrök mindennapjait” – jelentette ki a Hödlmayr vezérigazgatója, aki szerint a gépjárművezetőket az utak pilótáinak kell tekinteni.  

Biztos munkaadó

 „Folyamatosan bővülő, nemzetközileg tevékenykedő családi vállalat a miénk, amely dolgozóinknak pontosan azt a stabil alapot biztosítja, amelyre állandó változással járó korunkban a legnagyobb szükség van. A ’megbízhatóság’ az a tényező, amelynek sohasem volt akkora jelentősége, mint manapság” – egészíti ki Iván György, a Hödlmayr magyarországi leányvállalatának ügyvezetője.

Modern gépjárműflotta

Vonzóvá teszi a Hödlmayr-csoportot az is, hogy Európa egyik legmodernebb gépjármű-flottájával rendelkezik.  „Járműveink átlagos életkora 3,7 év, míg az ágazati átlag hét év felett van” – mondta el Iván György. A Hödlmayr International AG járműparkja jelenleg 780  speciális autószállítóból áll, amelyek 99 százaléka Euro-5, EEV vagy Euro-6 normának megfelelő tehergépkocsi.

Hödlmayr International AG

Az elmúlt évben a Hödlmayr International AG 16 országban működő leányvállalataival a nehéz piaci körülmények között is sikeresen állt helyt, és ismételten növelte árbevételét (275 millió euró). A családi vezetésű vállalat Európa-szerte aktuálisan ötven gépkocsivezetőt keres – további információk itt: https://www.hoedlmayr.com/en/human-resources/job-market.

 

Hödlmayr Hungary Logistics Kft.

A Hödlmayr Hungary Logistics Kft. a Hödlmayr International AG száz százalékos tulajdonában lévő magyar leányvállalat. A 370 főt foglalkoztató cég a gépjármű-logisztikai ágazat egyik legnagyobb munkaadója Magyarországon. Győri telephelyén 275 ezer négyzetméteres, közel 15 ezer jármű tárolására alkalmas raktárkapacitással és 170 speciális autószállító járművel rendelkezik. A magyar vállalat árbevétele 2017-ben 49 millió eurót tett ki.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Véget ért a négy napos száguldó cirkusz, kiemelt esemény nem történt a ringen. ..
2024.07.23
Három veszélyes esetet is mutatott az MKIF az autós szállítás témaköréből. Az egyik kiteregette a....
2024.07.23
Mesés összeget, 1,9 millió dollárt  (átszámítva 660 millió forint) kapott kártérítés gyanánt egy....
2024.07.22
Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla, kezdetben kis....
2024.07.22
Meglepően más arcát mutatta villanyosként a Hyundai Kona, mint hibridként. Szegmense legjobban....
2024.07.22
A holland környezetvédelmi és közlekedési felügyelet ellenőrei lefoglaltak 3500, Kínából importált....
2024.07.22
Csakhamar reagálnak a kínai autógyártók az EU által jóváhagyott 37,6%-os új vámra, de....
2024.07.22
Két autóbusz ütközött össze hétfő délután Miskolcon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei....
2024.07.22
A világ legnagyobb és legdinamikusabb piacán októberben újabb, korábban sosem látott modellek....
2024.07.22
Mosonszolnok határában történt a baleset – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..