balesetmegelőzés

Ki Magyarország legjobb kamionsofőrje?

2018.09.27.

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a NiT Hungary az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával közösen az „5 tengelyen – biztos kézzel” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenyt. Október 6-án a zsámbéki drivingcampen derül ki, hogy a döntőbe jutott tíz kamionsofőr közül ki lesz Magyarország legjobbja. Az izgalmas verseny célja a sofőrök munkájának elismerése és a hivatás népszerűsítése. 

A hivatásos gépkocsivezetőknél már most is hatalmas a munkaerőhiány, a helyzet súlyosságát tetézi, hogy 5-10 éven belül a sofőrök fele vonulhat nyugdíjba, ami több tízezer főt jelent. Ezért is fontos, hogy a gépkocsivezetői hivatás újra vonzó pálya legyen a fiatalabb korosztályok számára is. 
 
A gépkocsivezetői hivatás népszerűsítését a szakma legjobbjainak segítségével végzi a NiT Hungary. Idén hatodik alkalommal szervezi meg az „5 tengelyen – biztos kézzel” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenyt az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával közösen. A gyakorló gépkocsivezetők ügyességét, rátermettségét és kreativitását próbára tevő országos versenysorozat keretei között keresték a legjobban felkészült, járművét a legmagasabb szintű vezetéstechnikai tudással és legnagyobb biztonsággal kezelő magyar kamionsofőrt. A döntőbe 10 sofőr jutott, akik október 6-án egy látványos verseny keretében mérik össze tudásukat Európa legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályáján, a drivingcamp Hungary-n. 
 
"Ez a verseny nemcsak a sofőröknek remek visszajelzés arról, hogy szakmailag milyen szinten állnak, de a magyar vállalkozókat is büszkeséggel töltheti el, hogy náluk dolgozik az ország legjobb kamionsofőrjeinek egyike. Remélem, ezzel a kezdeményezéssel mind több fiatal kap kedvet ehhez a hivatáshoz" – emelte ki Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.
 
A versenyen a sofőrök bebizonyítják, hogy létezik partnerség az utakon, ami a közlekedés biztonságát és a szakma presztízsét is növeli. Emellett megmutatják a fiatal generációnak a kamionos élet szépségeit. A megmérettetés célja, hogy felhívja a szakma, illetve a közvélemény figyelmét a közlekedésbiztonság és a közlekedéskultúra fontosságára, illetve a hivatásos tehergépkocsi-vezetők kiemelt szerepére a hatékony és biztonságos árufuvarozásban. A verseny minden érdeklődő számára nyitott, a programot a „Bringával az utakon” ingyenes családi nap egészíti ki, ahol a gyerekek interaktív közlekedésbiztonsági programokon sajátíthatják el a helyes közlekedés szabályait. 
 
További információ, regisztráció: https://5tengelyen.hu/
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.23
Gigantikus nagyságrendű kormányzati megrendelést kapott az AvtoVAZ. Az orosz hatóságok 15 ezer....
2020.09.23
Hernád térségében több gépjármű ütközött egymásnak, az érintett útszakaszon a mentés és a....
2020.09.23
- Vitaindító dokumentumot készített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a budapesti aktív és....
2020.09.23
- A budapesti hajózás kétszáz évére emlékezik a Közlekedési Múzeum, a Vigadó tér közelében álló....
2020.09.23
A Renault sportos és dinamikus SUV kupéja különböző vezetéstámogató technológiákkal gazdagon....
2020.09.23
Tehergépkocsival letért az úttestről, miközben jelzőtáblának hajtott, majd egy beton kocsibejárónak....
2020.09.23
Folytatjuk hazai körképünket a járműjavító vállalkozásokról ..
2020.09.23
Az első BMW M3 megjelenése után harmincöt évvel a BMW M GmbH reflektorfénybe gurítja a prémium....
2020.09.23
Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely....
2020.09.23
A hatszoros NBA-bajnok Michael Jordan az autóversenyző Denny Hamlinnel közösen saját csapatot....