Kia Motors

A KIA is robbantott Frankfurtban

2015.09.18.

A Kia Motors a vadonatúj Sportage világpremierjét a Frankfurti Autószalonon tartotta.

A negyedik generációjába lépő, új Kia Sportage közvetlen elődjének sikereire építve, az egyre élesebb versenyhelyzetben innovatív, kifinomult megoldásokkal szólítja meg a piac vásárlóit. Az új megjelenésű belső térben kiváló minőségű anyagok, harmonikus összhatású kialakítás, valamint fokozott praktikum és egy sor modern technológia garantálja fokozott kényelmet, praktikumot, kapcsolódási lehetőségeket és biztonságot. Az új és modernizált erőforrásokat, illetve sebességváltókat felvonultató hajtáslánc-választék még takarékosabb működést, még nagyobb teljesítményt kínál, miközben javult a rugózási komfort és a vezethetőség is.

A Sportage most először új ‘GT Line’ kivitelben is megrendelhető. A sportosabb vezetési élményre vágyó vásárlók igényeihez igazodva kifejlesztett GT Line verzió az alapkivitelű Sportage sokoldalúságát látványosabb megjelenéssel és dinamikusabb karakterrel teszi még vonzóbbá.

„Az elmúlt években a Kia Sportage nagymértékben hozzájárult márkánk fenntartható növekedéséhez és sikeréhez az európai piacokon.” – mondta Michael Cole, a Kia Motors Europe ügyvezetője. Rendkívül fontos modell ez a számunkra, különösen mivel egyre több ügyfél dönt a szabadidőjárművek mellett, a gyorsan növekvő szegmensben pedig minden eddiginél élesebb konkurenciaharc dúl.”

„Európában a Sportage a Kia zászlóshajója: tökéletesen megtestesíti a márka értékeit, és stabilan több mint egynegyedét teszi ki a Kia európai eladásainak.” – tette hozzá Cole. Ahogy folyamatosan növekszik ez az egyre népesebb szegmens, az új Sportage egyre inkább megerősíti a piacvezetők között elfoglalt pozíciónkat, és példát mutat vetélytársainak a kifinomult innováció, a markáns formaterv, a kiemelkedő anyagminőség terén.

A Kia Sportage a Kia szlovákiai Zsolnán működő gyártóüzemében készül, és a mai napig a márka legkeresettebb modellje Európában: 2014-ben Európa-szerte több mint 97 000 példányban talált gazdára, és ezzel a Kia összeladásainak 27,5 százalékát teszi ki.

Merész, új formatervvel lép színre a 2016-os Kia Sportage

A negyedik generációs Kia Sportage merész, új megjelenést kapott, minden szögből sportos, erőteljes képet mutat. Az új Sportage formatervezéséért a Kia európai dizájnstúdiója felelt, a németországi Frankfurtban dolgozó, európai szakemberek munkáját koreai (Namyang) és amerikai (Irvine, Kalifornia) kollégáik is segítették. A világ leghíresebb, modern vadászrepülőgépeit jellemző, lágy és éles vonalak közötti kontrasztot alkalmazva az új Sportage vizuális harmóniában oldja fel az élesen definiált vonalak és a lágy, homogén felületek közötti feszültséget.

A Sportage tetszetős 'arca' változott a leginkább a modellváltás során: a Kia jellegzetes tigrisorr hűtőmaszkja és a fényszórók az új modellnél különváltak. A fényszórók magasabbra kerültek, az élesen definiált motorházfedél külső éle mentén hátrafelé húzva helyezkednek el. A Sportage homlokzatának alsó traktusát mélyebb, szélesebb – hatékonyabb hűtést lehetővé tevő – hűtőmaszk teszi robusztusabbá. Az eredmény: impozánsabb megjelenés, stabilabb kiállás, annak ellenére, hogy az új modell megőrizte elődjének 1855 mm-es szélességét. A GT Line kiviteleken még tovább fejlődött az optika: megjelentek a 'jégkocka' LED-es ködfényszórók, a nagyteljesítményű cee'd GT stílusában, valamint az alumíniumhatású padlóburkolatok. 

Modern elrendezés, még kifinomultabb kidolgozás a kiváló minőségű utastérben

A Sportage vadonatúj belső tere az egyik legnagyobb eltérés a harmadik generációs modellhez képest. A formatervező csapat az új belső tér megalkotása során arra törekedett, hogy egyszerű, modern rajzolatú, széles, vezető-centrikus műszerfalat alakítson ki. A beltérben a fém felületek puha tapintású anyagokkal keverednek, a határozottan megrajzolt, vízszintes vonalak kiemelkedően precíz műszakiságról tanúskodnak.

A Sportage vadonatúj belső tere kiváló anyagminőséggel hívogat: az elődénél jóval nagyobb arányban alkalmaz puha tapintású anyagokat, míg a szövetek, bőrfelületek és míves öltések fényűzőbb környezetet teremtenek. Az eredmény: olyan kifinomult, modern belső tér, amelybe a korábbinál hatásosabb hangszigetelésnek köszönhetően jóval kevesebb külső zaj jut be.

Míg az előző generációs Sportage utasterének központi eleme a jól körülírt, függőleges tájolású középkonzol volt, az új modell vízszintes vonalai hatásosabban hangsúlyozzák ki a beltér szélességét, és jobb térérzetet, egyben sportosabb hangulatot teremtenek.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.21
Pontosan ötven évvel ezelőtt az egyik pillanatról a másikra kihalt szellemvárossá változott a....
2024.06.21
Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél....
2024.06.21
A szlovák kormány aláírta a befektetési szerződést a Gotion és InoBat cégekkel, amelyek....
2024.06.21
A kínai gyár európai portfóliójának két hiánypótló haszonjármű modelljét is bemutatja a nemzetközi....
2024.06.21
Egész évben, de különösen nyáron nagyon sok magyar ül autóba, hogy a szomszédos Ausztriában....
2024.06.21
A parlament jóváhagyta az egynapos autópálya-matricára vonatkozó törvényt - írja a parameter.sk. ..
2024.06.21
Kedden írta alá Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael....
2024.06.21
Két év börtönbüntetésre ítélt a bécsi kerületi bíróság egy 46 éves férfit, mert 2013-ban egy banda....
2024.06.21
Súlyos baleset történt szombaton délután a szlovákiai Vysoká nad Kysucou községben (Čadcai járás):....
2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..