MNASZ

Kilencfős magyar válogatott indul az októberi "autósport játékokon"

2022.09.24.

Hét kategóriában kilenc magyar versenyző vesz részt a második alkalommal sorra kerülő Motorsport Games-en, azaz az "autósport olimpián", melyet két év kényszerszünet után rendeznek meg október végén a franciaországi Paul Ricard versenypályán és környékén.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) szerdai közleménye szerint a Forma-4-esek között Kovács Zénó, autókrossz juniorban Csuti Kristóf, gokart szlalomban Szabó Ádám és Horn Lilla, gokart sprintben Juráncsik Balázs, szlalomban Bognár Martin és Deák Tünde, driftben Utasi Péter, e-sportban, azaz a szimulátorosok között pedig Artzt Kristóf indul magyar színekben a viadalon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2019-ben hívta életre a Motorsport Games-t, melyen a versenyzők a nyári és a téli olimpia mintájára saját nemzetük színeiben küzdenek meg egymással a különböző kategóriákban az érmekért. Az első, Rómában és a közeli Vallelunga versenypályán megtartott eseményen hatfős magyar válogatott vett részt, a legjobb eredményt pedig Tóth László érte el Forma-4-ben egy negyedik és egy hetedik helyezéssel.

Az első motorsportjátékokon 51 ország képviselői mérték össze tudásukat, a mostani viadalra az FIA 80 ország nagyjából ezer versenyzőjét várja.

"Öröm, hogy az első Motorsport Games után a másodikon is részt tudunk venni, és a mi csapatunk létszáma is bővült, több versenyzővel leszünk érdekeltek, mint voltunk Rómában. Az utánpótlás fejlesztésén mindig lehet és kell is dolgozni, de ez a fiatal és lelkes magyar válogatott a bizonyíték arra, hogy a hazai autósportban igenis vannak tehetségek, feltörekvő versenyzők, akik egy ilyen eseményen is büszkén képviselhetik a magyar színeket" - idézte a közlemény Oláh Gyárfást, az MNASZ elnökét.

A Motorsport Games-t 2020-ban és 2021-ben a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni, de azt már akkor is tudni lehetett, hogy a következő helyszín a Paul Ricard versenypálya és környéke lesz.

Az idei "autósport olimpián" 17 kategóriában versenyeznek a résztvevők, a magyar indulók nélküli szakágak között szerepel a felnőttek autókrossz viadala, a GT3-as és LMP3-as versenyautókat felvonultató hosszú távú verseny, GT és GT sprint, illetve hosszú távú gokartverseny és túraautó is. Raliban a Rally2-es és a Rally4-es géposztály, valamint a klasszikus versenyautókat felvonultató Historic kategória indulói is összecsapnak a franciaországi eseményen.

    A Motorsport Games-t október 26. és 30. között bonyolítják le.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.30
Immár a 24. alkalommal rendezik meg december 27-e és 29-e között a Szilveszter Rallye-t a....
2022.11.30
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről időről időre ad hír a....
2022.11.30
Ahogy fennállása 50. évfordulóját ünneplő, jubileumi éve a végéhez közeledik, a BMW M GmbH valaha....
2022.11.30
"Motorozás, állatvédelem, természetvédelem".  ..
2022.11.30
Szerdán használhatók utoljára az előző tanévre szóló érvényesítő matricával ellátott....
2022.11.30
Világszerte ismert, hogy idén ünnepli a Honda az ikonikus Civic 50. születésnapját és a Type R....
2022.11.30
Az Európai Bizottság stratégiát mutatott be a drónok üzemeltetésére és műszaki követelményeinek....
2022.11.30
A Németországban kínált használt autók száma jelentősen nőtt a múlt hónapban. A nagyobb kínálat....
2022.11.30
Két trolibusz ütközött össze kedd este 8 óra körül az egykori Centrum áruház sarkánál, a város....
2022.11.29
A torinói Design Day-re új logóval, új formatervezési nyelvvel és egy futurisztikus modellel....