MG

Kisautóval erősít Európában az MG

2024.02.10.

Jó ideje értékesítik nagy sikerrel az MG 3-at az Egyesült Királyságban, de a generációváltás után a többi európai piacra is kiterjeszthetik az elérhetőségét.

Ma már senkinek sem kell bemutatni a SAIC kínai autóipari óriás alá tartozó MG-t. Akit érdekelnek a megfizethető autóik, azok minden bizonnyal kipróbálták az újkori MG-ket. Az egykori, jól ismert brit márka maradványaiból újjáélesztett, immáron teljes mértékben kínai gyártó először az Egyesült Királyságban tért vissza, és csak jó pár évvel később, megerősödve kezdte el bevenni a kontinens egyéb európai piacait. Ezekre a piacokra, köztük hozzánk is, elhozták az összes SUV-jukat és a villanyos kompaktjukat, az MG 4-et is, de érdekes módon az MG 3 kisautót nem. Legalábbis mostanáig, ugyanis az új MG 3 generáció már része lehet az európai terjeszkedésüknek.

A közösségi médiában már belengették, hogy a február 26-i Genfi Autószalonon (ha megrendezik) végre leleplezik a második generációs MG 3-at, amit bár egyelőre csak Egyesült Királyságban értékesítenek, de hamarosan egyéb európai piacok is megkaphatják. A teaser fotón jól látszik, hogy a kínai kisautó is megkapja a márka új dizájnvonalát, amit először az MG HS-sel kaptunk meg. Mindez nagyobb hűtőrácsot és egy fokkal morcosabb megjelenést kölcsönöz a márka autóinak. Meg is érett a felfrissítésre, hiszen már 2013 óta van piacon az előző MG 3, ami megfizethető alternatívája volt a Ford Fiestának vagy a Volkswagen Polonak a szigetországban sok éven át, annak ellenére is, hogy időközben két ráncfelvarrást is kapott. Jelenleg egyébként 7,1 millió forintért szerepel az árlistákon.

2023 első 11 hónapjában mintegy 4441 db MG 3-at értékesítettek Angliában a Dataforce adatai szerint, ahol az újkori MG egyik első modellje volt. Ezidáig kizárólag belsőégésű motorral árulták, de az MG brit kereskedelmi igazgatója azt nyilatkozta az Automotive News Europe-nak, hogy hamarosan hibrid hajtásláncra váltanak. Ez meg is magyarázhatja az európai terjeszkedést. Noha az MG 4 elektromos autót tartják az MG terjeszkedés úttörőjének, nem véletlen tartották a belsőégésű motorokat is kínálaton. A déli és keleti piacokon ezek nyomják meg az eladásokat igazán.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.22
Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó német autógyár az AutoWallis Csoport Opel....
2024.02.22
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele meghaladta az 1560 milliárd forintot....
2024.02.22
Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil....
2024.02.22
Három hét alatt három baleset is történt a Magyar Közút munkaterületein, melyet figyelmetlen....
2024.02.22
Nézze meg a videót! ..
2024.02.22
Az EU innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje a TwinEU projekt, melynek célja, hogy....
2024.02.22
Eladás a termelés felpörgetése helyett: az Eberspächer eladja az új bulgáriai gyárat. A beszállító....
2024.02.22
A két erdész ismerős terepen haladt, mégis befürdött - írja a parameter.sk. ..
2024.02.22
Hétfőn délelőtt közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a szlovák rendőrség, amely során két....
2024.02.21
Nehéz objektíven megmagyarázni a BMW XM létezésének jogosságát, de ha már itt van, csapjunk a lovak....