gyászjelentés

Koronavírusban meghalt Johan van Zyl

2021.08.02.

A Toyota Motor Europe (TME) áprilisban nyugdíjba vonult elnök –vezérigazgatója 63 éves korában halt meg – írja az automobilwoche.de

 

Az üzletember hazájában, a Dél-Afrikai Köztárságban július elején kapta el a koronavírust. Egy pretoriai kórházban kezelték, ahol szervezete július 30.-án feladta a küzdelmet. Áprilisban adta át feladatait utódjának, a nyugdíjas időszakot azonban nem sokáig élvezhette.

Johan van Zyl élt 63 évet. Fotó: Toyota

Nagy szomorúsággal értesítjük Önt dr. Johan van Zyl haláláról. Ez a sajnálatos veszteség mindannyiunkat megdöbbentett. Elvesztettünk egy nagyon szeretett és csodált vezetőt - és egy csodálatos embert -, akire mindig emlékezni fogunk – búcsúzott Zyltől a Toyota. 

Dr. van Zyl 1993 -ban kezdte karrierjét a Toyotánál, amikor kinevezték a Toyota South Africa (TSA) járműértékesítési és -kereskedői hálózatának igazgatójává. 2002 -ben előléptették a TSA elnökévé és vezérigazgatójává. 2009 júniusában Dr. van Zyl -t a Toyota Motor Corporation (TMC) ügyvezető igazgatójává nevezték ki, és az afrikai régió vezérigazgatója lett. 2013. áprilisa és 2015 között a Toyota Motor Europe (TME) elnök -vezérigazgatói szerepét töltötte be, és 2017 áprilisában a TMC vezető ügyvezető igazgatója lett. Dr. van Zyl március végén visszavonult a TME -től, de továbbra is elnökként segítette a céget. 

Matt Harrison, a Toyota Motor Europe jelenlegi elnök -vezérigazgatója így emlékezett: „Dr van Zyl sikeres vezetése, jövőképe és fáradhatatlan erőfeszítései a Toyota, az alkalmazottaink és az autóipar számára nagyon fognak hiányozni. Elvesztettünk egy inspiráló vezetőt és egy csodálatos embert. Azoknak, akiknek volt szerencsénk szorosan együttműködni Johannal, mindig emlékezni fogunk rá, mint nagyszerű mentorra, akinek bármilyen témában meg kellett osztania a történetét, és aki valóban törődött az emberekkel. Egyetlen szó sem tudja igazán kifejezni azt a szomorúságot, amelyet érzünk. Szívből jövő gondolataink és imáink a feleségéhez, lányaihoz és unokáihoz szólnak. ” 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....