Közlekedi a család 2014

Közlekedik a család 2014 - Nógrád megyében Csábiék győztek

2014.06.24.

Salgótarjánban az utolsókból lettek az elsők! A megrendezett selejtező továbbjutója a Balassagyarmatról érkezett Csábi család.

Kép és szöveg: Horváth Miklós

Június utolsó előtti hétvégéjén az országos vetélkedő Nógrád megyei fordulóját öt család részvételével tartották meg Salgótarjánban. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai és a Nemzeti Közlekedési Hatóság helyi kirendeltségének munkatársai által kialakított feladatsor az alábbi elemeket tartalmazta: kezdésképp az elméleti vizsgán is használt 55 kérdésből álló KRESZ-tesztlapot kellett minden résztvevő családnak kitöltenie. Ennek értékelésében a hibapontok száma mellett a rendelkezésre álló egy órás időkeretet is figyelembe vették a szervezők.

A képre kattintva galéria nyílik

A gyakorló vezetők nagy részének fejtörést okozó kérdések után egy általános műveltségi kvíz következett, majd a család minden tagja számára vidám felüdülést hozó gyakorlati feladatokkal folytatódott a megmérettetés. A gyerekek kedvence természetesen a részeg szemüveggel teljesítendő pálya volt, de ezen felül kerékpáros ügyességi feladat és közlekedési ismereteket igénylő puzzle is szerepelt a repertoárban. Az elméleti és ügyességi próba utolsó feladata – a rutinpálya – többnyire az édesapák járműkezelési tudását mérte fel.

A délután 4 órára tervezett eredményhirdetésig a résztvevők hasznos és egyben szórakoztató elfoglaltsággal múlatták az időt. Versenyen kívül szinte mindenki kipróbálta a bódultság állapotát idéző szemüvegeket, de a rendelkezésre álló motoros szimulátor is kedvére volt kicsiknek-nagyoknak egyaránt. A helyi Skoda kereskedésnek köszönhetően a jogosítvánnyal rendelkezők elvihették egy tesztútra a rutin feladat során megismert Yetit, és persze nem maradt el a próbakör tapasztalatainak megbeszélése sem.

A végeredmény a következőképp alakult: harmadik helyen a Deák család végzett, második helyezést a nógrádmegyeri Paulik család szerezte meg, a megyei továbbjutó pedig a balassagyarmati Csábi család lett. A győztes család esete egyébként több népi bölcseletet is megerősít vagy megcáfol, ugyanis az egész napos regisztráció lehetőségét kihasználva ők érkeztek utoljára. A fent említett feladatokat alig több mint egy órával az eredményhirdetés előtt kezdték el. Így elmondható róluk, hogy jöttek, láttak, győztek és – bizonyos esetekben – valóban utolsókból lesznek az elsők és nem feltétlen az lel aranyat, aki korán kel.

Az oklevelet és az ajándékcsomagot Tamás-Kovács Andrea r. őrnagy a Nógrád Megyei RFK Közlekedésrendészeti Osztály főelöadója adta át

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán – írta közleményében a Budapesti....
2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....
2022.08.08
Ráfutásos balesetet rögzítettek az M3-as autópálya kamerái: ha csak kicsit nagyobb követési....
2022.08.08
Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben,....
2022.08.08
A korhatárok csökkentése ellen kampányol a legrangosabb európai közlekedésbiztonsági szervezet.   ..