Közlekedésbiztonsági vetélkedő

Közlekedik a család: Somogy megyébe került a Skoda nyereményautó

2019.06.26.

Június 22-én és 23-án rendezték meg a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjét, amelynek fődíja egy vadonatúj ŠKODA FABIA Ambition 1.0 MPI 75LE személygépkocsi volt. Az autót a Somogy megyéből érkező Bitó család nyerte.

Az ORFK-OBB a Porsche Hungaria Skoda márkaképviselete és az Autós Nagykoalíció támogatásával az idén is meghirdette a közlekedésbiztonsági vetélkedőt. Minden megyéből és a fővárosból is egy-egy család mérte össze tudását és ügyességét az országos döntőn, amelynek több helyszíne is volt.

Balról jobbra: Németh János, a Porsche Hungaria Skoda márkaigazgatója, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, Halmosi Zsolt vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnöke a győztes Bitó családdal.

Szombaton az ügyességi feladatoknak Szentgotthárd, Apátistvánfalva, Szalafő és a Pityerszeri Skanzen adott otthont. Vasárnap Zalaegerszegen, Hévizen és Keszthelyen folytatódott a verseny.

A díjátadásra Keszthelyen, a Festetics-kastély fehér tükörtermében került sor, ahol eldőlt, ki nyerte a vetélkedő fődíját, a ŠKODA FABIA Ambition 1.0 MPI 75LE személygépkocsit.

Az izgalmak fokozására először nem a győztest, hanem a hatodik helytől visszafelé a helyezetteket sorolták, akik az Autós Nagykoalíció jóvoltából – csakúgy mint a többi helyezett, - egy hétvégi üdülést nyertek, amelyet a Hunguest Hotels galyatetői vagy egri hoteljében tölthetnek. Az üdülés mellé 30 ezer forintos üzemanyagutalvány is járt. A nyereményeket gyarapította az Europe Assistant SOS ajándékkártyája is.

Minden család kapott díjat a kastély tükörtermében.

Hatodik lett a Michl család Győr-Moson-Sopronból. Ötödik a Nádházi család Pest megyéből. Negyedik a Venglovecz család Borsod-Abaúj-Zemplém megyéből. Harmadik lett a Bács-Kiskún megyéből érkező Tóth család, második pedig a Békés megyei Zahorán család.

Az izgalmalmakat tovább fokozta, hogy a győztes nevének bejelentése előtt Halmosi Zsolt vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnöke meglengette a Skoda sluszkulcsát, ezzel jelezve, most következik a fődíj átadása. Bitó József és családját szólították, akik nagy valószínűséggel ezen a napon nem csak Keszthely, hanem az ország legboldogabb családjának is bizonyultak.

Nyolcadik alkalommal rendeztük meg a közlekedésbiztonsági vetélkedőt, mindenki nyertes, aki részt vett rajta, nem csak az országon döntő húsz családja, hanem azon több száz család, akik elindultak a versenyben – fogalmazott Halmosi Zsolt. Majd arról beszélt, az EU célul tűzte ki, hogy 2050-re senki ne haljon meg közlekedési balesetben Európában.

Azok viszik előre a világot, akik mernek nagyot álmodni – fogalmazott az országos remdőrfőkapitány-helyettes, jelezve azt, hogy jelenleg Magyarországon 600-630-an halnak meg évente balesetben, vagyis az EU célkitűzésétól még elég távol vagyunk. A cél elérésére azonban törekedni kell, mert nincs szörnyűbb annál, ha a reggel útnak indult családtag sohasem ér haza vagy éppen tolószékben tölti hátralevő életét.

Knezsik István, az ANK elnöke, a vetélkedő egyik fő támogatója: Aki reggel elindul, este érjen is haza

A közlekedés komoly társasajáték, amelynek sajnos halálos áldozatai vannak – fogalmazott a verseny egyik főtámogatójaként Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, aki felhívta a figyelmet a példamutatás fontosságára. Ahogy mi közlekedünk, úgy közlekednek majd a gyermekeink is – mondta az elnök, aki arra bíztatta a családok gyermekeit, nyugodtan szóljanak rá szüleikre, ha nem tartják be a szabályokat, mindenkiben tudatosítani kell ugyanis, hogy a közlekedés veszélyes üzem.

Németh János, a másik főtámogató, a Porsche Hungaria Skoda márkaigazgatója egy délelőtti példával illusztrálta, hogy nem lehet elég korán kezdeni a biztonságos közlekedésre nevelést.

Négy és fél éves fiam a játszótéren három kerekű kerékpárjával összeütközött egy másik fiúval, szerencsére nem lett belőle baj - mesélte a márkaigazgató, aki örömének adott hangott, hogy a Közlekedik a család idei versenyén ötven százalékkal többen vettek részt, köszönhetően a facebooknak és az iskolai promócióknak.

Küldöndíjat ajánlott fel a családoknak Keszthely és Szentgotthárd önkormányzata, valamint a rendező két megye, Vas és Zala megye rendőrfőkapitánysága, továbbá az E-Educatio Zrt.

A Bitó család a nyereményautóval Keszthelyen

Az eredményhirdetés végén a Bitó család érthető módon örömmel fotózkodott a kastély udvarán álló nyereményautóval, amelyhez a Continental jóvoltából téli abroncs szett is jár.

Halmosi Zsolt a rendezvény végén bejelentette, jövőre ismét lesz közlekedésbiztonsági vetélkedő a családoknak, s ismét Skodát nyerhet a győztes.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.02
A hidegháború idején dúlt a dizájncsata, amerikai, szovjet, német és olasz gyártók harcoltak az....
2023.12.02
Az utolsó üres helyre a már meglévő pilótájával hosszabbított a Williams. ..
2023.12.02
Októberben a Haval lett a vezető márka Oroszországban az eladott külföldi autók között, és ezzel....
2023.12.02
A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik egy járó motorral hátrahagyott....
2023.12.02
Két éven belül minden nagyobb német város különleges rendőri egységénél készenlétben áll egy....
2023.12.02
Ausztria nagy részén nehezíti a közlekedést és az áramellátást a hó, a magashegyi területeken a....
2023.12.02
A Tesla régen várt pickupjára összesen négy különböző helyre is felszerelhetőek lesznek a....
2023.12.02
Ez egy régen várt fejlesztés a régióban, és a beruházásnak rendkívüli jelentősége van, hiszen....
2023.12.02
A Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfóliójába tartozó Rába Futómű Kft. a Gyármentő....
2023.12.02
Elindultak a BKV ünnepi díszbe öltözött járművei péntek késő délután, a fényflottát Karácsony....