chip

Legalább akkora pofon a chiphiány, mint a járvány volt

2021.05.23.

2020-ban az autóipar számára más szektorokhoz képest is nehéz év volt, a lezárások  miatt visszaesett kereslet, de egyébként is nehézkes volt az autók gyártása. 2021-gyel kapcsolatban bizakodott a legtöbb gyártó, gyors visszapattanást vártak, nagy részben az állami ösztönzők miatt. Utóbbiak többé-kevésbé működtek is, a kereslet meredeken nőtt, elsősorban a valamilyen szintű elektromos hajtással rendelkező autók iránt. Viszont jött a globális félvezető chipek hiánya, amire számítottak már tavaly év végén, de nem akkora visszaesésre, mint amekkorával végül szembe kell néziük. 

A chiphiány gyökere még tavaly, a járvány okozta gyárleállások során indult. Akkor a félvezetőket gyártó beszállítók autóipari megrendelések híján a járványtól kevésbé szenvedő szórakoztató elektronikai ipar felé fordultak és nekik adták el a chipjeiket.

Tehát volt egy eleve problémás helyzet, amit olyan események bonyolítottak, amik normális helyzetben csak egyszerű bukkanók az úton. Ilyen volt például a tűzeset egy kulcsfontosságú chipgyártó üzemben, súlyos időjárás Texasban és aszály Tajvanon.

A chipeket nem a jól ismert autóipari beszállítók gyártják, a Continental és a Bosch is saját beszállítóitól rendeli meg azokat. A jelenlegi problémák elsősorban a beszállítói lánc végén található vállalatoktól ered.

A félvezető chipek az autók minden egyes részéhez létfontosságúak. Sokat használnak belőlük az infotainment rendszerekhez, de még a kormányzás vagy a fékezés sem megoldható nélkülük.

Általánosságban elmondható, hogy minél modernebb egy autó, annál több chip található meg benne, manapság egy átlagos autóban 1.400 darab található. Egyes egyszerűbb autókban ennél kevesebb, de egy navigációs rendszerrel, különféle vezetéstámogató asszisztensekkel és szenzorokkal felszerelt modellben sokkal több is előfordulhat.

A chipek hiányát a gyártók különböző módokon próbálják átvészelni. Mivel mindannyiuk számára véges számú chip áll rendelkezésre, nehéz döntéseket kellett hozniuk. Bizonyos modelleket priorizálniuk kell, ezek pedig elsősorban a népszerű és jelentős profitot hozó kocsik lettek.

A hírek szerint ezért találkozhatunk meglepően hosszú szállítási időkkel egyes kisautók esetében (a kisautók legendásan alacsony profitot hozó, mára szinte haldokló szegmens), míg az oly népszerű városi terepjárók gyártását sikerül többnyire megoldani.

Egyes gyártók kénytelen voltak nem csak visszafogni, hanem egyenesen leállítani bizonyos modellek gyártását, vagy adott esetben a gyártást folytatni, de olyan verziókat gyártani, amiket éppen tudnak. Ez azt jelenti, hogy például ha a vásárló olyan autót szeretne, amiben van navigációs rendszer, kénytelen jelentősen többet várni rá, ha pedig nem akar, be kell érnie egy navigáció nélküli kocsival.

Az AlixPartners tanácsadó cég becslése szerint a globális autóipar számára 110 milliárd dollárba kerülhet a chipek hiánya. A helyzet komolyodását jól mutatja, hogy ugyanez a vállalat eredetileg 60,6 milliárdra becsülte a hiány költségét, de mára közel megduplázták becslésüket.

Ami a hiány miatt le nem gyártott autók számát illeti, az év elején még 2,2 millió kiesett darabról beszéltek, mára a becslésük 3,9 millió. Ez akkor is rengeteg, ha figyelembe vesszük, hogy tavaly 63,8 millió autó talált gazdára.

A chiphiány elsősorban most, a második negyedévben érezteti leginkább a hatását, a CNBC várakozásai alapján az év második felében már enyhül, de nem szűnik meg a probléma és ha minden jól megy, az év végére vagy jövő év elejére áll vissza minden a normális kerékvágásba. Persze ez a helyzet jól mutatja, hogy bármikor jöhet egy olyan probléma, amire nincs fájdalommentes megoldás.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.07
Felelőtlen száguldozás a városban. ..
2022.08.07
A Magyar Közút legújabb Instagram videóján egy utánfutós furgon látható, ahogy a leállósávot is....
2022.08.07
Az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyisége már minden Lukoil-töltőállomáson maximálva....
2022.08.07
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Szolgálati autó. ..
2022.08.07
Húsz migráns megsérült, amikor az őket szállító teherautót vezető embercsempész árokba hajtott a 4-....
2022.08.07
Szabad, de nagyon nem ajánlott – írja a Kronen Zeitung online kiadása. ..
2022.08.07
Tíz Suzuki Vitara típusú személygépkocsi és 13 robogó áll szolgálatba az ország különböző polgárőr....
2022.08.07
Különleges szülinapi buli helyszíne volt a Harley-Davidson budapesti Bázisa. A tulajdonos Hankó....
2022.08.07
Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva....
2022.08.07
A Volánbusz Közlekedési Zrt. a 4iG  ajánlatát hirdette ki nyertesnek a Helyközi közösségi....