cégvásárlás

A legmagasabb, ötödik szintű önvezetést célozza meg a Toyota

2021.05.10.

A Toyota nemrégiben Japánban átadott okosvárosával, Woven Cityvel és a japán autógyártó autonóm autózással és jövőtechnológiákkal kapcsolatos fejlesztéseit összefogó leányvállalata, a Woven Planet megvásárolja a Lyft vállalat Level 5 részlegét, felgyorsítva ezzel az önvezető járművekhez kapcsolódó szoftverek fejlesztését. Az 550 millió dolláros üzlet egyesíti a két cég szakmai tudását, technológiai hátterét és földrajzi elhelyezkedésük előnyeit, tovább gyorsítva ezzel az iparág fejlődését.

A Toyota leányvállalata, a Woven Planet megegyezett a világ egyik legnagyobb közúti személyszállítási szolgáltatást nyújtó cégével, a Lyft vállalattal annak Level 5 részlegének megvásárlásáról. Ez a nemrégiben létrehozott Woven Planet csoport első nagy üzleti tranzakciója. A megegyezés után együtt dolgozhatnak majd a Level 5 és a Woven Planet világklasszis tudósai és szoftverfejlesztő mérnökei, valamint a Toyota kutatási intézetének („TRI”, Toyota Research Institute) szakemberei, akik már korábban is együttműködtek a Woven Planet mérnökeivel. Az így létrejövő „álomcsapatban” közel 1.200 ember dolgozik majd. A terület egyik legsokoldalúbb, legjobb, óriási erőforrásokkal rendelkező, és legnagyobb tudású csapata áll így össze.

Fotó: Toyota

Az új együttműködés a Woven Planet csoportot a kapcsolódó és az önvezető járművek területének középpontjába helyezi, hiszen minden egyben lesz:

  • szaktudás: a legjobb mérnökök, kutatók, és a mobilitási szolgáltatások domain szakembereinek válogatott nemzetközi csapata révén
  • technológia: a hatalmas érzékelés-technológiai, számítástechnikai és szoftver eszköztár, valamint az önvezetéshez kapcsolódó rendszerek területén felhalmozott stratégiai fontosságútudásanyag révén
  • nemzetközi jelenlét: a felvásárlás lezárása után a Woven Planet a meglévő tokiói központja mellett irodát és fejlesztési helyeket nyit majd az USA-ban, Palo Alto-ban (Kalifornia) és Angliában, Londonban is

A Level 5 megvásárlása után a Woven Planet és a Lyft között létrejövő üzleti megállapodás részeként a felek felhasználják majd a Lyft rendszerét és flottaüzemeltetési adatait, hogy felgyorsítsák a Woven Planet által tervezendő önvezető technológiák biztonsági rendszereinek fejlesztését, és üzleti alapokra helyezzék működését.A Lyft nagy ságrendileg 550 millió dollárt kap, ebből 200 milliót azonnal, 350 milliót pedig a következő öt év során.

A tranzakció eredményeképpen a Woven Planet felgyorsítja a világ mobilitásának forradalmasítását, és megvalósítja a „Szerethető mobilitás, biztonságos élet” misszióját, tágabb értelmet adva az emberi boldogság és a földi jólét fogalmának.

"Ez a felvásárlás támogatja törekvésünket, hogy kifejlesszük a világ által elvárt legbiztonságosabb mobilitást. A Woven Planet csapata, együttműködve a TRI kutatóival, a Toyota Group-on belül már létrehozta a szoftverfejlesztési és technológiai kompetenciaközpont alapjait. Ehhez a gárdához csatlakoznak most a Level 5 világszínvonalú mérnökei és munkatársai - illetve technológiai hátterük és forrásaik -, és ezáltal még gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatunk majd. Ez a megállapodás kulcsfontosságú a megfelelő emberek, források és technológiák összefogásában, és segít abban is, hogy mobilitási technológiák segítségével átalakítsuk a világot, amelyben élünk, és boldogabb, biztonságosabb jövőt teremtsünk mindannyiunk számára.” – fogalmaz James Kuffner, a Woven Planet ügyvezető igazgatója:

"Ez a  megállapodás azt jelenti, hogy a Lyft a missziójának megvalósításához vezető fantasztikus úton egy új szakaszhoz érkezett. A Lyft kilenc éve építi közlekedési hálózatát, és egyedülálló eredményt ért el az önvezető járművek működésének elemzése területén. Az üzleti megállapodás eredményeképpen egyesül az önvezető mobilitás területén megjelenő vízió, szaktudás, a források, illetve a két vállalat elkötelezettsége a tiszta és önvezető mobilitás globális fejlesztésében.” – teszi hozzá

Logan Green, a Lyft ügyvezető igazgatója.

"A Level 5 akvizíciójával a Woven Planet tovább halad missziójának megvalósítása felé, kombinálja a Szilícium-völgy innovatív kultúráját a világhírű japán mesterségbeli tudással, hogy megteremtse a jövő mobilitási megoldásait. Az együttműködés jelentősen javítja majd lehetőségeinket és képességeinket, hogy kidolgozzuk a szükséges megoldásokat, a kivételes tudású mérnökök és a vezető új módszerek bevonásával megteremtsük a jövő technológiai megoldásait. Emellett szilárd alapot biztosít a nemzetközi terjeszkedéshez, és ahhoz is, hogy a legjobb embereket alkalmazzuk a világ legkompetitívebb tehetségközpontú munkaerőpiacán. Célunk, hogy a hálózatba kapcsolt mobilitási rendszerek központjává váljunk, és összefogjuk az autóiparon messze túlmutató technológiákat, szakmai együttműködéseket. Az akvizíció az első lépése annak a hosszútávú stratégiának, amely egyesíti a vezető technológiákat és a legjobb szakembereket, céljaink megvalósítása érdekében.” – véli George Kellerman, a Woven Planet befektetési és akvizíciós részlegének vezetője.

"Mind a Woven Planet, mind pedig a Level 5 azon dolgozott, hogy a technológia segítségével fejlessze a mobilitást és olyan jövőt építsen, amelyben a világon mindenhol jobbá, könnyebbé válik az emberek élete. Nagyon örülök és izgatott vagyok, hiszen ez az üzleti megállapodás még jobb helyzetbe hozza a Level 5 csapatát, hogy megvalósítsuk hosszú távú missziónkat, és önvezető járműveket építhessünk. A Woven Planet részeként felhasználhatjuk az ott rendelkezésre álló kivételes autóipari mérnöki szaktudást csakúgy, mint egy ikonikus üzleti szereplő erőforrásait, miközben továbbra is egy start-up vállalat gyorsaságával és friss energiájával dolgozunk. Szívderítő érzés részt venni ebben a vállalkozásban, kiterjeszteni missziónkat, és azon az alapvető technológián dolgozni, amely támogatja majd a holnap mobilitását és a jövő okosvárosait.” – avat beLuc Vincent, a Lyft önvezető technológiákért felelős alelnöke.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

                                      

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.21
Ha minden a kormányzat menetrendje szerint alakul, akkor a megújított KRESZ (Közúti Rendelkezések....
2024.06.21
Pontosan ötven évvel ezelőtt az egyik pillanatról a másikra kihalt szellemvárossá változott a....
2024.06.21
Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél....
2024.06.21
A szlovák kormány aláírta a befektetési szerződést a Gotion és InoBat cégekkel, amelyek....
2024.06.21
A kínai gyár európai portfóliójának két hiánypótló haszonjármű modelljét is bemutatja a nemzetközi....
2024.06.21
Egész évben, de különösen nyáron nagyon sok magyar ül autóba, hogy a szomszédos Ausztriában....
2024.06.21
A parlament jóváhagyta az egynapos autópálya-matricára vonatkozó törvényt - írja a parameter.sk. ..
2024.06.21
Kedden írta alá Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael....
2024.06.21
Két év börtönbüntetésre ítélt a bécsi kerületi bíróság egy 46 éves férfit, mert 2013-ban egy banda....
2024.06.21
Súlyos baleset történt szombaton délután a szlovákiai Vysoká nad Kysucou községben (Čadcai járás):....