túra-autó

Lenyűgöző, új videosorozat Európa legjobb autóstúra-útvonalairól

2016.06.12.

Íme, egy 330 kilométer hosszú út több mint 100 hajtűkanyarral és Európa leghihetetlenebb kilátásával. A lélegzetelállító romániai útszakaszról “Drakula kastélyát” is megcsodálhatjuk – és ez csupán egyike annak a hat útnak, amelyek életre kelnek az “Európa legszebb autóstúra-útvonalai” című új videosorozatban.

A Ford Performance mérnökei rendszeresen felkeresik a kontinens leghúzósabb útjait, hogy valós környezetben teszteljék a fejlesztés alatt álló autókat – ráadásul a vállalatnak évtizedes tapasztalatai vannak a legszebb útszakaszok felkutatásában, ahol az autós újságírók kipróbálhatják a legújabb modelleket. Mindez komoly segítséget jelentett a forgatócsoport munkájában, amelynek tagjai egy éven át 15.000 kilométert autóztak, hogy felkutassák és rangsorolják a legszebb európai utakat.

A Forddal és a BP/Castrollal együttműködve Steve Sutcliffe autós újságíró – a szakma veteránja, aki 42 országban több mint 750 autóbemutatón vett már részt – a projekt szolgálatába állította tapasztalatát, hogy kedvenc útvonalai mellett igazi különlegességeket is bemutasson, amelyeket tényleg csak a beavatottak ismernek. Sutcliffe hat epizódon át kalauzolja a nézőket a kontinensen, miközben az egyes helyszínek történelmi és kulturális érdekességeibe is bepillantást nyújt.

“Néhány igazán lenyűgöző út már nem fért fel a listára – főleg azért, mert mi nem csupán kanyargós szakaszokat kerestünk, amiért annyira odavannak a vezetés megszállottjai. Minden utat aszerint pontoztunk, hogy mennyire izgalmas, milyen a minősége, mennyire könnyű megközelíteni, és hogy milyen kulináris élvezetek várják az utazót,” mondta el Sutcliffe, a néhai autóversenyző. “A vérbeli utazók számára ismerős lehet némelyik út, például a Transfăgărășan főút Romániában, de a spanyol C462 már aligha. És bár nagy a kísértés, hogy ezeket az ékköveket a mi kis titkunkként őrizgessük, de ha valami ennyire gyönyörű, akkor mégiscsak meg kell osztanunk másokkal is.”

Sutcliffe az “Európa legszebb autóstúra-útvonalai” című videosorozat minden epizódjában egy olyan Fordot vezet, ami a leginkább illik az adott útszakaszhoz – például az új Focus RS-t, egy Mustang 5.0 V8 GT-t, egy Mustang 2.3 EcoBoost változatot, egy Focus ST-t, egy Focus ST dízelt és egy Fiesta ST-t.

“Szerettük volna megosztani tudásunkat Európa legszebb részeiről mindazokkal, akik imádják az autókat és a vezetést,” mondta el Mark Truby, a Ford Európa PR-kommunikációs alelnöke. “Összeállítottunk hát egy igazi ‘bakancslistát’, méghozzá nemcsak azok számára, akiknek benzin folyik az ereiben, hanem mindenkinek, aki szívesen nekivágna egy lenyűgöző autós túrának.”

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.23
Modellfrissítést kapott a cseh gyártó legnépszerűbb modellje, a külső mellett a belső sem maradt....
2024.02.23
Az MG Motor Hungary alig ünnepelte meg első születésnapját Magyarországon, máris újabb mérföldkőhöz....
2024.02.23
A heves havazás fennakadásokat és forgalmi dugókat okoz Tirol útjain – írja az osztrák....
2024.02.23
Már hivatalos képeken látható a BYD prémium almárkájának karcsú szedánja, ami döbbenetesen erős....
2024.02.23
- A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával....
2024.02.23
Az áremelés súlyosan érinti a „nagy” autókat.   ..
2024.02.23
- Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi....
2024.02.23
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.....
2024.02.23
A magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató rendszerét....
2024.02.23
Közeleg a 2024-es, UNIX-AMTS Autó, Motor és Tuning Show, ahol Magyarországon először lesznek....