baleset

Luxusautók törtek össze egy pekingi amatőr gyorsulási versenyen

2015.04.13.

Összeroncsolódott egy Lamborghini és egy Ferrari is összetört a hétvégén Pekingben, miután sofőrjeiket vélhetően megihlette a Halálos iramban című amerikai film amatőr gyorsulási versenye - számolt be a súlyos anyagi károkkal végződött, két húsz év körüli fiatalember közötti utcai versenyről a kínai sajtó és a közösségi média.

Az ütközés, amelynek nincsenek súlyos sérültjei, a kínai főváros központi Csaojang kerületében a földfelszín alatt vezető Tatun úton történt a késő esti órákban, amikor a Lamborghini vezetője a gyorsulási verseny közben előzni próbált. Irányt változtatott, ledöntötte a védőkorlátot és több mint 160 kilométeres óránkénti sebességgel nekiütközött az alagút falának, egy részen megbontva annak burkolatát.
    

A zöld Lamborghini eleje leszakadt, vezetője könnyebben sérült. A piros Ferrarinak az oldala és a hátulja tört össze. A luxusautók darabjai szanaszét szóródtak. A helyszínelők nem találtak féknyomokat a kétsávos úton, ahol elvileg a 60 kilométeres óránkénti sebesség a megengedett. Az alagút 20 méter széles és körülbelül 1,2 kilométer hosszan vezet, többnyire lakott terülten.

Szemtanúk elmondták, hogy a két sofőr egyazon autóklub tagja, a médiajelentésekből pedig az is kiderült, hogy a helyszín gyakori terepe illegális autóversenyeknek, ám a rendőröknek még nem sikerült egyszer sem rajta kapniuk a szabálysértőket. Úgy tudni, hétvégéken sportautók és motorkerékpárok vezetői mérik itt rendszeresen össze tudásukat és járgányaik teljesítményét.

A baleset okozóit a legfrissebb hétfői jelentések szerint őrizetbe vették közúti veszélyokozás gyanúja miatt, egyúttal a rendőrség közölte mindkettőjük családnevét és életkorát. A Ferrari sofőrje a 20 éves Jü volt, míg a Lamborghinié a 21 éves Tang. Mindketten munkanélküliek.

A roncsok képei ellepték az online közösségi médiát, sokan kérdezik, kikről van szó, szeretnék tudni a teljes nevüket és az apjukét.

Az esettel kapcsolatban felelevenítették, hogy a volt államelnök-pártfőtitkár, Hu Csin-tao egykori bizalmasának fia életét vesztette, két nő utasa súlyosan sérült, amikor 2012-ben Ferrarijával balestet szenvedett. Az ügyet igyekeztek titokban tartani.

A lapok emlékeztetnek rá, hogy a Lamborghinik ára Kínában 4 és 8 millió jüan (181-362 millió forint) között van, míg a Ferrarikért 3-6 milliót (136-272 millió forint) kell fizetni. (MTI)

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....