Lexus

Magánrepülők luxusa a Lexustól, 47 millió forintért

2023.10.04.

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző letisztultsággal és kifinomultsággal bír, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a hétszemélyes LM a VIP személyszállítást szolgálja. A Luxus Mover már rendelhető a Lexus honlapjáról 46,9 millió forintos induló árral.

A kategóriateremtő, vadonatúj, személyautó platformra épült LM egy teljesen új járműtípus a Lexus palettáján az európai piacon: egy „Luxus Mover”, amely egyesíti egy zászlóshajó szedán tulajdonságait egy kisbusz tágasságával. Kialakítása és jellemzői a Lexus Omotenashi vendégszeretetének alapelveit emelik ki a képességeknek és a részletekre való odafigyelésnek köszönhetően, miközben a kényelem, a jó közérzet és a luxus kerül középpontba. Az újdonság bevezetése a Lexus termékpalettájának diverzifikációját tükrözi, ezzel új ügyfeleket megszólítva, és a különböző életstílusokat érintő, valamint a mobilitási követelmények szélesebb skáláját lefedve.

Az emberközpontú fejlesztési programnak köszönhetően a modell kettős személyiségű: egyszerre lehet tökéletesen pihentető élettér és rugalmas, mobil iroda azoknak, akiknek utazás közben is dolgozniuk kell. Két változat érhető el: egy négyüléses, sofőrös modell, amely két nagy, többfunkciós üléssel ellátott hátsó utasteret, és ezzel együtt a lehető legmagasabb szintű luxust kínálja, valamint egy hétüléses változat, VIP személyszállításra tervezve. Utóbbiban négy teljes értékű ülés található a két hátsó sorban, leghátul pedig egy középső ülés is kialakítható.

A belső tér jól példázza a Lexus márkavízióját, amelynek központi üzenete, hogy „személyessé tesszük a luxust”. Az üléseket úgy tervezték, hogy tökéletes alátámasztást és kényelmet nyújtsanak, az utastérben a különböző rendszerek pontosan szabályozzák a hőmérsékletet, a levegő minőségét és a világítást, valamint könnyen, intuitív módon hozzáférhető a többféle csatlakoztatási és szórakozási lehetőség is, beleértve az egyedi Mark Levinson 3D Surround Sound audiorendszert és (a négyüléses modellben) a 48” HD felbontású, ultraszéles képernyőt.

A kényelem az LM meghatározó tulajdonsága. A tervezés minden aspektusa olyan mértékben hozzájárul a tökéletesen sima, csendes és kiegyensúlyozott utazás eléréséhez, hogy a bent ülők olykor észre sem veszik, hogy a jármű mozgásban van. A GA-K platform alacsony súlypontjára és magas karosszéria merevségére építve a Lexus új, hátsó kényelemre összpontosító vezetési módot fejlesztett ki. Emellett új fék- és karosszériavezérlő rendszereket, valamint még kifinomultabb felfüggesztést kapott az LM.

Hasonlóképpen széleskörű figyelmet fordítottak a zaj és a vibráció ellensúlyozására, hogy az utastérben megnyugtató, természetes hatású csendet érjenek el.

Ami a vezetési élményt illeti, a vezető és az autó között természetes a kommunikáció, a Lexus Driving Signature filozófiának köszönhetően pedig állandó kényelmet, irányíthatóságot és magabiztosságot biztosít a modell. A Lexus Driving Signature filozófiának most először része az utasok élményeinek biztosítása is.

A Lexus magánrepülőgép-gyártók és kiemelkedően tehetős vásárlók bevonásával végzett kutatást, hogy segítsen az LM által kínált funkciók és luxus kialakításában. Ennek eredményei megerősítették, hogy a vásárlók szerint a luxus legmagasabb szintjét az jelenti, ha olyan környezetben lehetnek, amelyben teljesen kipihentnek érezhetik magukat, mind fizikailag, mind szellemileg. Ezt a jellemzőt még magasabbra értékelik, mint a fejlett technológiákhoz és funkciókhoz való hozzáférést.

A Lexus ezeket a tanulságokat használta fel a jármű tervezésénél, amelyben az utasok teljesen nyugodtnak, zavartalannak és „gondtalannak” érezhetik magukat, személyre szabott kényelemmel. Ez tökéletesen illeszkedik a Lexus Omotenashi vendégszeretet filozófiájához, amelynek lényege, hogy az emberek azt érezzék, hogy olyan szívesen látják őket és úgy gondoskodnak róluk, mintha a saját otthonukban fogadott vendégek volnának. Ez magában foglalja az utastérben található, modern technológiák által biztosított funkciók kezelhetőségének leegyszerűsítését – ez fontos szempont a mozgalmas életet élő emberek számára. Például egy „egygombos” vezérlő elegendő ahhoz, hogy az utastér klímáját, világítását és üléseit a felhasználó személyes igényei szerint állítsa be.

A „luxus személyessé tételével” a Lexus tovább gazdagítja az utazással eltöltött időt. Takami Yokoo főmérnök így magyarázta mindezt: „Olyan teret akartam létrehozni, ahol a rendkívül elfoglalt vagy aktív életmódot folytató utasok visszatérhetnek természetes önmagukhoz.”

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.06.20
A Múzeumok éjszakáján, szombaton nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150....
2024.06.20
1999-ben történelmet írt a BMW V12 LMR, ami két Le Mans korszak között tudta megnyerni a 24 órás....
2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..
2024.06.20
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....