Magyar Borok Útja Rallye

Magyar Borok Útja Rallye 1. nap (percről-percre)

2015.08.28.

Ma hajnalban felbőgtek a motorok, és a jubileumi Magyar Borok Útja Rallye mintegy 100 autóból álló mezőnye nekivágott a közel 1000 kilométeres távnak. A hazai turizmust, borokat és a közlekedésbiztonságot népszerűsítő háromnapos bortúra idén a Tokaji, Egri és Mátrai Borvidéket járja be. Az Autószektor percről-percre számol be a Rallye legfontosabb történéseiről, sok-sok képpel színesítve az élményeket.

18:00 Ajajajj, indulás! Még 200 kilométer vár ránk, hogy elérjük szálláshelyünket, a Hunguest Grandhotel Galyát... az esti buli helyszínét. 

17:00 A Patricius Borászatnál a díjnyertes Katinka volt a kedcvencünk, na meg a gyönyörű táj, és az ott végrehajtott talicskás feladat.

16:00 Sárospatakon a Harsányi Pincészetnél egy különleges borkaviáros kóstoltatós feladatot hajtottunk végre, majd nyargaltunk tovább Bodrogkisfaludra.

15:20 A Gombos-hegyi pincesoron először a Naár családi pincét, majd a Götz pincét látogattuk meg, és egy kis betekintést nyertünk a kisebb családi pincészetek működésébe.

15:00 A finom svédasztalos ebéd után Hercegkút felé vettük az irányt, ahol az itiner szerint az volt az első feladatunk, hogy készítsünk egy képet a Gombos-hegyi pincesorról. Íme:

13:20 Közel egy óra csúszással, de végül sikeresen (és farkaséhesen) megérkeztünk Sárospatakra, ahol a Bodrog Hotel éttermében svédasztalos ebéddel vártak minket. A folytatásban a Götz, Harsányi és Patricius pincészetek várnak még ránk. 

12:10 Kisebb tájékozódási kihívások után megérkeztünk a Basilicus borászathoz. Az Egyszervolt birtokboruk egyszer s mindenkorra az egyik kedvencünkké vált, és összességében elismeréssel díjaztuk a gazdák vendégszeretetét.

11:30 A Degenfeld birtokon a varázslatos 4 csillagos hotel teraszán kóstolhattuk meg többek között a legfrissebb Degenfeld muskotályt. A játékok közül kedvünkre való volt a petanque (bár lehettünk volna kicsit ügyesebbek), és a szőlő teszten sikerült eltalálnunk a muskotályt. 

10:15 Indulás tovább, immár 3 különböző itiner alapján. A szerkesztőség autója ma az "A" itiner szerint közlekedik. Következő állomásunk a Degenfeld birtok.

09:15 Mintegy 140 km autópályás autózás után a teljes mezőny megérkezett az M3 Geleji pihenőbe. A Shell jóvoltából minden versenyző frissítő kávét vehetett magához, és volt egy izgalmas közlekedésbiztonsági feladat is. A bikaszem feladat során az autó elejével kell a lehető legpontosabban megközelíteni a céltábla közepét. Érdekes eredmények születtek. Ön mennyire érzi az autója elejét?

07:50 Czippán Anett és Váczi Gergő mosolyogva útnak indulnak. Vajon ügyesen olvassák majd az itinert? A mezőny első harmada már az M3 autópályán halad az első állomás felé.

07:30 Vidám csoportkép után vigyázz, kész, RAJT!

07:20 A rajt előtt köszöntőt mondott dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, majd Czippán Anett, a verseny háziasszonya, a TV2 műsorvezetője kívánt jó utat a rajtoló autóknak.

05:50 A szervezők már a helyükön, hamarosan helyén a rajtkapu. Pirkad a műjégpálya mellett, kellemes nyári reggel van. Alig több mint 1,5 óra a rajtig.

04:00 A versenyzők jó része valószínűleg mostanra állította a telefonját, hogy időben odaérjen a fél 7-kor esedékes gyülekezőre a Városligetbe. A hajnal csípős, az ég tiszta, ez bizony kiváló nyári versenyzésre való időt sugall!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.17
A legnépszerűbb európai Lexus-ként ismert, és szegmense egyik legkelendőbb modelljének számító UX....
2021.09.17
A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt, kerülni a....
2021.09.17
Romániában 16 százalékkal nőtt a járműgyártás az első nyolc hónapban a tavalyi azonos időszakhoz....
2021.09.17
- Forgalomkorlátozás lesz a 10-es főút Pilisvörösvári szakaszán burkolatfelújítás miatt szeptember....
2021.09.17
A járvány miatti kényszerszünet után ismét elindul a fiatal vezetőket továbbképző Ford-tréning. Az....
2021.09.17
Bármit építünk, fontos, hogy ismerjük a leendő felhasználó jellemzőit és igényeit. Így tett az a....
2021.09.17
Túlsúlyos karavánt intettek ki a forgalomból a Pest megyei rendőrök. ..
2021.09.17
Belgiumban a cég minden negyedik munkatársa a tisztán elektromos meghajtású MINI-t választotta, a....
2021.09.17
Az Ioniq 5 után három évvel jöhet a nagy terepjáró az elektromos almárka kínálatába. ..
2021.09.17
Néhány perc különbséggel adott hírt tegnap késő este a katasztrófavédelem két oszlopnak csapódó....