Suzuki

Magyar Termék Nagydíjban® részesült a Suzuki S-Cross

2014.09.03.

– Az SX4 S-Cross elnyerte a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet és a MÚOSZ Gazdasági Sajtó Díját. Az autó – a Splash és a harmadik generációs Swift nyomdokain – a Magyar Suzukinak immár a harmadik nagydíjas modellje. A díjban olyan versenyképességi mutatók testesülnek meg, mint a szaktudás, az innováció és a minőség. A 2014-es, 17. Magyar Termék Nagydíj® díjátadó ünnepségét az Országház épületében tartották Budapesten.

A Magyar Termék Nagydíj® civil kezdeményezés, amely a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladataként, ezzel is segítve a minőségi követelményekre fogékony fogyasztói magatartás kialakulását. A kitüntető címre azok a példamutató termékek pályázhatnak, amelyek a tanúsított minőség iránti igényt és elkötelezettséget testesítik meg Magyarországon, egyszersmind hozzájárulnak a gazdaság fejlődéséhez. Az emblémát viselő megbízható, kiváló minőségű termékekre az innováció és az aktív minőségpolitika alkalmazása a jellemző.

Az SX4 S-CROSS a „Járművek” kategóriában pályázott; előfeltétel volt, hogy a jármű Magyarországon gyártott, forgalmazott, sorozatgyártásra alkalmas késztermék legyen. A Magyarországon készült alkatrészek és a képzett hazai munkaerő jelentősen hozzájárult a modell fejlesztéséhez és finomításához a prototípus fejlesztése és az előgyártás során a Magyar Suzuki esztergomi gyárában. A sorozatgyártás ugyanott indult meg 2013 szeptemberében. Az SX4 S-CROSS esetében a magyar üzem az egyetlen európai gyártási helyszín, amely főleg Európát látja el a modellel, de emellett növekvő mértékben szállít kontinensen kívüli exportpiacokra is, például a Közel-Keletre, Dél-Afrikába, Ausztráliába, Új-Zélandra és Mexikóba.


A díjakat Ryoichi Oura vezérigazgató és Dr. Urbán László vezérigazgató-helyettes vette át

Az SX4 S-CROSS új ALLGRIP összkerékhajtási technológiája négy üzemmódot kínál a vezetőnek, amellyel különféle vezetési helyzetekben fokozható a teljesítmény és biztonság. A motoron elvégzett finomítások, a kiváló légellenállási tulajdonságok és a csökkentett tömeg gondoskodik róla, hogy az SX4 S-CROSS üzemanyag-fogyasztása a C szegmensbe tartozó crossoverek kategóriájában szokatlanul csekély legyen, miközben az autó meglepően kevés szén-dioxidot juttat a levegőbe. A nagy szakítószilárdságú acél használata nyomán a karosszéria – kisebb súlya dacára – rendkívül törésbiztos lett. A vezető és az utasok biztonságáról különféle aktív és passzív biztonsági felszerelések gondoskodnak.

A Magyar Termék Nagydíj® pályázat kiírói a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft., az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Magyar Export-Import Bank Zrt. és Magyar Exporthitel Biztosító Zrt., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. valamint a TÜV Rheinland InterCert Kft. További támogató szervezetek: Közbeszerzési Hatóság, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.27
A Pécs felé vezető oldalon Bátaszék és Somberek-Pécsvárad csomópont között lesz lezárás. ..
2024.02.27
1377 autóst szondáztattak meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság budai rendőrkapitányságainak....
2024.02.27
Könnyen koszolódnak, és úgy tűnik, elég könnyen rozsdásodnak is a Tesla Cybertruckok. ..
2024.02.26
Hétfőn az éjszakai órán két súlyos baleset is történt - jelenti a Katasztrófavédelem. ..
2024.02.26
Idén a kínai márkáké lesz a főszerep, de a Renault Csoport is jelen lesz a Daciával együtt. ..
2024.02.26
A 2024-es év autója a Renault Scénic. A modell 329 ponttal nyerte el az Év Autójaként is emlegetett....
2024.02.26
És rekord mennyiségű víz kellett az eloltásához.    ..
2024.02.26
Helyben előállított villamosenergia segíti a Magyar Suzuki energiaellátását: hétfőn hivatalosan is....
2024.02.26
Négykerekű, három személyt egymás mellett szállító, nagy teherbírású, mini terepjáró a Polaris....
2024.02.26
Ezúttal sem úszták meg a gyorshajtók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi....