Mazda 2

Mazda 2 frissítve kívül, belül – mutatjuk az árakat is!

2023.03.18.

A 2003 áprilisban bevezetésre került, első generációs Mazda2 idén ünnepli 20. évfordulóját. A vállalat népszerű kisautójának legújabb verziója, a 2023-as Mazda2 frissített külső és belső designnal, két új külső karosszériaszínnel, illetve új felszereltségi szintekkel, valamint két új special editon modellel érkezik.

Friss formatervével a Mazda2 fontos építőeleme a vállalat Multi-Solution megközelítésének, amely üzemanyag-hatékonyságot és örömteli vezetést ígér a kisautók piacán.

A 2023-as Mazda2 új műszerfalat, szellőzőnyílást, ajtóborítást és frissített kárpitot kínál, továbbá számtalan olyan komfortot növelő eszközt és funkciót, melyek az alapfelszereltség részeit képezik már a belépő szintű modellek esetében is. A Mazda Connect rendszer mostantól támogatja az Android Auto és a vezeték nélküli Apple CarPlay csatlakozást a Centre-Line felszereltségi szinttől. A Mazda NVH (Noise-Vibration-Harshness = zajvibráció-erősség) kutatása egyedülálló megközelítést eredményezett az utastérbe jutó hangok szabályozásában, ami komfortos nyugalmat biztosít minden utas számára. A fűthető kormánykerék és az automatikusan elsötétülő visszapillantó tükrök szintén elérhetők.

A Mazda2 minden egyes generációját dicsérték vezethetőségéért és a hamisítatlan Jinba Ittai nyújtotta vezetési élményéért. A Skyactiv járműfelépítés legújabb fejlesztései még a vezetés örömét is tovább fokozzák. Az első MacPherson rugóstagokkal és a hátsó csatolt lengőkaros felfüggesztéssel rendelkező futómű könnyed mozgást és kényelmes utazást kínál. Mind az első és hátsó lengéscsillapítók telítettségi jellemzői, valamint az első és a hátsó lengéscsillapítók szelepkialakítása optimalizált, a hátsó lengéscsillapítók pedig nagy rádiusszal rendelkeznek.

Az új modell 75-től 115 lóerőig terjedő teljesítménnyel, valamint automata és manuális sebességváltóval is választható, így a 2023-as Mazda2 mindenki számára kínál megfelelő konstrukciót. Az első ülések is továbbfejlesztésre kerültek, hogy még jobb tartást biztosítsanak az utasok számára, csökkentsék a fej kilengését és minimalizálják a fáradtság érzését a nagyobb távolságok megtételekor. A G-Vectoring Control Plus funkció (GVC Plus) stabilabbá teszi a járművet magasabb sebességnél, a precíz vezérlés és a gyors reakció a Mazda2-nél pedig már hagyománnyá vált.

A 2023-as Mazda2 már megrendelhető a hivatalos márkakereskedésekben. A Prime-Line felszereltségi szintű Mazda2 belépő ára 75 LE-s Skyactiv-G motorral és manuális sebességváltóval 6.891.900 Ft. Ez a változat 8 hüvelykes központi kijelzőt, Android Auto és Apple CarPlay funkciót, LED-es fényszórókat, elektromos ablakemelőket, Dinamikus Stabilitás Szabályozó (DSC) és Kipörgésgátló (TCS), valamint számos további biztonsági rendszert tartalmaz. A teljesség kedvéért adja hozzá a Abroncsnyomás-figyelő (TPMS) és a Visszagurulás-gátló (HLA) rendszereket, és máris kész a tökéletes városi kisautó.

A Skyactiv G 90 motorral párosított automata sebességváltós modell belépési ára 8.126.900 Ft.

Mind a manuális sebességváltóval rendelkező e-Skyactiv G90, mind az e-Skyactiv G115 Mazda Mild Hybrid rendszerrel van felszerelve.

Egyes felszereltségi szintekhez hozzáadhatók a Convenience, illetve a Drivers Assistant csomagok. Ezek magukba foglalják többek közt az adaptív LED-es fényszórókat, a holttérfigyelő rendszert, az ülésfűtést, az aktív vezetői kijelzőt vagy a 360o-os kamerát.

Két új special edition modell született, a Homura és a Homura Aka, amelyek szintén új Aero Grey, illetve Air Stream Blue színekben érkeznek és különféle külső fejlesztéseket tartalmaznak. A HOMURA ára 8.256.900 Ft-tól, a HOMURA AKA ára 9.196.900 Ft-tól indul.

Az első autók 2023 májusban érkeznek meg Európa-szerte a bemutatótermekbe.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
A motorsport szerelmesei mostantól testközelből tanulmányozhatják a Toyota egyedülálló versenyautó-....
2023.05.30
Ahogy változik a világunk, nem csak bennünk záródnak kapuk, de az autóiparban is. Ezért is üdítő,....
2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....