Mazda

Mazda újdonságok a közelgő Genfi Autókiállításon

2017.02.04.

A nagyközönség számára március 9-én nyíló 87. Genfi Autókiállításon debütál Európában a vadonatúj Mazda CX-5, valamint a japán gyártó két további, felfrissített, 2017-es modellje: a Mazda CX-3 és a Mazda2.

Hat évvel a szintén Genfben leplezett Mazda MINAGI koncepció után, amely a Mazda CX-5 és más azóta elismert szériamodellek előfutára volt, a Mazda Európában legnépszerűbb modelljének teljesen új generációja mutatkozik be: az új Mazda CX-5 a jelenlegi modellhez képest hosszabb és alacsonyabb, új mélyvörös „Soul Red Crystal” színe pedig még mélyebben fénylik.

Ilyen volt...

A márka emberközpontú filozófiájának megfelelően tervezett autó még egy fokkal magasabb szintre emeli a vezető és autó egységét szimbolizáló Jinba-Ittai faktort: a kifinomultabb belső tér és a minimalista design erőt és melegséget sugároz, a kényelem növelése érdekében pedig az üléseket a még később jelentkező fáradtságérzetnek megfelelően tervezték. A megújult szigetelések és a felfüggesztés terén végzett fejlesztések eredményeképpen csöndesebb és még kevesebb rázkódással jár az utazás az új CX-5-ben, illetve a Mazda6-ban bemutatkozott G-Vectoring Control segítségével a nagyobb kényelem mellett az autó biztonságosabb is lett. A vezető számára további újdonságot jelent a közvetlenül a szélvédőre vetítő head-up display opció, e kategóriában az elsők egyikeként.

...és ilyen lett!

Az új fejlesztések a Mazda vezetés iránti szeretetét tükrözik, amit a márka új „Drive Together” kampánya is hangsúlyoz. Ennek megfelelően természetesen az új elemek a többi modellben is megjelennek: a Mazda CX-3 SUV és a 2017-es Mazda2 kisautó a jövőben alapfelszereltségként tartalmazza a G-Vectoring Control-t és a továbbfejleszett i-ACTIVSENSE aktív biztonsági rendszert, benne az adaptív LED fényszórókkal. A megújult, kisebb modellek belső tere is átalakul, új kormánykerékkel és jobban látható, színes head-up kijelzővel, az utazás pedig kevesebb menetzajjal és még nagyobb vezetési kényelemmel jár majd. A 2017-es CX-3 és Mazda2 tavasszal érkezik Magyarországra, az új Mazda CX-5 pedig kora nyáron követi őket.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....
2023.05.30
Oroszországban 63,1 százalékkal 32 ezer 500-ra esett az új autók és haszonjárművek eladása....
2023.05.30
Széldzseki, ami tölti a telefont? Téglamintázatú szolárcellák, amelyek beleolvadnak környezetükbe?....
2023.05.30
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinformtól ..