útfelújítás

Megkétszereződött a forrás a vidéki utak felújítására

2024.05.19.

A korábbi keretet csaknem a duplájára emelve több mint 10 milliárd forintot biztosít a kormány a vidéki alsóbbrendű utak javításaira – közölte Nagy Bálint Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára pénteken Karmacson.

Nagy Bálint a Zala vármegyei Karmacs és Cserszegtomaj közötti összekötőút mellett tartott sajtótájékoztatón elmondta: az alsóbbrendű utak kisebb javítási munkálataira, kátyúzásra eredetileg tervezett 5,7 milliárd forintot a kormány a múlt héten további 5 milliárd forinttal egészítette ki.

A vidéki utak nagyobb felületű felújítási munkálatai keretében a tavalyi 239 kilométernyi után ebben az évben 357 kilométernyi útfelület újulhat meg, amihez a Magyar falu program 10 milliárd forint támogatása is hozzájárul - ismertette az államtitkár.

Nagy Bálint felidézte, hogy az utóbbi több mint tíz évben kiemelt feladata volt a kormánynak a gyorsforgalmi és a közúthálózat fejlesztése. Ezt az is indokolta, hogy ez idő alatt egymillióval nőtt a közúti forgalomban lévő járművek száma.

Az úthálózat fejlesztése, bővítése egyaránt fontos a balesetmegelőzés, a vidék megerősítése és a nemzetgazdaság fejlesztése szempontjából - fűzte hozzá.

Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala vármegyei igazgatója az aktuális munkáik kapcsán arról beszélt, hogy a Karmacs és Cserszegtomaj közötti mellékút a helyben élők és a turizmus miatt is forgalmas. A Magyar falu program forrásai tették lehetővé, hogy ezen a szakaszon tavaly 2,5 kilométeren újították fel teljes szélességében az utat, jelenleg pedig további 1,5 kilométeren zajlanak hasonló munkálatok.A térségben Rezi határában is mintegy 2 kilométernyi útszakasz újul meg, Alibánfánál pedig 1,2 kilométer hosszan cserélik az útburkolatot – mondta. Mórocz József kitért arra is, hogy Zalában idén 1,2 milliárd forintot fordítanak a kisebb rendű utak javítására. A feladatokat a közútkezelő saját dolgozóival és a nemrég bővített gépparkjával végzi el.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.18
„Élvezd a kabriót, feel the sunshine!” ..
2024.06.18
- Már rendelhető az új Crafter modell, amelynek az első járművei már nyáron elérhetők lesznek a....
2024.06.18
Miért és hol jár büntetés a bevált szokásért?   ..
2024.06.18
Összeütközött négy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, az M0-s autóúti....
2024.06.18
A Porsche bejelentette, hogy Szingapúr lesz a tizenegyedik Porsche Experience Center (PEC)....
2024.06.18
Figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt Magyarország területére szerda éjfélig a....
2024.06.18
- A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a....
2024.06.18
- Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra....
2024.06.18
- Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig....
2024.06.18
Sem az ittas vezetés, sem pedig a gyorshajtás nem kifizetődő: büntetőpontok, a jogosítvány bevonása....