BMW Group

Megkezdődött az új BMW 4-es Coupé sorozatgyártása

2020.07.03.

A dingolfingi üzem a prémium középkategóriás sportkupé új nemzedéke mellett további négy újdonság tömegtermelését is beindította. A BMW 5-ös sorozat tovább finomított formanyelvvel és újabb hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiákkal, a BMW 6-os Gran Turismo pedig minden korábbinál magabiztosabb kisugárzással érkezik meg az utakra.

A BMW Group dingolfingi üzemében nem kevesebb, mint öt új modell sorozatgyártása vette kezdetét. A gyártósor első újdonsága az új BMW 4-es Coupé, amely egyedien sportos karakterével új fejezetet nyit az alsó-bajorországi üzem sportkupé-gyártás terén íródó történetében. A prémium középkategória etalonjával párhuzamosan a tovább finomított BMW 5-ös limuzin, BMW M5 és BMW 5-ös Touring tömegtermelése is beindult. A négy- és hathengeres motorral szerelt modellek immár nem csupán magabiztosabb megjelenést, de a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiának köszönhetően rendkívüli hatékonyságot is garantálnak – jobb menetteljesítményt alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással és megnövelt menetkomforttal. Ezt kínálja az új BMW 6-os Gran Turismo is, amely a hosszabbra nyúló utazások során nyújtott kényelmével varázsolja el leginkább a bajor prémiumgyártó ügyfeleit.

„Öt modell sorozatgyártásának egyidejű beindítása precíz tervezést, és az üzem összes munkatársától fokozott koncentrációt igényel” – nyilatkozta Christoph Schröder, a BMW Group dingolfingi gyárának igazgatója. „A koronavírus-járvány következtében átmenetileg leállított gyártás és az egyműszakos újraindítás ellenére sikerült a tervek szerint, a legmagasabb minőségi szabványok mentén beindítani az új BMW 4-es Coupé, az új BMW 5-ös sorozat és az új BMW 6-os Gran Turismo tömegtermelését. Fantasztikus teljesítmény ez a dingolfingi csapattól és a teljes beszállítói hálózattól, maximális elismerésem” – tette hozzá.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.12
A Lexus bejelentette, hogy a Japánban forgalmazott ES modell számos fontos műszaki újdonságot kap,....
2020.08.12
Bak Zsolt Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.12
Szaporodnak a fellendülésre utaló jelek a kínai autópiacon. Júliusban az új autók ékesítése 7,9....
2020.08.12
A fagyállóval és annak használatával kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel az autó tulajdonosokban....
2020.08.12
Baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán Hegyeshalom felé, Győr....
2020.08.12
Az összehangolt akcióban három, gépkocsikat fosztogató férfire csaptak le a zsaruk az M1-es....
2020.08.12
Azt szokták mondani, hogy a disztribúciós költségek egy autó árának nagyjából harmadát jelentik. Ez....
2020.08.12
A Hyundai Motor Company meghatározó piaci szereplőként új fejezetet nyit a villamosított mobilitás....
2020.08.12
Zivatarveszély miatt a fél országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. ..
2020.08.12
A nyáron előtérbe kerülnek a vízi sportok.  Ezek közül sok, így például a búvárkodás vagy az....