debreceni BMW-gyár

Megtartották a Lányok Napját a BMW debreceni gyárában

2024.04.28.

A BMW Group Gyár Debrecen is csatlakozott idén a Lányok Napja kezdeményezéshez, melynek keretében az ország számos technológiai vállalatának, egyetemének és kutatóintézetének kapui nyíltak meg a felső tagozatos általános iskolás és középiskolás lányok előtt. A működését egy forradalmian új modell gyártásával jövőre indító gyárban a lányok megismerkedhettek számos BMW modellel, a bajor vállalat kultúrájával és oktatási programjaival.

 

„Az lehetsz, ami csak lenni szeretnél!” hirdeti az országos Lányok Napja kezdeményezés szlogenje: a program során minden évben fiatalok ezrei szereznek akár egész életre szóló inspirációt a pályaválasztáshoz. Az idén április 25-én megrendezett eseményhez a BMW debreceni gyára is csatlakozott és több mint 170 fiatalt látott vendégül.

A rendezvényen a felső tagozatos általános iskolás és középiskolás lányok szerte az országban irodákat, gyárakat, kutatólaborokat, egyetemeket látogathatnak meg és izgalmas eszközöket, applikációkat próbálhatnak ki. Részt vehetnek továbbá beszélgetéseken és előadásokon is, melyek során kutatók, mérnökök és informatikusok mesélnek a munkájukról, mindennapjaikról és arról, hogy lányként hogyan lehet elhelyezkedni a szakmájukban.

A gyári programot Liv Eske Herrström, az üzem pénzügyi és ügyvezető igazgatója, illetve Szüle Mária HR Manager nyitották meg. Az általános- és középiskolás csoportok különböző aktivitásokon és előadásokon keresztül ismerkedhettek meg a gyárral és tevékenységeivel, illetve a BMW Group – a jelentkezéseket látva nők számára is vonzó – duális szakképzési programjaival.

Az általános iskolás lányok bepillantást nyerhettek a mechatronika, a gépjárműmechatronika, az elektronika és az informatika világába, kipróbálhattak több, a gyárban használt szerszámot, áramköröket építhettek és megnézhették hogyan dolgoznak a gyár robotjai.

A középiskolásoknak bemutatták a legújabb elektromos BMW modellek gyártási technológiáját. Egy különleges videón megnézhették, hogy hogyan épül fel a debreceni gyár, és azt is, hogy milyen magas színvonalú körülmények között vigyáznak a kollégák egészségére a nemrég megnyílt Egészségügyi Központban.

A lányok meghallgathattak továbbá egy előadást a BMW Group történetéről, majd a Kommunikációs Központot és a Tréning Centert is meglátogatták. Ezen felül közelebbről is megismerkedhettek több elektromos BMW modellel és mesterséges intelligencia segítségével kipróbálhatták, hogy hogyan állna rajtuk a BMW kabát.

A jó hangulatú nap végén a debreceni BMW gyár munkatársai számos pozitív visszajelzést kaptak a lányoktól – igazán inspiráló élményekkel térhetett tehát haza minden vendég és vendéglátó a debreceni üzemből.

A fotók a NaTE által szervezett Lányok Napja eseményen készültek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Forrás: 
BMW

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....