Forma-1

Megújult a Hungaroring irányítási központja

2019.08.05.

A csütörtöktől hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon debütált a mogyoródi versenypálya, a Hungaroring új operatív irányítási központja. 

Doromby Zoltán, a vezetési pont irányítója elmondta, a megújulás lényege, hogy a különböző szakterületek képviselői - a Katasztrófavédelem, az Országos Mentőszolgálat, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Valton biztonsági szolgálat és a Hungaroring illetékesei - első alkalommal dolgoznak közös helyiségben.

A szakemberek több mint hetven kamera képét figyelhetik, és egyidőben látják a lelátókon, a környező utakon, illetve a versenypályán történteket, követik az időjárás változásait a műholdképen, sőt az M4 Sport élő adását is figyelemmel kísérhetik. Egyik kamera felvételeit sem rögzítik, mivel csupán nyomon követik az eseményeket, adattárolást nem végeznek.

Doromby úgy fogalmazott, immár az egyik legkorszerűbb irányítási központ működik Magyarország legnagyobb sporteseményén. A stáb feladata elsősorban a tájékoztatás, a problémamegoldás, és több ezer ember munkájának koordinálása. - Minden kérés és kérdés ide fut be az információs pontokról is, illetve innen koordináljuk az infrastruktúra-üzemeltetés során felvetődő problémákat, a biztonsági feladatokat, és innen tájékoztatjuk a közönséget az időjárás esetleges változásairól is - sorolta a példákat.

Hozzátette, amennyiben a 120 hektáros területen dolgozó munkatársaik, vagy a vezetési ponton tevékenykedők észlelik, hogy egy kapu vagy egy út túlterheltté válik, vészkijáratokat nyitnak meg, illetve egyirányúvá tesznek bizonyos szakaszokat. A központban a kapunyitás előtt egy órával kezdődik a közös munka, és a kapuk bezárása után egy órával ér véget. A szakember elmondta, az idei Magyar Nagydíj ideje alatt eddig nem volt különleges eset, incidens vagy vészhelyzet. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.27
Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé, a 14-es km-nél két kamion ütközött....
2023.09.27
A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot....
2023.09.27
Egri és tarnamenti focisták, világhírű magyar labdarúgás szakértő, állatbarát, jótékony heves....
2023.09.27
Tíz év után látható ismét Párizsban a Titanic történetét megidéző nagyszabású kiállítás, amelynek....
2023.09.27
Az új generációs Lexus NX szabadidőjármű számos innovatív szolgáltatása, megoldása között szürke....
2023.09.27
Ötödik generációs harci repülőgépek beszerzéséhez kérte a parlament jóváhagyását a román védelmi....
2023.09.27
Tudóscsoport jelentése az UFO-król.   ..
2023.09.27
Egy kamion és egy személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 86-os kilométerszelvényénél,....
2023.09.26
"Volt olyan autós a múlt héten vármegyénkben, aki egy órán belül kétszer került lencsevégre: a....
2023.09.26
14 évesen is jó a hibrid Lexus ..