utánpótlás

Megváltozott az OT minősítés menete (5.rész)

2023.01.08.

Végéhez ér interjúsorozatunk, amelyben alaposan átnéztük a magyarországi oldtimer minősítés szabályait, lépéseit. Bízom benne, hogy mindenki, akit egy kicsit is érdekel ez a világ, hasznos információkkal gazdagodott. Vagy racionálisan átgondolhatta, hogy érdemes e belevágni a dédelgetett huszon’, harmincéves kedvencével ebbe a nehéz, hosszú, és fáradságos munkába, minek viszont hatalmas siker lehet a vége, egy muzeális minősítés formájában. Az interjúsorozat mai, utolsó részében beszélünk majd a kluboknak, veterános közösségeknek szóló kihelyezett minősítésről, a segédmotorok veterán minősítéséről, és az önjelölt okoskodókról is. Vendégem most is Berezvai Gábor, a Magyar Autóklub Oldtimer szekciójának igazgatója. Az előző részeket itt, és itt találja. Jelen cikkünket a sorozat részeként érdemes elolvasni.

Van e lehetőség arra, hogy azonos klub tagjai egyszerre vizsgázzanak járműveikkel, például Pannóniás vagy amerikai autós közösség?

Létezik kihelyezett minősítés, de ehhez szükséges biztosítani a szerviztechnikai és az informatikai környezetet, illetve előzetes egyeztetést igényel a megszervezése. De ha egy ilyen csoport vagy közösség ilyet szeretne, javaslom, hogy az Autóklub helyszínére kérjenek olyat, hogy ezen az extra alkalmon itt a helyszínen csak nekik biztosítsunk minősítést, vizsgát.

Mi a helyzet a kismotoros minősítéssel (Simsonok- egyéb veterán gépek)?

Segédmotorkerékpárokat is látunk a minősítéseken, de inkább Vespákat, vagy Mátrát, inkább az 50-es, 60-as évekből, Simsonokat kevésbé. Simsonok esetében mindenkinek ismerős a CM 50 beütés az adattáblán, és ma sem kötelező rendszámtáblával ellátni ezeket a segédmotorokat. Mégis van néhány ember, akinek elvárása saját magával szemben, hogy muzeális minősített segédmotorkerékpárral járjon, ők el szokták hozni a kétkerekűiket, de ez évente 20-30 ilyen segédmotorkerékpár minősítésítését jelenti. Magából a Simson márkából évente kettő-hármat szoktam látni. Anno egyedül az S51B volt, ami korábban is rendszámot kaphatott ebből a családból, viszont annak idején is kevés rendszámos Simsont lehetett látni, és manapság sem változott sokat a helyzet.

Végül pedig beszéljünk arról, hogy miért nem hatékony, ha önjelölt „szakértők” osztják meg nézeteiket az OT-s minősítésről az internetes fórumokon, közösségi oldalakon.

Nem nagyon szeretek kommenteket, és „hirtelen jött” blogokat olvasni, mert megjelennek olyan dolgok, aminek a valósághoz elég kevés köze van. Felfújhatnak ezáltal egy olyan lufit, amire már akár egy nagyobb médium is reagál, így a téves információ már szélesebb rétegekhez is eljut. Éppen a közelmúltban is volt egy ehhez hasonló eset: igaz-e, hogy az OT rendszámos autók kikerültek a gépjárműadó mentesség alól? Ez az ember benézett a NAV oldalára, és fellapozta a „kinek nem kell gépjárműadót fizetni” rovatot, és ott nincs felsorolva az OT rendszám. Viszont azt már nem nézte meg, hogy az adófizetési kötelezettségre jogosultak körét a gépjárműadóról szóló törvény határozza meg, tehát, hogy milyen járművekre vonatkozik ez a törvény. A törvény bevezetője ír erről, ez határozza meg a mentességet is, amely CD, illetve OT rendszámokra nem vonatkozik. Egy ilyen félreértésből aztán elindulhat egy olyan lavina, ami végül eljut a szaksajtóig, aztán már jogosan jön a kérdés, hogy ki volt az egész téma kirobbantója, pedig nem véletlenül nincs fenn a NAV honlapján a kötelezettség alóli felmentés, hiszen nem is kell alkalmazni OT esetében ezt a törvényt.

A végére pedig egy nagyon fontos információ, hogy a Magyar Autóklub kigyűjtötte az oldtimer járművekre vonatkozó jogi előírásokat, melyek a weboldalon elérhetőek.

Nagyon szépen köszönöm Gábornak a segítségét, hogy elkészülhetett ez a hasznos interjúsorozat, aminek segítségével kicsit objektívebben eldönthetjük, hogy érdemes e belevágni ebbe a fáradságos, de végül mindenképpen nagy örömet adó projektbe, ahol a kedvenc járműből egy igazi veterán válhat. Biztosan nehéz, de engem meggyőzött a beszélgetés arról, hogy a vizsgabiztosok semmiképpen nem ellenünk, hanem értünk dolgoznak. Így ha megvan a kellő ismeret, és ambíció, akkor nyugodtan nekifuthatunk.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.14
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Hosszú útra indul a család.  ..
2024.04.14
Az első veszprémi Rally Hungary már most a leglátványosabb rali, amin valaha jártam. ..
2024.04.14
- Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép - jelentette be....
2024.04.14
Nagy kereslet az új, teljesen elektromos Macan iránt – írja honlapján a német sportautó gyártó. ..
2024.04.14
Fokozott ellenőrzést tart április 15. és 21. között a rendőrség Magyarországon, kiemelt figyelmet....
2024.04.14
Komoly és életveszélyes acsarkodást rögzített egy fedélzeti kamera, az M0-son, Vecsésnél, az M3....
2024.04.14
Az Év Magyar Autója verseny ünnepélyes díjátadója a Budapest Automotive Summit rendezvényen volt....
2024.04.14
Az útburkolati jelek a forgalom irányításának megszokott részei, de csak addig irányadóak, amíg....
2024.04.14
A debreceni repülőtéren nyitott mérnöki irodát az Aero Space Power (ASP) Kft. - közölte a cég az....
2024.04.14
Motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó Baján, az 55-ös főút Szegedi úti szakasza és a....