utánpótlás

Megváltozott az OT minősítés menete (5.rész)

2023.01.08.

Végéhez ér interjúsorozatunk, amelyben alaposan átnéztük a magyarországi oldtimer minősítés szabályait, lépéseit. Bízom benne, hogy mindenki, akit egy kicsit is érdekel ez a világ, hasznos információkkal gazdagodott. Vagy racionálisan átgondolhatta, hogy érdemes e belevágni a dédelgetett huszon’, harmincéves kedvencével ebbe a nehéz, hosszú, és fáradságos munkába, minek viszont hatalmas siker lehet a vége, egy muzeális minősítés formájában. Az interjúsorozat mai, utolsó részében beszélünk majd a kluboknak, veterános közösségeknek szóló kihelyezett minősítésről, a segédmotorok veterán minősítéséről, és az önjelölt okoskodókról is. Vendégem most is Berezvai Gábor, a Magyar Autóklub Oldtimer szekciójának igazgatója. Az előző részeket itt, és itt találja. Jelen cikkünket a sorozat részeként érdemes elolvasni.

Van e lehetőség arra, hogy azonos klub tagjai egyszerre vizsgázzanak járműveikkel, például Pannóniás vagy amerikai autós közösség?

Létezik kihelyezett minősítés, de ehhez szükséges biztosítani a szerviztechnikai és az informatikai környezetet, illetve előzetes egyeztetést igényel a megszervezése. De ha egy ilyen csoport vagy közösség ilyet szeretne, javaslom, hogy az Autóklub helyszínére kérjenek olyat, hogy ezen az extra alkalmon itt a helyszínen csak nekik biztosítsunk minősítést, vizsgát.

Mi a helyzet a kismotoros minősítéssel (Simsonok- egyéb veterán gépek)?

Segédmotorkerékpárokat is látunk a minősítéseken, de inkább Vespákat, vagy Mátrát, inkább az 50-es, 60-as évekből, Simsonokat kevésbé. Simsonok esetében mindenkinek ismerős a CM 50 beütés az adattáblán, és ma sem kötelező rendszámtáblával ellátni ezeket a segédmotorokat. Mégis van néhány ember, akinek elvárása saját magával szemben, hogy muzeális minősített segédmotorkerékpárral járjon, ők el szokták hozni a kétkerekűiket, de ez évente 20-30 ilyen segédmotorkerékpár minősítésítését jelenti. Magából a Simson márkából évente kettő-hármat szoktam látni. Anno egyedül az S51B volt, ami korábban is rendszámot kaphatott ebből a családból, viszont annak idején is kevés rendszámos Simsont lehetett látni, és manapság sem változott sokat a helyzet.

Végül pedig beszéljünk arról, hogy miért nem hatékony, ha önjelölt „szakértők” osztják meg nézeteiket az OT-s minősítésről az internetes fórumokon, közösségi oldalakon.

Nem nagyon szeretek kommenteket, és „hirtelen jött” blogokat olvasni, mert megjelennek olyan dolgok, aminek a valósághoz elég kevés köze van. Felfújhatnak ezáltal egy olyan lufit, amire már akár egy nagyobb médium is reagál, így a téves információ már szélesebb rétegekhez is eljut. Éppen a közelmúltban is volt egy ehhez hasonló eset: igaz-e, hogy az OT rendszámos autók kikerültek a gépjárműadó mentesség alól? Ez az ember benézett a NAV oldalára, és fellapozta a „kinek nem kell gépjárműadót fizetni” rovatot, és ott nincs felsorolva az OT rendszám. Viszont azt már nem nézte meg, hogy az adófizetési kötelezettségre jogosultak körét a gépjárműadóról szóló törvény határozza meg, tehát, hogy milyen járművekre vonatkozik ez a törvény. A törvény bevezetője ír erről, ez határozza meg a mentességet is, amely CD, illetve OT rendszámokra nem vonatkozik. Egy ilyen félreértésből aztán elindulhat egy olyan lavina, ami végül eljut a szaksajtóig, aztán már jogosan jön a kérdés, hogy ki volt az egész téma kirobbantója, pedig nem véletlenül nincs fenn a NAV honlapján a kötelezettség alóli felmentés, hiszen nem is kell alkalmazni OT esetében ezt a törvényt.

A végére pedig egy nagyon fontos információ, hogy a Magyar Autóklub kigyűjtötte az oldtimer járművekre vonatkozó jogi előírásokat, melyek a weboldalon elérhetőek.

Nagyon szépen köszönöm Gábornak a segítségét, hogy elkészülhetett ez a hasznos interjúsorozat, aminek segítségével kicsit objektívebben eldönthetjük, hogy érdemes e belevágni ebbe a fáradságos, de végül mindenképpen nagy örömet adó projektbe, ahol a kedvenc járműből egy igazi veterán válhat. Biztosan nehéz, de engem meggyőzött a beszélgetés arról, hogy a vizsgabiztosok semmiképpen nem ellenünk, hanem értünk dolgoznak. Így ha megvan a kellő ismeret, és ambíció, akkor nyugodtan nekifuthatunk.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.27
Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé, a 14-es km-nél két kamion ütközött....
2023.09.27
A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot....
2023.09.27
Egri és tarnamenti focisták, világhírű magyar labdarúgás szakértő, állatbarát, jótékony heves....
2023.09.27
Tíz év után látható ismét Párizsban a Titanic történetét megidéző nagyszabású kiállítás, amelynek....
2023.09.27
Az új generációs Lexus NX szabadidőjármű számos innovatív szolgáltatása, megoldása között szürke....
2023.09.27
Ötödik generációs harci repülőgépek beszerzéséhez kérte a parlament jóváhagyását a román védelmi....
2023.09.27
Tudóscsoport jelentése az UFO-król.   ..
2023.09.27
Egy kamion és egy személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 86-os kilométerszelvényénél,....
2023.09.26
"Volt olyan autós a múlt héten vármegyénkben, aki egy órán belül kétszer került lencsevégre: a....
2023.09.26
14 évesen is jó a hibrid Lexus ..