támogatás

Mentőkocsivá alakítottak át egy Audi A4 Avantot

2017.09.22.

A győri Audi Hungaria a társadalmi felelősségvállalás jegyében egy Audi A4 Avant típusú gépjárművet ajándékozott a Győri Mentőszolgálatnak. Az autó kulcsát dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja az Országos Mentőszolgálat képviselőjének, dr. Lórántfy Mária regionális igazgatónak adta át. 

Mentőautó szirénája és villogó fényei keltettek feltűnést a győri Audiban. A gyár távolabbi pontjain némi riadalmat okozott a megkülönböztető jelzéseit használó jármű. Ezúttal azonban nem vészhelyzetre, sokkal inkább örömteli eseményre figyelmeztetett a sziréna és a kék-piros villogó. A mentősök a sajtó kedvéért örömmel próbálták ki az átadott autót.

Az autó kulcsát dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja az Országos Mentőszolgálat képviselőjének, dr. Lórántfy Mária regionális igazgatónak adta át. 

Az Audi beteget nem tud szállítani, gyorsasága miatt azonban a mentőorvos gyorsabban a helyszínre ér, mint egy mentőautóval. A mentőorvos felméri a baleset helyszínén a körülményeket, adott esetben pedig életet is tud menteni, mivel műszerezettsége megfelel egy rohamkocsiénak.

Beteget nem tud szállítani, de gyorsan a helyszínre ér.

Nagyra becsüljük a mentőszolgálat munkáját és bízunk benne, hogy ezzel az autóval hatékonyan segítjük a mentőegységek gyorsabb kiszállását, ami akár életmentő is lehet - fogalmazott Knáb Erzsébet.

Audi logó a mentőkocsin. 150 lóerős a motor.

Az Audi A4-et, mely 150 lóerős, automata váltós, tempomattal és navigációs rendszerrel felszerelt, főként kiemelt szintű feladatokhoz, súlyos állapotú betegekhez fogja küldeni a mentésirányítás. Egy 12 órás szolgálat ideje alatt előreláthatólag akár 5-7 feladat ellátása várható.

A Győri Mentőszolgálat egységei évente 18-20 ezer esetet látnak el – mondta el a kulcsátadáson dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója, aki reményét fejezte ki, hogy nincs már messze az idő, amikor zöldmezős beruházás keretében új otthonba költözhetnek a jelenlegi, egykori munkásőr laktanyából.

Ennyi mentős ritkán jár a győri Audiban. Szerencsére nem menteni, ünnepelni jöttek.

Az Audi Hungaria évek óta támogatja Győr és a térség szociális- és egészségügyét. 2013-ban a vállalat anyagilag állt a Győri Mentőszolgálat mellé, amiből légzésfigyelő monitort vásároltak. Az elmúlt évben az önkéntesség jegyében kiemelt projekt volt a Győri Mentőállomás felújítása. Ekkor festési és renoválási munkálatok során audis munkatársak jóvoltából újult meg az épület.

A mentők mellett korábban a rendőrség is haszonélvezője volt az Audi győri jelenlétének. A Győrben készülő autókból TT-t és A3-ast is kapott a rendőrség szolgálati feladatainak ellátására.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.22
A Wizz Air magyarországi utasszáma a tavalyi több mint 3,7 millióról idén 4,8 millió fölé emelkedik....
2023.03.22
Az izraeli akkumulátorgyártó 2024-re a 100in5 cellák tömeggyártását szorgalmazza, amelyek állítólag....
2023.03.22
A katasztrófavédelem honlapja szerdán, hajnali négy óra előtt néhány perccel arról számolt be, hogy....
2023.03.21
Autóshow-k ünnepelt sztárjai voltak egykor, ma is ragyognak: száz évnyi Audi koncepció ..
2023.03.21
A Geely Auto Group kínai autógyártó rekordbevételt ért el tavaly a tartós chiphiány és a....
2023.03.21
Egy 54 éves motoros halt meg, amikor személyautóval ütközött - írja a police.hu ..
2023.03.21
Az elektromos mobilitás korában is tovább írja kompakt modelljei sikertörténetét a Volkswagen márka....
2023.03.21
A szakképzett munkaerő hiánya és az infláció is lassítja a stájer autósiskolákat. Az ágazat....
2023.03.21
A VIN 001-es autó 500 000 dollárért kelt el a Barrett-Jackson által szervezett aukción. ..
2023.03.21
Állami támogatásból, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) és a 4Sales Systems....