Mesél a szakértő – Zoli és a Mazda 6 (folytatás) | Autoszektor
szakértő

Mesél a szakértő – Zoli és a Mazda 6 (folytatás)

2016.09.05.

Összefoglalva, csupa olyan kisebb hibát és hiányosságot fedeztünk fel az autón, amelyek egyenként nem, de együttesen már elég nagy költségráfordítást igényeltek volna a vásárlás után. De éppen ezek a kisebb dolgok azok, amik felett egy, már „szerelmes” autókereső simán elsiklik, aztán tulajdonosként egyre csak bosszankodik, amikor szép lassan mindenre fény derül. Ügyfelünk morfondírozott kicsit a fellelt hibákon, végül nem is annyira fájó szívvel elengedte ezt a példányt és vele együtt a dízelmotorokat is. Következő vizsgálati alanyunk egy 1.8-as, benzines kombi volt.

MAZDA6_2.JPG

Csapó 2!

Az egy évvel idősebb járgány kilométerórája csak 111.082 km-t mutatott, amelyet az eladó kinyomtatott, elektronikus szervizkönyvvel tudott igazolni. Sok kereskedő mondja, hogy nyugodtan vigyük át a kocsit a megfelelő márkaszervizbe, mert a szerviztörténete lekérdezhető. Erre én mindig azt kérdezem magamban, hogy „Akkor miért nem kérdezted már le?”. A Mazda 6 eladójának példája is mutatja, hogy sokkal egyszerűbb így nem csak nekünk, hanem minden vevőnek az ellenőrzés – ezúton is köszönjük!

A kormány ebben is lekopott, és a kuplung nagyon enyhe csúszására lettünk figyelmesek, ezek természetesen bekerültek a jegyzőkönyvbe. Ráadásul az előző autóhoz képest ezen körben eredeti, gyári fényezés volt, tehát korábban nem törték össze a kocsit. Mivel Mazda-k hajlamosak a rozsdásodásra, ezért ezeknél a kocsiknál árgus szemekkel figyeljük a vörös ördögöt, de itt csak egy tisztességesen elvégzett utólagos alvázvédelmet találtunk, ami még egy jó pont volt a kocsi mellett.

Mazda6_2_km&szerviz.jpg

Montázs a KM-óráról és a szervizkönyvről

Nem is ragozom tovább, ügyfelünk megvette az autót, és ha jól tudom azóta is nagyon elégedett vele. És talán velünk is, mert a vizsgálatok után ezekkel a szavakkal köszönte meg munkánkat:

Még egyszer nagyon köszönöm a profi munkátokat, mely jelentősen csökkentette az autóvásárlás okozta stressz faktort. Nagyon örülök, hogy áldoztam a két vizsgálatra, melyből szerencsére a második már számomra tökéletes eredményt hozott. Megnyugtató volt tegnap úgy megtennem a hosszú utat, hogy már tudtam mit veszek meg.

Köszi, hogy igazán örömtelivé tudtátok tenni az autóvásárlást! Nagyon szeretném, ha most egy ideg nem lenne szükségem rátok! :-)

Zoltán számolt is

Az első autó hibáira kb. DPF-el, akkumulátorral, rolóval és a többivel együtt biztosan rá kellett volna költeni 2-3 százezer forintot. Ilyen nagyságrendű - és még nagyobb - kiadást is meg lehet úszni egy teljes körű, helyszíni átvizsgálással, ami akkor sem kidobott pénz, ha esetleg az derül ki, hogy a kocsit nem érdemes megvenni…

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....
2024.05.28
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..