autógyártás

Mi lesz veled, magyar gazdaság?

2018.11.13.

Az 5. Gumiabroncs Konferencia keretén belül számos hasznos témában hallhattunk előadásokat és tapasztalatokat Budaörsön. Az éves rendezésű eseményen elemzők, vezető beosztású munkatársak és auditorok is tiszteletüket tették, beszámolva az aktualitásokról az autós és a gumis iparban. A házigazdát, Rábai Dánielt (a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója) a Jazzy Rádió műsorvezetője, Mihálovits András moderátor kérdezte.

Hova tovább Magyarország? Körkép a legfontosabb gazdasági eseményekről

Az első előadást András Bence, makrogazdasági szakértő, a Portfolio Prof alapítója és rovatvezetője tartotta. Révén áttekinthettük a világgazdaság alakulását, néhány korábbi válságkezelő intézkedést és a magyar piac jelenlegi helyzetét.

A 2008-as gazdasági világválságot követően az euró válsága (~2013) is visszavetette a kontinens gazdasági mutatóit. 2018-ban, tíz évvel a nagybetűs válság óta végre újra optimizmus látszik több intézet részéről is. Nemrég értük el a 2008 előtti szinteket a termelésben.

Magyarországon 2009-ben és 2012-ben is válságot éltünk át. Nyitott piacunk révén erősen függünk a nagy nemzetközi piacoktól, különösen igaz ez az autógyártásra. Az elmúlt egy-két évben nagyobb növekedést mérhettünk a közép-kelet-európai régióban, vagyis kihevertük a W alakú válságot. Az idei gazdasági növekedést 4,2-4,4%-ra becslik, amelyben továbbra is főleg egyszeri tényezők játszanak nagy szerepet. A tavalyi 4%-os bővülés az építőipar felfutásának is köszönhetően, illetve a belső kereslet élénkülésének a kb. 10%-os bruttó bérnövekedés hatására, amely lecsapódott a szolgáltatási szektorban, illetve nőtt a háztartási fogyasztás.

A jó hír, hogy az elkövetkezendő egy-két évben várhatóan tovább növekszik gazdaságunk, ennek mértéke azonban lecsökkenhet a 4%-os szint alá. 2020-tól megváltoznak az EU-s kifizetések, a forráslehívás hiányában, az elöregedő magyar társadalommal, a demográfiai korlátokkal kell szembe nézni akkor, hogyha a hosszú távú növekedés zálogaként emelni akarunk/tudunk a munka hozzáadott értékén.

A GDP ~30-32%-át az ipar teszi ki hazánkban. Az autógyártás ezen belül körülbelül 30%-ban járul hozzá a bruttó hazai össztermékhez, s 2011-től elsőrangú szerepet tölt be Magyarországon. A nyugati márkák azért választják hazánkat gyáraik helyszínéül és honfitársainkat munkaerőnek, mert a bérszínvonal és a hozzá társuló tudás előnyös számukra. Emellett nem nagy a távolság Németország és Magyarország között világviszonylatban. Az értékteremtés java külföldön van és kamatozik, mi pedig erős függőségnek vagyunk kitéve (robotizált gyárak később? dízelbotrány?).

A világsajtó már cikkezik a következő gazdasági válságról, mert túl szép és egyenletes a növekedés Amerikában. Mint megtudtuk, jelenleg nincsenek komoly jelek, amelyek arra utalnának, hogy egy-két éven belül újabb összeomlás következne be. De senki sem jós, és a világpiac kiszámíthatatlan.

Hazánkban 2020-tól új helyzet áll elő, mert az EU-s kifizetések megvágása hatással lehet például az építőipar, mint egyszeri növekedési tényező jelenlegi fellendülésére. És ne felejtsük el, hogy a német export ellen hogy lép fel az USA, illetve hogy az USA-Kína közötti viszony miként alakul. Közvetve, a Németországon és a német autógyártókon keresztül erős a függőségünk Kínával szemben, amely a járműértékesítés Mekkája a darabszámot tekintve, s az Audi-BMW-Mercedes máig legnagyobb piaca.

Összefoglalva, jelenleg növekedés és kedvező helyzet jellemzi a magyar gazdaságot. Azonban meg kell találni a válaszokat a technológiai fejlesztés és a humán tőke területein felmerült problémákra és kérdésekre, hogy a növekedés mértéke fenntartható legyen.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
Az Audi RS Q8 Performance a Nürburgringen is megdöntötte az SUV-k pályarekordját. ..
2024.07.13
Az ipari gázokra specializálódott Messer és a Toyota Tsusho Europe bejelentette, hogy "SympH2ony"....
2024.07.13
A Bridgestone a párizsi olimpiai- és paralimpiai játékok világszintű támogatójaként nemcsak a....
2024.07.13
Egy 61 éves férfi valószínűleg rosszul húzta be a kéziféket, amikor az ausztriai Penzingben egy....
2024.07.12
Az extrém hőségben gyakrabban meghibásodhatnak a többnyire túlkoros vasúti járművek, berendezések....
2024.07.12
A War Horse furgonok a Mercedes-Benz Sprintert használják alapként, viszont a 35 hüvelykes 'Nitto....
2024.07.12
A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre....
2024.07.12
Bejárta a hír a nemzetközi sajtót, hogy a Volkswagen takarékossági okokból korlátozza a TOP....
2024.07.12
Több mint 1600, fővárosban közlekedő autó- és trolibuszon jelentek meg a holttérre figyelmeztető....
2024.07.12
Két virtuális csapat Európa-bajnoki cím, a német és az angol túraautó bajnokságokban szerzett....