WTCC

Michelisz nyolcadik lett az időmérőn

2014.04.12.

A Zengő Motorsport magyar versenyzője a nyolcadik helyet szerezte meg az idei WTCC-szezon első időmérő edzésén, Marrakesh-ben. Az első három helyen toronymagasan a Citroënek végeztek.

A WTCC sorozat új csapata, a gyári Citroën alakulat tarolt a Túraautó Világbajnokság első 2014-es időmérőjén Marokkóban: a hosszú egyenesekkel és kevés kanyarral rendelkező pályán a C-Élysée versenyautókat megközelíteni sem tudták az ellenfelek, a francia márka előnye sosem csökkent egy másodperc alá körönként.

A három gyári Citroën versenyzőt – José Maria Lopezt, Yvan Mullert, és Sébastien Loeböt – viszont az időmérő mindhárom szakaszában csak századmásodpercek választották el egymástól. A Q3-ban végül az argentin Lopez volt a leggyorsabb, aki még úgy is meg tudta előzni 18 ezredmásodperccel (!) a tavalyi világbajnok Mullert, hogy a francia levágott egy kanyart, amiért nagy valószínűséggel meg fogják büntetni. Lopez az első rajtkocka mellé még öt pontot is szerzett az új szabályok miatt.

A kilencszeres ralivilágbajnok Loeb Muller hibája miatt várhatóan előre lép a harmadikról a második helyre. A legjobb nem citroënes a negyedik hyelen végzett Max Chilton volt a privát fejlesztésű Chevrolet Cruze-zal. Ő az újonc, szintén Chevroletet hajtó Dušan Borković-csal vívhatott volna nagy csatát a negyedik helyért a Q3-ban, de a szerb rossz pillanatban hajtott ki az utolsó gyors körére (a Q3-ban meghatározott sorrendben minden pilóta egy gyors kört mehet), ezért kizárták.

Nagyon rosszul szerepeltek a Hondák. Az még szimpla pech volt, hogy Gabriele Tarquini autóját totálkárosra törte a reggeli szabadedzésen Gianni Morbidelli, és ezért az olasznak ki kell hagyni az időmérőt és a versenyt is. Az viszont a japán autók technikai hátrányát mutatja, hogy a Hondák körönként bő két másodperccel bizonyultak lassabbnak a Citroëneknél, és féllel a Chevrolet-knél.

Michelisz Norbertnek ezért sajnos esélye sem volt a Q3-ba jutást jelentő legjobb ötbe kerülnie a Q2-ben, végül a nyolcadik helyet szerezte meg, eggyel a legjobb hondás, Tiago Monteiro mögött. Csak abban bízhat a magyar versenyző, hogy a második futamon a fordított rajtsorrend miatt a harmadik helyről fog indulni.

A Hondánál csak a gyári Lada szerepelt gyengébben: a Grantákkal versenyző alakulat három versenyzője közül csak James Thompson tudott bekerülni a Q2-be, de onnan már nem jutott tovább.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.19
Egy pozsonyi férfi csupán rövid távolságokra használja húszéves autóját, nemrégiben viszont....
2024.06.18
„Élvezd a kabriót, feel the sunshine!” ..
2024.06.18
- Már rendelhető az új Crafter modell, amelynek az első járművei már nyáron elérhetők lesznek a....
2024.06.18
Miért és hol jár büntetés a bevált szokásért?   ..
2024.06.18
Összeütközött négy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, az M0-s autóúti....
2024.06.18
A Porsche bejelentette, hogy Szingapúr lesz a tizenegyedik Porsche Experience Center (PEC)....
2024.06.18
Figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt Magyarország területére szerda éjfélig a....
2024.06.18
- A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a....
2024.06.18
- Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra....
2024.06.18
- Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig....