WTCC

Michelisz pontokat gyűjtött Franciaországban

2014.04.20.

Egy hetedik és egy nyolcadik helyet szerzett a hondás magyar a Paul Ricard pályán a WTCC második hétvégéjén.

A Paul Ricard versenypálya először adott otthont a FIA Túraautó-világbajnokság (WTCC) mezőnyének. Az első futamon ismét a Citroen dominancia mutatkozott meg.

A tegnap esti időmérő után a Q3-ban szereplő öt autó technikai ellenőrzése során két autónál szabálytalanságot találtak, így a Citroen két tagjának (a francia Sebastian Loeb és az argentin José Maria López) eredményeit törölték, így mind a két futamon az utolsó sorba kerültek. Ennek következtében Michelisz a második sorból rajtolhatott.

Első futam:

A nedves pályán a rajtnál az élről induló Muller beragadt, így Michelisz rögtön megszerezte a második pozíciót a szintén Honda Civic-kel versenyző olasz Tarquini mögött. Ám a Citroen ereje szinte azonnal megmutatkozott, hiszen a rossz rajtot követően Muller két körön belül megelőzte mind a két pilótát, és az élre tört.

Michelisz tartotta a pozícióját, de az utolsó sorból startoló Loeb és López elkezdte bedarálni a mezőnyt. A francia volt a gyorsabb, és folyamatos nyomást gyakorolt a Michelisz mögött lévő angol Huffra (Lada) és a francia Valentére (Chevrolet). A hatodik körben Loeb megelőzte Micheliszt, viszont eddigre felért Lopez is, aki a Huff-Valente párost kezdte támadni.

A tízedik körben az argentin utolérte a Zengő Motorsport versenyzőjét és a kettőjük között kialakult csata során Michelisz autójának kormányműve megsérült, ezért a maradék hat körben már nem volt harcképes a Honda. A kormány kb. 30 fokos szögben állt meg. Ennek következtében az utolsó két körben elment mellette Huff és Valente is.

A futamot végül Muller nyerte meg Loeb és a Tarquini előtt, akik az utolsó körökben nagy csatát vívtak a második helyért.

Második futam

A második futamra felszáradt az aszfalt a pályán. A rajtnál Monteiro megtartotta a vezetést, mögé a szintén hondás Bennani és Tarquini zárkózott fel. Michelisz belekeveredett a lökdösődésbe, amit Tom Chilton indított, ezért egy kanyart is le kellett vágnia. Ezután egy pillanatra nagyon lelassult a Hondája, a célegyenesben négy-öt pozíciót is vesztett, így a 11. helyen, a három gyári Lada előtt találta magát.

A Citroenek egymással is kakaskodtak, aminek az lett az eredménye, hogy Loeb autójnak jobb eleje megsérült. A kisebb balesetek miatt kétszer is beküldték a biztonsági autót.

Michelisz négy körrel a vége előtt feljött a kilencedik helyre, ahol folyamatosan nyomás alatt tartotta Valentét, akit három körrel a vége előtt meg is tudott előzni. Végül sikerült megtartania a nyolcadik helyet, ami ismételt pontszerzést jelent a magyar versenyzőnek. A futam második felére a Citroenek átvették a vezetést, a versenyt végül az utolsó helyről indult (!) Lopez nyerte meg Muller előtt, mögöttük három Honda futott be Monteiro, Tarquini, Bennani sorrendben.

Michelisz jelenleg a tizedik helyen áll a vb-pontversenyben, 74 ponttal lemaradva az első helyezett Lopez mögött.

A WTCC következő fordulóját május elején, a Hungaroringen rendezik.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.28
A közvéleményt és az európai, benne a magyar sajtót továbbra is élénken foglalkoztatja, hol építi....
2023.01.28
Elég télen a négyévszakos gumiabroncs? Van értelme ilyenkor lemosatni az autót? Milyen típusú....
2023.01.27
A Katasztrófavédelem jelenti péntek este:     ..
2023.01.27
Az új kezdeményezés hétről hétre több érdeklődőt vonz. ..
2023.01.27
Tavaly több mint 21 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami mintegy 88 százalékos....
2023.01.27
És hogyan befolyásolja a fűtés az üzemanyag-fogyasztást?   ..
2023.01.27
Eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2023. január 27-én nem sokkal éjfél után a 6-os....
2023.01.27
A Sony és a Honda által kifejlesztett új elektromos autó Afeela márkanév alatt kerül forgalomba, és....
2023.01.27
A BMW M GmbH modellpalettájára 2023-ban is érkeznek új különkiadások. Az új BMW M3 CS a prémium....
2023.01.27
A versenyhivatal jóváhagyását követően az AutoWallishoz került a Nelson csoport flottakezelési....