elemzők

A mobilitás jövőjéről: Hanula Barna és Knezsik István a Kossuth Rádióban 1. rész

2019.12.07.

Mit tud kezdeni az európai autóipar azzal az ellenérzéssel, amely a klasszikus –belsőégésű –motorokkal szemben kialakult? Valóban az elektromos autózás jelenti-e az ágazat jövéjét vagy még van fejlesztési lehetőség a benzin és dízelmetorokban? Erről rendezett fél órás beszélgetést a Kossuth Rádió Hanula Barnának, a győri Széchenyi István Egyetem Audi Járműmérnöki Kar dékánjának és Knezsik Istvánnak, az Autós Nagykoalíció elnökének részvételével. A beszélgetés rövidített, szerkesztett változatát olvashatják. A műsort Kakuk L. Tamás szerkesztette.

Riporter: az-e az ágazat jövője, hogy mindenki agyba-főbe elektromos autót fejleszt?

Hanula Barna és Knezsik István

Hanula Barna: Hosszú távon nagyon remélem, hogy mind gazdasági, mind pedig ökológiai szempontból azok a megoldások dominálnak, amelyek jók. Ezek a megoldások különbözőek, attól függően, hogy mire akarunk használni egy járművet.

Knezsik István: Azt szeretnénk, ha a következő 5-10 évben a párhuzamos hajtásláncok határoznák meg a jövőt. A tudatos közlekedés jegyében olyan járműveket választanának, amelyek a legkisebb ökológiai lábnyomot fogják hagyni.

Riporter: Ha már a tudatos közlekedést említette, nem mindegy, hogy mivel van hajtva a motor, gondolom.

Knezsik István

Knezsik István: Ez teljesen így van. De ha a teljes károsanyag kibocsátást nézem, akkor a személygépkocsik hat százalékot jelentenek, a teljes közlekedés pedig 18 százalék. A személygépkocsik vannak állandóan fókuszban, vagyis ezen a részközlekedésen szeretné leverni a világ a károsanyag kibocsájtás csökkenést. Ha sokkal tudatosabban használnánk a járművet, ezen lehetne 25 százalékot csökkenteni, de a hat százalék huszonöt százaléka nagyon kicsi rész az összes károsanyag kibocsájtáshoz képest.

Riporter: Beszéljünk arról, hogy a dízelek vagy benzines motorok fejlesztésében mekkora potenciál van a károsanyag kibocsájtás vagy a fogyasztás csökkentést illetően? Például a Mazda azt vallja, szerintük ez az irány, nemrég el is készült egy olyan motorjuk, ami ugyan benzines, de sok tulajdonságában inkább a dízelre hasonlít.

Hanula Barna

Hanula Barna: Mindenképpen van fejlesztési potenciál. A törvények folyamatosan szigorodnak és ezeket az ipar be fogja tartani. Inkább az a kérdés, különösen a szén-dioxid tekintetében, hogy mennyit tudunk vagy mennyit vagyunk hajlandók kifizetni azért, hogy elkerüljünk egy tonna szén-dioxidot. Ebben az autóipar már nagyon drága. Európában a szén-dioxid kötvények árfolyama 25 euró körül ingadozik. Ez az a metszéspont, amit a gazdaság hajlandó kifizetni egy tonna emissziós engedélyért. Egy járműben ez körülbelül 400-500 euró közé esik. A forgalom jellegétől függően a városok között hosszú távon véleményem szerint még mindig a belsőégésú motorok valamilyen formája a meghatározó, s ebben a továbbfejlesztési potenciál nagy szerepet játszik. Miként az is, hogy a jövőben alternatív tüzelőanyagokkal, akár szén-dioxid semlegesen is tudjuk működtetni azokat. Városon belül árnyaltabb a kép. Felmerül a kérdés, lehet-e ennyi embert individuális mobilitási eszközökkel mozgatni? Nagyon sok kolléga arra az eredményre jutott, hogy nem, a hajtásmódtól teljesen függetlenül. Vagyis nagy horizontot kellene vizsgálni ahhoz, hogy jó válaszokat kapjunk.

Riporter: Itt jön be a tudatos közlekedés, amiről Knezsik István is beszélt. Mit gondol, a számokról, amiket említett, hogy a személygépkocsik a károsanyag kibocsájtásnak csak a hat százalékát adják, akkor miért ők mégis a bűnbakok? Ez inkább egy hisztéria, mint valós realitás.

Elektromos motorgyártás az Audi Hungariánál.

Knezsik István: Ez utóbbi mondatával teljes egészében egyet értek. Próbálják leverni a járműiparon azt, amiért nem is ő a felelős. Érdekes szám, hogy nem túl régen, amikor Budapest belvárosában elrendelték a környezetvédelmi riadó tájékoztató fokozatát, s bizonyos típusú járművek nem közlekedhettek, a levegő minősége Budapest területén nem változott. Vagyis olyan kicsi kibocsájtásról beszélünk, s nem beszélünk például a lakossági fűtésről, az iparról. Közlekedni viszont mindenki szeret.

Riporter: Közlekedni szeret mindenki. De ha a másik oldalról a trendi irányokat nézzük, nem az alsó vagy kis kategóriás járműveket veszik, hanem a SUV-ok a népszerűek. Vagyis van egy elvárás, amit lobbicsoportok akarnak, s van egy vásárlói igény. Ez kettő hogyan hozható össze?

Hanula Barna: Fiatal koromban létezett egy Trabant nevű személygépkocsi, 26 lóerővel nyolc litert fogyasztott. Most egy városi terepjáró 260 lóerővel fogyaszt nyolc litert. A mérnök hiába dolgozik, ha a piac ezt felülírja. Megismétlem azt a kérdést: meddig tudunk ennyi embert mozgatni a városokban? Meggyőződésem, hogy a városok előbb-utóbb ki fogják tiltani a belvárosi zónából a belső égésű motorokat, s akkor ott marad a tömegközlekedés. Vagy maradnak olyan járművek, amelyek részben elektromosak. Mindnyájan nagy hatótávú elektromos járművekről áhitozunk, holott ezeknek a legkritikusabb a környezetvédelmi mérlege, a nagy akkumulátor legyártását nem nagyon lehet behozni szén-dioxidban a jármű élettartama alatt. Praktikusabb lenne kicsi elektromos járművekkel közlekedni, vagy olyan hibridekkel, amelyek a belvárosi távot tudják megtenni elektromosan, a város egyéb részein pedig belsőégésű motorral.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.23
Gigantikus nagyságrendű kormányzati megrendelést kapott az AvtoVAZ. Az orosz hatóságok 15 ezer....
2020.09.23
Hernád térségében több gépjármű ütközött egymásnak, az érintett útszakaszon a mentés és a....
2020.09.23
- Vitaindító dokumentumot készített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a budapesti aktív és....
2020.09.23
- A budapesti hajózás kétszáz évére emlékezik a Közlekedési Múzeum, a Vigadó tér közelében álló....
2020.09.23
A Renault sportos és dinamikus SUV kupéja különböző vezetéstámogató technológiákkal gazdagon....
2020.09.23
Tehergépkocsival letért az úttestről, miközben jelzőtáblának hajtott, majd egy beton kocsibejárónak....
2020.09.23
Folytatjuk hazai körképünket a járműjavító vállalkozásokról ..
2020.09.23
Az első BMW M3 megjelenése után harmincöt évvel a BMW M GmbH reflektorfénybe gurítja a prémium....
2020.09.23
Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely....
2020.09.23
A hatszoros NBA-bajnok Michael Jordan az autóversenyző Denny Hamlinnel közösen saját csapatot....