gokart

Molnár Martin a döntőben óriásit mentett, de nem volt meg a tempója

2022.03.29.

Mindent megpróbált kihozni a hétvégéből Molnár Martin, de a tempóhiányt nem tudta ellensúlyozni Portimaóban, a Champions of the Future Euro Series első állomásán. A 64 fős OKJ mezőnyben így is beverekedte magát a döntőbe, ahol 13 pozíciót javítva végül a 21. helyet szerezte meg.

A WSK sorozatban szünet van, így a teljes OK Junior (OKJ) mezőny az FIA gokart Európa-bajnokságra és az azt megelőző felkészülési versenyre, a Champions of the Future Euro Seriesre koncentrált. A négy futamos bajnokság a portugáliai Portimaóban vette kezdetét, ott, ahol két hét múlva Eb-futamot is rendeznek.

Molnár Martin csoportjában 8. helyezett, összesítettben pedig 22. lett az időmérőn. Már ekkor érezhető volt a tempó hiánya. A csapat mindent megtett, vázat, tengelyt cserélt, beállítást módosított, de a pályát jellemző jelentős szintkülönbségek próbára tették a motorokat.

Martin és csapata a korábban elmaradt teszteket az öt előfutamon próbálta pótolni, azonban a sok különböző beállítás ellenére ahogy felszáradt a pálya a tempóhiány csak nem akart megoldódni.

Az egyik előfutam során féktávon hátulról úgy eltalálták, hogy megforgott, majd úgy repült át rajta az egyik gokart, hogy a bukósisakján és az overallján is ott maradt a másik gokart gumijának lenyomata és még a kormánykerék is szétszakadt az ütközéstől.

A baleset után Martin egyedül betolta a gokartját és mentett két helyezést, ezzel két pontot. Kifizetődő volt, hogy nem adta fel, mert később a kitartásának köszönhette, hogy bejutott a döntőbe.

Az előfutamok után csak a 38. helyen állt. Ekkor következett az úgynevezett szuper előfutam, ahol négy helyet tudott javítani, így a 34. helyen éppen bejutott a döntőbe.

A döntőben továbbra is az élmezőnyhöz képest körönként 0,5 másodperces tempóhiánnyal küzdve – kiváló versenyzéssel – a 34. helyről indulva végül 21. helyen végzett.

„A hétvége egyetlen pozitívuma volt, hogy a gokartpálya mellett lévő Forma–1-es pályán Lamborghini versenyautókat teszteltek, amiknek iszonyú jó hangja volt – nyilatkozta Martin. – Sajnos a saját versenyhétvégémről sok jót nem tudok mondani. A teszteken esett az eső, ott még jól álltunk, de az időközben felszáradt pályán már az időmérőn tempóhiánnyal küzdöttem. Az előfutamokon a tempóm még arra sem volt alkalmas, hogy a rajthelyemet meg tudjam tartani.”

„A döntő volt az egyetlen futam, ahol sikerült a rajtpozíciómnál jobb helyezést elérnem. A 34. helyről indultam, minden lehetőséget kihasználtam, kimaradtam az ütközésekből, de ennél többet nem tudtam kihozni belőle. Remélem, hogy két hét múlva az Eb-futamon versenyképesebbek leszünk”

Molnár Martin következő versenye a gokart Európa-bajnokság első állomása lesz ugyancsak a portugáliai Portimaóban, április 7–10-én. 

Molnár Martin, OKJ-eredmények

Résztvevők: 64

Időmérő csoport: 8.

Időmérő: 22.

CD előfutam: 8. à 14.

DF előfutam: 7. à 9.

AD előfutam: 8. à 18.

DE előfutam: 7. à 13.

BE előfutam: 8. à 11.

Előfutamok összesen: 38.

Szuper előfutam: 13. à 16.

Összesített eredmény a döntő előtt: 34.

Döntő: 34. à 21.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....
2024.07.13
Az Audi RS Q8 Performance a Nürburgringen is megdöntötte az SUV-k pályarekordját. ..
2024.07.13
Az ipari gázokra specializálódott Messer és a Toyota Tsusho Europe bejelentette, hogy "SympH2ony"....
2024.07.13
A Bridgestone a párizsi olimpiai- és paralimpiai játékok világszintű támogatójaként nemcsak a....
2024.07.13
Egy 61 éves férfi valószínűleg rosszul húzta be a kéziféket, amikor az ausztriai Penzingben egy....
2024.07.12
Az extrém hőségben gyakrabban meghibásodhatnak a többnyire túlkoros vasúti járművek, berendezések....
2024.07.12
A War Horse furgonok a Mercedes-Benz Sprintert használják alapként, viszont a 35 hüvelykes 'Nitto....
2024.07.12
A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre....
2024.07.12
Bejárta a hír a nemzetközi sajtót, hogy a Volkswagen takarékossági okokból korlátozza a TOP....