Porsche Hungaria

Nagy dobásra készül a Porsche Hungária Budaörsön

2021.07.13.

Innovációs és Oktatási Centrumot hoz létre a Porsche Hungária Kft., a 2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét hétfőn rakták le a cég budaörsi alkatrészközpontja mellett.

Tovább terjeszkedik a cégcsoport Budaörsön

Az ünnepségen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára méltatta, hogy a Volkswagen konszern márkáinak magyarországi importőre a központ létesítésével kiveszi a részét az innovációból és a szakemberképzésből. Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány szándéka, hogy a szektor új beruházásaiban folyamatosan emelkedjen a kutatás-fejlesztési kapacitások aránya.

Mosóczi László kiemelte: a járműgyártás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a hazai high-tech beruházási környezet megteremtésében. Kiemelte: a magyar kormány határozott szándéka, hogy a szektor új beruházásaiban folyamatosan emelkedjen a kutatás-fejlesztési kapacitások aránya. Emlékeztetett arra, hogy a járműipari innováció és kutatásfejlesztés támogatása érdekében épül Zalaegerszegen a ZalaZone tesztpálya. A Zalaegerszeg gyorsforgalmi bekötését biztosító M76-os út pedig részben okosútként épül meg, így valós körülmények között teszi lehetővé az új megoldások tesztelését - fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy a Klíma és Természetvédelmi Akcióterv több intézkedése támogatja a közúti közlekedés zöldítését. Sokféle pályázati lehetőséggel ösztönzik a tisztán elektromos járművek beszerzését a családok, vállalkozások, közintézmények számára. A Zöld Busz Programban pedig tíz év alatt mintegy 36 milliárd forintból állhatnak majd forgalomba tisztán elektromos buszok - tette hozzá.

Az újonnan forgalomba helyezett alternatív hajtású járművek száma az uniós tagállamok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben tavaly - mutatott rá az államtitkár. Mosóczi László hangsúlyozta: az ágazati célkitűzések sikerre viteléhez versenyképes tudással rendelkező szakembergárdára és naprakész ismeretekkel bíró pályakezdőkre van szükség.

Németh Balázs, a Porsche Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a 2 milliárd forintos beruházást saját erőből valósítja meg a cég. Az innovációs központ otthont ad majd az importőr képzéseinek, műszaki oktatásainak, elsősorban a mintegy ezer fős értékesítési és szervizfeladatokat ellátó munkatársak számára.

A tervek szerint évente több mint 2 ezer oktatási napot biztosítanak a szerződéses autójavító-hálózat számára. A Porsche Hungária ezzel aktívan támogatja az autóipari szakiskolai képzést. A beruházás lehetővé teszi, hogy a Porsche Hungária multifunkciós oktatási kapacitása bővüljön. A jövőre elkészülő központtal várhatóan 5-10 új munkahely keletkezik a cégnél az oktatás területén.

Németh Balázs beszélt arról is, hogy a Volkswagen konszern elkötelezett a zöldítés iránt, 2030-ban már a járműértékesítésének 50 százalékát elektromos járművek fogják kitenni. Ennek érdekében évente új modellekkel jelenik meg.

A Porsche Hungária Magyarország egyik legjelentősebb gépjármű-importőre, 74 szervizponton és 95 értékesítési ponton látja el tevékenységét. Értékesítésének árbevétele 2020-ban 361 milliárd forint, egy évvel korábban 403 milliárd forint volt. Az adózott árbevétel 2020-ban 4,7 milliárd forint, 2019-ben 2,3 milliárd forint volt.

MTI

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.29
Egy autó tereptárgynak ütközött a bogyiszlói lehajtójánál, majd az út melletti fás-bokros területen....
2023.09.29
Tavaly az előző évinél öt százalékkal több, rekordmennyiségű ipari robotot helyeztek üzembe szerte....
2023.09.29
Közeleg a 26. Csabai Kolbászfesztivál, amelyet idén október 19-22. között rendeznek meg Békéscsabán....
2023.09.29
A Truck and Trailer Welt magazin által rendszeresen megrendezett European Truck Challenge....
2023.09.29
Az ember mindig arról álmodott, hogy képes lesz a jövőbe látni. A mesterséges intelligencia (MI)....
2023.09.29
Az olimpiai és paralimpiai mozgalom hivatalos mobilitási partnereként a világ legzöldebb....
2023.09.29
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 73. évében elhunyt Bendekovits Zoltán egyetemi adjunktus, okl....
2023.09.29
2024 egyik nagy kérdése, hogy vajon átalakítja-e az utazási szokásokat az autósokat érintő számos....
2023.09.29
Döbbenetes tragédia történt hétfőn Bécsben – írja a Heute című osztrák napilap. ..
2023.09.28
A HangZóna mai vendége Piri András, a Q-Service hálózat vezetője, a Young Car Mechanic főszervezője....