Porsche Hungaria

Nagy dobásra készül a Porsche Hungária Budaörsön

2021.07.13.

Innovációs és Oktatási Centrumot hoz létre a Porsche Hungária Kft., a 2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét hétfőn rakták le a cég budaörsi alkatrészközpontja mellett.

Tovább terjeszkedik a cégcsoport Budaörsön

Az ünnepségen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára méltatta, hogy a Volkswagen konszern márkáinak magyarországi importőre a központ létesítésével kiveszi a részét az innovációból és a szakemberképzésből. Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány szándéka, hogy a szektor új beruházásaiban folyamatosan emelkedjen a kutatás-fejlesztési kapacitások aránya.

Mosóczi László kiemelte: a járműgyártás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a hazai high-tech beruházási környezet megteremtésében. Kiemelte: a magyar kormány határozott szándéka, hogy a szektor új beruházásaiban folyamatosan emelkedjen a kutatás-fejlesztési kapacitások aránya. Emlékeztetett arra, hogy a járműipari innováció és kutatásfejlesztés támogatása érdekében épül Zalaegerszegen a ZalaZone tesztpálya. A Zalaegerszeg gyorsforgalmi bekötését biztosító M76-os út pedig részben okosútként épül meg, így valós körülmények között teszi lehetővé az új megoldások tesztelését - fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy a Klíma és Természetvédelmi Akcióterv több intézkedése támogatja a közúti közlekedés zöldítését. Sokféle pályázati lehetőséggel ösztönzik a tisztán elektromos járművek beszerzését a családok, vállalkozások, közintézmények számára. A Zöld Busz Programban pedig tíz év alatt mintegy 36 milliárd forintból állhatnak majd forgalomba tisztán elektromos buszok - tette hozzá.

Az újonnan forgalomba helyezett alternatív hajtású járművek száma az uniós tagállamok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben tavaly - mutatott rá az államtitkár. Mosóczi László hangsúlyozta: az ágazati célkitűzések sikerre viteléhez versenyképes tudással rendelkező szakembergárdára és naprakész ismeretekkel bíró pályakezdőkre van szükség.

Németh Balázs, a Porsche Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a 2 milliárd forintos beruházást saját erőből valósítja meg a cég. Az innovációs központ otthont ad majd az importőr képzéseinek, műszaki oktatásainak, elsősorban a mintegy ezer fős értékesítési és szervizfeladatokat ellátó munkatársak számára.

A tervek szerint évente több mint 2 ezer oktatási napot biztosítanak a szerződéses autójavító-hálózat számára. A Porsche Hungária ezzel aktívan támogatja az autóipari szakiskolai képzést. A beruházás lehetővé teszi, hogy a Porsche Hungária multifunkciós oktatási kapacitása bővüljön. A jövőre elkészülő központtal várhatóan 5-10 új munkahely keletkezik a cégnél az oktatás területén.

Németh Balázs beszélt arról is, hogy a Volkswagen konszern elkötelezett a zöldítés iránt, 2030-ban már a járműértékesítésének 50 százalékát elektromos járművek fogják kitenni. Ennek érdekében évente új modellekkel jelenik meg.

A Porsche Hungária Magyarország egyik legjelentősebb gépjármű-importőre, 74 szervizponton és 95 értékesítési ponton látja el tevékenységét. Értékesítésének árbevétele 2020-ban 361 milliárd forint, egy évvel korábban 403 milliárd forint volt. Az adózott árbevétel 2020-ban 4,7 milliárd forint, 2019-ben 2,3 milliárd forint volt.

MTI

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.24
Charles Leclerc, a Ferrari hazai környezetben szereplő versenyzője érte el a legjobb köridőt a....
2024.05.24
Hol máshol, mint a Nordschleifén, a sportautók, pláne a Porschék legmérvadóbb játszóterén. ..
2024.05.24
Három európai digitális képzőművészt kért fel a Lexus, hogy teremtsen különleges világot a Lexus....
2024.05.24
2020 júniusában Birgit Lauda úgynevezett kötelesrész pert indított a meghalt férje által alapított....
2024.05.24
Japán sajtóértesülések szerint zöld utat kapott a sorozatgyártásra a 2015-ös Tokiói Autószalonon....
2024.05.24
Julie Mehretu, a nemzetközileg elismert művész a BMW M Hybrid V8 versenyautó műszaki alapjaira....
2024.05.24
A SEAT S.A. erősen kezdte a 2024-es évet, hiszen január és március között rekordszintű eredményeket....
2024.05.24
A friss termékek egy „vertikális” intelligens farmról származnak. ..
2024.05.24
Összeütközött három személyautó és egy kamion a 3-as főút 193-as kilométerénél, Arnót térségében. A....
2024.05.24
A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum....