logisztika

Nagyobb biztonság szimulációval

2023.09.26.

Az intralogisztika folyamatos és egyre gyorsuló változáson megy keresztül. A raktári folyamataikat radikálisan átalakítani kívánó vállalkozásoknak mindenekelőtt egy dologra van szükségük: a bátorságra, hogy megtegyék a következő lépést. De nincs változás kockázat nélkül. A problémák pedig általában csak az új rendszer bevezetése után válnak nyilvánvalóvá. De talán van rá mód, hogy a buktatókat korábban felismerjük?

A szimulációs szoftverek lehetővé teszik az anyagáramlások valósághű modellezését, vizualizálását és tesztelését "biztonságos" körülmények között. Mindaz, amit a javasolt megoldás virtuális változata megmutat, már a telepítés előtt figyelembe vehető, így számos gyermekbetegség megelőzhető. Még az is lehetséges, hogy a modellekbe automatizált irányított járműveket (AGV) is bevonjanak. A legmodernebb szimulációs és emulációs szoftverek a virtuális játékokból ismert technikákat, például a 3D grafikát használják. Az integrált automatizálási berendezések és szoftverrendszerek nemzetközi szállítója, a Dematic az iQ Virtual elnevezésű platformmal rendkívül valósághű pontossággal képes az intralogisztikai folyamatok reprodukálására és tesztelésére.

Digitális iker

A szimulációk lehetővé teszik, hogy a jövőbe tekintve felmérjük egy teljesen új vagy módosított folyamat hatását. Mennyire lesz hatékony az új megoldás? Mennyire megbízható? Vannak-e olyan biztonsági kockázatok, amelyeket nem vettünk figyelembe? Az olyan platformok, mint a Dematic iQ Virtual célja, hogy a lehető legjobban másolják az eredetit, és az anyagáramlásokat úgy ábrázolják a képernyőn, ahogy azok a gyakorlatban - és a vállalat- és raktárspecifikus konfigurációban - vannak. Magában foglalja a raktár összes részletét, valamint műszaki háttérrendszerét. A digitális iker lehetővé teszi teljes létesítmények tesztelését, de a legapróbb módosítások következményeit is ábrázolja.

Hogy milyen kérdésekre kaphatunk válaszokat? Csak néhányat sorolunk fel: hogyan hat a raktárkezelő rendszer (WMS) frissítése a folyamatban lévő műveletekre? Mi történik, ha megváltoznak a raktári egységek (SKU)? Mi történik, ha a csúcsterhelés meghaladja az előrejelzést? Mi történik, ha változtatásokat hajtunk végre a rendszereken vagy a járműveken? Hol vannak potenciális biztonsági kockázatok?

A működés határai

Egy új rendszer éles üzembe helyezése mindig kissé idegőrlő. Minden vállalat szeretné átélni ennek az eufóriáját - de a félelemfaktor nélkül. A szimulációs szoftverek segítségével a papíron vagy grafikán ábrázolt terv életre kelhet: olyan valósághű modellt hozhatunk létre, amely kombinálja a teret, az időt, az anyagáramlást, a csúcsterhelést és még sok minden mást. Lehetőség van a kirakós játék egyes részeinek megváltoztatására, így minden alkalommal új képet alkotva - a jelenlegi tevékenységek megzavarása nélkül, és teljesen kockázatmentesen.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.04
A vasúti fékrendszereket fejlesztő és gyártó Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.....
2023.12.04
A Stellantis luxus márkája nem csak, hogy Európában, de a tengerentúlon is hódítani akar,....
2023.12.04
Dr. Borsos Attilát, a győri Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karának....
2023.12.04
A kontinens kis- és középvállalkozásainak 44%-a már alkalmaz vagy éppen bevezetni tervez különböző....
2023.12.04
Kevés, ám annál jelentősebb változtatással újult meg a 2024-es modellévre a Lexus akkumulátoros....
2023.12.04
Az innovációs és szállásépületek után elkészült a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Innovációs....
2023.12.04
Attól függően, hogy honnan kapja a híreket, a Tesla kilátásai a "a dicsőséges napoknak vége" és "az....
2023.12.04
A Bridgestone Tatabánya nem elégszik meg a hagyományos módszerekkel, a közlekedésbiztonsági nap, a....
2023.12.04
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt dr. Csizmadia Éva jogász, az Üzemgazdasági....
2023.12.04
Az Audi Hungaria munkatársai a napokban elkészítették az 500 000. elektromos hajtást. A jubileumi....