társadalmi szerepvállalás

Navara a zöld pick-up

2018.06.08.

A Nissan legkeményebb pickupja önkéntesként tűnik fel egy új filmben – a film a 2018-as Óceánok Világnapjára (június 8, péntek) készült, és azokat a közösségi hősöket ünnepli, akik felveszik a küzdelmet a partokon összegyűlő műanyaghulladékkal szemben.

A filmben a Navara OFF-ROADER 32 egy a kampányban résztvevő apa-lánya pároshoz csatlakozik, hogy segítse őket a legnagyobb kihívást tartogató parttisztító projektjük során.

Minden évben több mint nyolcmillió tonna műanyag kerül a világ óceánjaiba,  és ez katasztrofális hatással van a tengeri élővilágra, a halászati vállalkozásokra és a turizmusra.

Ezen a nyáron a Nissan arra kéri az európai közösségi csoportokat, hogy nevezzenek meg nehezen elérhető helyeket, hiszen a Navara pickupok már készen állnak a feladatokra. Mindemellett, arra bíztatja európai munkavállalóit, hogy vegyenek részt a cég saját, Days of Change nevű programjában és csatlakozzanak a helyi partok megtisztítását célzó projektekhez, ahol csak lehetőségük van rá.

A projekthez az inspirációt egy tengerbiológiai kutató, Emily Stevenson és édesapja Rob által alapított közösségi csoport, a Beach Guardian adta, amely a közösségi médiában jelentetett meg segítségkérést. 

Otthonukhoz közeli partokat tisztítanak meg a műanyaghulladéktól, azonban nehézséget okoz számukra az eldugott helyek megközelítése, és családi autójuk nem alkalmas a nehéz feladatok elvégzésére.

A Nissan felajánlotta nekik az új Navara OFF-ROADER AT32 változatát, mely magasra épített szívócsővel van felszerelve, és a legextrémebb terepek leküzdésére tervezték. Segítségével a Beach Guardian-csapat elboldogult a sziklás terepen is, és olyan hulladékokat is eltávolított, mint a mélyen a homokba ágyazódott műanyaghálók.

Ken Ramirez, a Nissan Europe értékesítésért és marketingért felelős alelnöke elmondta: „A Navara OFF ROADER AT32 tökéletes társa a Beach Guardiannek. Kialakításának köszönhetően képes megbirkózni a legnagyobb kihívást jelentő körülményekkel is, mint a nedves homok vagy a sziklák, továbbá magasan kivezetett szívócső segíti haladását a vízben, tehát ideális társ a nehezen megközelíthető partokon végzett munka során.”

Hozzátette: „Közösségünk olyan hősei, mint amilyen Emily és Rob, saját szabadidejüket áldozzák a változás érdekében és mindannyiunk számára inspirációt jelentenek.”

A Beach Guardian ötlete a 21 éves Emily és az 50 éves Rob fejéből pattant ki. Immár 10 éve gyűjtik a szemetet Cronwall partjainál, az Egyesült Királyságban Miután felismerték, hogy a műanyagok okozta probléma egye súlyosbodik – és csak önkéntesek valóságos hadseregével küzdhető le – úgy döntöttek, hogy életre hívnak egy közösségi csoportot.

Rob elmondta: „Azok a partok, ahová az emberek kijárnak fagyizni és homokvárat építeni gyermekeikkel, csak a probléma egy részét jelentik. Rengeteg az olyan, nehezen megközelíthető és rejtett partszakasz, ahová eljutni még az önkéntesek számára is kihívás, illetve ahol szükség lenne megfelelő eszközre a nagyobb tárgyak mozgatásához.”

Rob hozzátette: „Általában családi autóinkat és a saját magunk készítette eszközöket használjuk. „A Nissan OFF-ROADER AT32 segítsége nélkül soha nem lettünk volna képesek kiszabadítani az évek óta a homokba temetett hálókat."

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.28
Ha a Volkswagenről, vagy a Mercedesről vagy a BMW-ről beszélünk, német autókra és elsősorban német....
2021.09.28
A Toyota Gazoo Racing egyedülálló projektje keretében rég nem gyártott, ám a gyűjtők által annál....
2021.09.28
Október 10-én autós közlekedésbiztonsági napot rendez a Groupama Tanpályán a HUMDA Magyar Autó-....
2021.09.28
Az elektromos autók gyúlékonyabbak, mint a hagyományos járművek?  Nem, mondja a Allianz.  Csak az....
2021.09.28
Évtizedek óta napirenden van Németországban, bevezessék-e autópályákon az EU-ban általános 130....
2021.09.28
Tavaly nyáron thaiföldi, belpiacos modellként jelent meg, és nem tűnt többnek kuriózumnál.....
2021.09.28
Két személygépkocsi ütközött, három ember megsérült - írja a police.hu ..
2021.09.28
Az AutoWallis Csoport árbevétele a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd forint fölé....
2021.09.28
Újabb faceliftet kapott a Mini Cooper család, mi pedig egy jól felszerelt, de alapmotoros....
2021.09.28
A svéd Volvo és kínai anyavállalata, a Geely, a hétfői bejelentés alapján, a tőzsdei bevezetés....