eredmények

Nehéz, de jó évet zár a Porsche Hungaria

2022.12.16.

Nehéz év áll mögöttünk, de sok eredményt elértünk – fogalmazott Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója a cég évértékelő rendezvényén, amelyet a tavalyihoz hasonlóan idén is a Szépművészeti Múzeumban tartottak.

Fotók: Porsche Hungaria

Kifejtette: a tavaly elkezdett megújulást folytatták, cégen belül és azon kívül is. Köszönetet mondott a partnereiknek, „a legjobbak csak úgy lehetünk, ha a legjobbakkal dolgozunk együtt.”

Felidézte, hogy 2016-ban még száz millió autó került a világ piacaira, idén – pontos számok még nincsenek, - ez 60 és 70 millió között alakul. Csak Európában 15 millió embert foglalkoztat a járműipar, ennyi ember megélhetését veszélyezteti a covid, az ukrán-orosz háború, az ennek nyomán előálló ellátási lánc zavarok és a chiphiány.

Pánik van az európai autópiacon, csak kapkodjuk a fejünket, de alkalmazkodnunk kell hozzá – fogalmazott Németh Balázs. A magyar helyzetről elmondta, idén várhatóan 130 ezer személyautó és kishaszon jármű kerül forgalomba, ez volt egykoron 160 ezer is. A magyar piac érzékeltetésére, hogy kis ország vagyunk, elmondta, a magyar honban értékesített mennyiség Kínában másfél napnak, Európában kilenc napnak felel meg.

Harmincegy éve piacvezetők vagyunk Magyarországon, ez büszkeséggel tölt el bennünket – hangsúlyozta Németh Balázs, majd a Porsche Hungaria idei eredményeit ismertette.

A Porsche Hungaria 2022-ben mintegy 30 ezer új személyautót és kisteherjárművet értékesített. Egy évvel korábban az importőrhöz kapcsolódó márkakereskedések 28 789 autót adtak el. A javulást Németh Balázs elsősorban azzal magyarázta, hogy két fontos márka, az Audi és a Volkswagen megfelelő mennyiséggel tudott reagálni a megrendelésekre.

A Porsche Hungariához tartozó márkák eladásainak 75 százaléka céges, a többi magán megrendelés. Az eladott járművek több mint 50 százaléka a piaci trendnek megfelelően városi terepjáró (SUV) modell volt. Idén adták el Magyarországon az 50 ezredik Audit, ami ugyancsak emeli az év sikerét. Cuprából ezer fut a magyar utakon, a Seat luxusmárkájához nagy reményeket fűznek.

A magyar piac egykoron szedán piac volt, most egyre inkább a városi terepjárók irányába mozdulnak a magyarok – emelte ki a trendet.

A Porsche Hungaria hálózatához jelenleg 55 értékesítési pont és 72 szervizpont tartozik. Ez utóbbiban 125 ezer látogató fordult meg. Egy ötös skálán az elégedettség 4,81, ami gyakorlatilag a legjobb értéknek felel meg.

Ami pedig a jövő évet illeti: 2023 a paradigmaváltás éve. A nehézségekből tanulnak, erősödnek.

Jó lenne, ha visszatérne a tervezhetőség és nyugalom, fogalmazott Németh Balázs, aki szerint a jövő évben javulhat a magyarországi újautó-piac ellátottsága, és csökkenhet a megrendelt autókra a várakozási idő a nyugat-európai piacon kialakuló recesszió következtében, mivel nagy számban érkezhetnek meg és kerülhetnek forgalomba a 2021-22-es években megrendelt járművek. A jövő évet egyidejűleg  még sújtani fogják a szállítási bizonytalanságok - tette hozzá.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.13
Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend....
2024.06.13
A BYD (Build Your Dreams) a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hibrid autók....
2024.06.13
A súlyos baleset Levél közelében történt, az 1-es főút érintett szakaszát teljes szélességében....
2024.06.13
A kínai kereskedelmi minisztérium, valamint a külügyminisztérium kifogásolta és élesen bírálta az....
2024.06.13
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között – írta a ORFK....
2024.06.13
Kínai startup cég szállítja az új Mercedes-Benz CLA-osztály kettes szintű önvezetéséért felelős....
2024.06.12
A Porsche gratulál Rudi Linsnek 80. születésnapja alkalmából – írja honlapján a német sportautó....
2024.06.12
A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, és a magyar nemzetgazdasági miniszter is bírálta....
2024.06.12
Sci-fibe illő látvány tárul az elé, aki belép a Dongfeng egyik dél-kínai gyárába: mesterséges....
2024.06.12
Június 15. és 16. között rendezik meg a 92. Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amelyen a japán gyári....