Wuling Hongguang Mini EV

Nem jósolnak nagy jövőt az oroszok a kínaiak elektromos minijének

2022.10.05.

A kínai Wuling Mini EV elektromos autója már megjelent Oroszországban is. Kínában ez a villanyautó igazi bestseller, és már több alkalommal is piacvezető volt. Az oroszok azonban drágállják, és nem jósolnak neki nagy piaci jövőt – írja a carsweek.ru.

A Kínából származó elektromos járművek fokozatosan megjelennek az orosz piacon. A Chinese Cars portál a GameBoy verziójú Wuling Mini EV autóról osztott meg képeket, melyeket Oroszországban fotóztak. Azok az oroszok, akik éltek az előrendeléssel, hamarosan birtokba is vehetik gépkocsijaikat.

A Wuling Mini EV egy nagyon kompakt és olcsó elektromos autó. Ezért is hatalmas rá a kereslet Kínában: 2 év alatt közel 400 ezer darabot vásároltak belőle. Az idei év első felében pedig 188 653 példányt adtak el.

Kínában ez a felfokozott igény meglehetősen könnyen megmagyarázható - ott nem csak a nagy autókat vagy a megnövelt tengelytávú szedánokat szeretik, hanem az olcsó, tömegeknek gyártott modelleket is preferálják.

Oroszországban azonban a miniatűr autók nem népszerűek. Az orosz méreteket és igényeket alapul véve kevesen vannak, akik megelégednének a 41 LE-s teljesítményével, 300 kilométeres hatótávolságával és 100 km/h-s végsebességével. Ehhez tudni kell: a Moszkvától 500 kilométerre lévő települések olyan „közel” vannak, hogy oda az orosz HÉV, vagyis az „elektricska” jár.

Eredetileg a forgalmazók úgy gondolták, hogy a szankciók miatti ínséges viszonyok között a kínai Wuling GameBoy jól eladható lesz az Orosz Föderációban. Csakhogy van egy „apró” probléma. A két országban alkalmazott, nagyon is eltérő ár.

Kínában a GameBoy legjobb verziójának ára is csupán 69 800 jüan, ami mindössze 600 ezer rubelnek felel meg. Az alapverzió pedig alig 280 ezer rubelbe kerül. Ám Oroszországban a full extrás változatot csaknem kétszer drágábban, 1,5 millió rubelért adják. Ezt pedig az oroszok nagyon drágának ítélik egy olyan mini autóért, amelynek a teljesítménye is meglehetősen szerény.

Időközben a Wuling bejelentette a WULING Xingchen HEV hibrid crossover érkezését, de az árát egyelőre titokban tartják. Az autót várhatóan egy ideig csak a kínai piacon forgalmazzák.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
Két súlyos baleset is történt vasárnap éjjel - írja a Katasztrófavédelem. ..
2022.12.04
A kormány bemutatta a villamosenergia-hiány kezelésére vonatkozó tervét.   ..
2022.12.04
Még sokáig a hagyományos olaj- és gázkitermelés marad a Mol fő profilja Algyőn, de a társaság....
2022.12.04
Hogyan működik? Kell-e ez nekünk? Itt mindenre választ talál.   ..
2022.12.04
Hatvan gépjárműből álló konvojjal rendezik meg december 17-én a Dédesi Fényparádét és Jótékonysági....
2022.12.04
Jubileumot ünnepel a hazai motorizáció. 130 éve kapott engdélyt az első benzinüzemű gépkocsi a....
2022.12.04
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Mikulás pickupja. ..
2022.12.04
Forgalmi akadályra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja.   ..
2022.12.04
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy....
2022.12.04
Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatok létrehozásával fejleszthetik a fenntartható közlekedési....