Hamilton

Nem kérdés, marad-e Hamilton

2018.02.23.

Már zajlanak a tárgyalások Lewis Hamilton és a Mercedes között, ezek kimenetele pedig nem lehet kétséges: a négyszeres világbajnok hamarosan ismét elkötelezi magát a csapat mellett. Hogy sikerül megegyezniük, abban főnöke, Toto Wolff sem kételkedik.

A brit pilóta szerződése a szezon végén jár le, ő maga viszont többször leszögezte már, nem tervezi elhagyni csapatát. A hosszabbítással kapcsolatos tárgyalások azonban csak a közelmúltban vették kezdetüket, amikor Hamilton visszatért „téli szabadságáról”. Hogy viszonylag belátható időn belül sikerül megegyezni, abban egyik fél sem kételkedik.- Mióta decemberben elmentem, távol voltam a csapattól, ezeket a tárgyalásokat pedig nem szeretem telefonon intézni – nyilatkozta Hamilton a Mercedes új autójának bemutatóját megelőző sajtótájékoztatón. - Februárig nem tértem vissza, de nagyon sokat beszéltünk arról, hogy elkötelezettek vagyunk egymás irányába. Toto tudja, hogy tisztában vagyok azzal, nincs jobb, ezért nem keres mást, és ő is tudja, hogy én is tisztában vagyok azzal, hogy nincs jobb – magyarázta.

- Kényelmes helyzetben vagyunk. Szóval, csak a részletekről egyeztetünk. Remélhetőleg megegyezünk még a szezon, az első verseny startja előtt. De ismétlem, nem sietünk. Nincs okunk arra, hogy siessünk. Nem esünk pánikba. Nem érzem, hogy nyomás alatt lennék egy másik pilóta miatt, akit leigazolhatnak, és Toto is tudja, hogy nem tárgyalok mással. Mióta itt vagyok, egyik csapattal sem egyeztettem. Ez mutatja, hogy elköteleztem magam – hangsúlyozta a brit.- Tudom, hogy a múltban több pilóta is felvette a kapcsolatot a csapattal, és talán még ma is ezt teszik, de ez elkerülhetetlen. De már az elején világossá tettük, hogy ha át akarom nézni a lehetőségeimet, akkor arról szólni fogok nekik. Erre viszont még nem volt szükség, mert nem voltam ilyen helyzetben – zárta gondolatát.

A tárgyalások kimenetele miatt Wolff sem aggódik. „Most arra készülünk, hogy újra összeüljünk, de szerintem jó úton haladunk. Nem sürget minket semmi, nyugodtan akarjuk elintézni. Már hat éve együtt vagyunk, de szerintem kell még pár hét, mire bejelenthetünk egy jó hírt. Lewis maga a megtestesült éhség. Elképesztően motivált sportoló, ezen a télen is az volt. És nyomát sem látom rajta a fáradtságnak, ezért úgy érzem, még van benne pár év a Forma–1-ben, és remélem, hogy ezt nálunk tölti” – nyilatkozta az osztrák szakember.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....
2022.05.16
Idén második alkalommal került megrendezésre a Young Car Mechanic nemzetközi autószerelő verseny....
2022.05.16
Közzétette a rendőrség a hétvége baleseti adatait, amelyek szerint nagyon sok súlyos kimenetelű....
2022.05.16
Az X7 rövid időn belül a luxuskategória legsikeresebb BMW modelljévé érett. A modell megújult....
2022.05.16
Az elmúlt években a különleges i-Cockpit vezetőhely a Peugeot modellek valódi védjegyévé vált. A....
2022.05.16
Az autókhoz használt motorolajok ára megduplázódott  májusban Oroszországban – írja a carsweek.ru....
2022.05.16
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – itt az Útinform reggeli jelentése. ..
2022.05.15
Nem szűnnek a vasúti átkelőhelyen történt balesetek idén sem. Sajnos interjúnk elkészítése óta is....
2022.05.15
Ketten haltak meg abban a balesetben, amely a 31-es főúton történt vasárnap délután Heves és....