járműsport

Októberben visszatér a Rally Hungary, indul a jegyértékesítés

2023.05.26.

A hazai autósport-szezon egyik csúcspontjának ígérkezik a 2023. október 6-8. között a RabócsiRingen, Nyíregyházán és a Zempléni-hegységben zajló Rally Hungary, ami az FIA Rally Európa-bajnokság (ERC) jubileumi, 70. szezonjának zárófordulója lesz. A jegyértékesítés elindult a Rallyhungary.com címen és az Eventim hálózatában. 

Negyedik alkalommal látogat Magyarországra az FIA Rally Európa-bajnokság (ERC) mezőnye: a 2023. október 6-8. között zajló verseny remek lehetőséget nyújt az eb-n vitézkedő magyar párosoknak, például a László Martin-Berendi Dávid, a Junior ERC értékelésben is érdekelt Herczig Patrik-Varga Kristóf vagy az ERC4-es Hangodi Bendegúz-Bunkoczi László duónak, hogy hazai pályán bizonyítsák rátermettségüket a Zempléni-hegység legendás szakaszain.

A versenyre várhatóan visszatér a Csomós Miklós-Nagy Attila páros is, és a Rally Hungary európa-bajnoki értékelésébe a HUMDA Országos Rally Bajnokság élmezőnye is benevezhet, így a hazai mezőny legjobbjai is összemérhetik a tudásukat például a korábbi győztes Mads Østberggel vagy WRC-futamgyőztes Hayden Paddonnal. 

A 2023-as verseny központja Nyíregyházán lesz, ahol egy belvárosi gyorsasági szakaszt is megrendeznek, de a mezőny ellátogat a máriapócsi Rabócsiringre is a kuriózumnak számító szuperspeciál szakasz keretében. Az októberi verseny zárja majd a 2023-as idényt, amely a versenysorozat 70. évfordulója.  

A három nap során különböző helyszíneken zajló rendezvény iránt a korábbi évek során is nagy érdeklődés mutatkozott, még úgy is, hogy az előző éveket jelentősen befolyásolták a koronavírus miatti korlátozások, amelyek idén már nem nehezítik a verseny lebonyolítását.

A 2023-as Rally Hungary versenyre szóló belépők a RallyHungary.com címen és az Eventim hálózatában vásárolhatók meg. Az All in jegytípushoz különleges Rally Pass kártyát, az All in Plus jegyhez Rally Pass kártyát és különleges, Rally Hungary sapkát is kapnak a vásárlók.

A karszalagra beváltható jegyek terjesztése elektronikus, Print at Home formában történik, a kártyát és a sapkát futárszolgálattal kézbesítik.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.23
A heves havazás fennakadásokat és forgalmi dugókat okoz Tirol útjain – írja az osztrák....
2024.02.23
Már hivatalos képeken látható a BYD prémium almárkájának karcsú szedánja, ami döbbenetesen erős....
2024.02.23
- A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával....
2024.02.23
Az áremelés súlyosan érinti a „nagy” autókat.   ..
2024.02.23
- Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi....
2024.02.23
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.....
2024.02.23
A magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató rendszerét....
2024.02.23
Közeleg a 2024-es, UNIX-AMTS Autó, Motor és Tuning Show, ahol Magyarországon először lesznek....
2024.02.23
Olyat büntetett a piros Ford sofőrje, hogy azt megemlegeti az audis - kevésen múlt a tragédia. ..
2024.02.23
Megnyílt a 46. Utazás kiállítás és 32. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kongresszusi és....