autósport

Oláh Gyárfás: akár világsztárok is jöhetnek a nyíregyházi Rally Hungaryre

2020.10.16.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint a nevezés még nyitott, így akár világsztárok is elindulhatnak a november 6-8-án Nyíregyházán és környékén megrendezendő Rally Hungaryn, az Európa-bajnokság magyarországi futamán.

A sportvezető az M4 Sport Sporthíradó című műsorában csütörtökön azt mondta, a legnagyobb különlegessége ennek az eseménynek, hogy a világjárvány ellenére meg lehet rendezni, ráadásul nézők is jelen lehetnek mindhárom versenynapon.

"Pénteken a máriapócsi prológgal kezdünk, ami egy nagyon látványos esemény, szombaton pedig kimegyünk a Zemplénbe, a gyorsasági szakaszok hossza csaknem 200 kilométer lesz, közte a nyíregyházi belvárosi szakasszal, melyet vasárnap rendezünk" - nyilatkozta Oláh Gyárfás, aki kiemelte: a rendezők és a verseny promótere nagyon sokat dolgozott és dolgozik azon, hogy ne kelljen lemondani a viadal megrendezéséről. Az MNASZ elnöke elmondta, jegyeket már hetek óta lehet vásárolni az Eb-futamra - mely az ob ötödik versenye is egyben -, de erre a helyszínen is lesz lehetőség.

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben Oláh Gyárfás megjegyezte, Nyíregyházán is ugyanazokat a szabályokat kell majd betartania a közönségnek, amelyeket bárhol máshol az országban, és amelyekkel megelőzhető a vírus terjedése.

A sportvezető kiemelte, az országos bajnokság legutóbbi futamán, a múlt hétvégén rendezett Vértes-ralin nyolc szakasz után az első négy helyezett 10 másodpercen belül volt egymáshoz képest, ez is megmutatta, mennyire magas színvonalú a magyar versenysorozat. Hozzátette, mivel a ralisok is később kezdhették csak el a bajnokságot a pandémia miatt, így a december elején sorra kerülő Mikulás-rali - Veszprémben és környékén - lesz az utolsó forduló.

"November első hétvégéjén Nyíregyházára figyel majd a világ, a mostani hétvégén pedig a Hungaroringre, a Super Racing Festivalra, amelyen a túraautó-világkupa és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság mezőnye együtt versenyez öt magyar pilótával az indulók között" - jelentette ki az MNASZ elnöke, kiemelve, hogy ez a két sorozat Magyarországon korábban még nem versenyzett azonos hétvégén, ugyanakkor a járványhelyzet miatt nézők nem mehetnek ki a mogyoródi pályára.

"Tudjuk, hogy ez egy kellemetlen helyzet, de rengeteg körülményt kellett figyelembe venni a döntés meghozatalakor, a résztvevők és a nézők biztonsága mellett azt is, hogy az elmúlt 10-12 évben a magyar futamoknak olyan jó volt a megítélése, amit most nem akartunk kockára tenni" - mondta Oláh Gyárfás.

A Super Racing Festivalt szombaton és vasárnap tartják a Hungaroringen. A túraautó-vk mezőnyében a címvédő Michelisz Norbert mellett rajthoz áll Tassi Attila, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor is, míg a kamion Eb idei második fordulóján a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert új csapatával, a Révész Truck Racing Teammel száll harcba a győzelemért. (mti)

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.28
Elköszönhetünk az alap M3, M4 és egyéb M-es modellektől. A jövőben a BMW minden sportmodellje....
2023.09.27
Amint arról beszámoltunk, informatikai hiba miatt leállt a termelés a Volkswagen-konszern....
2023.09.27
A VW németországi üzemei ​​leálltak. Egy informatikai hiba megbénította a csoport központi....
2023.09.27
A vezetés egyre inkább luxussá válik – a költségek az utóbbi időben aránytalanul megemelkedtek –....
2023.09.27
Összeütközött három személyautó az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 39-es....
2023.09.27
„Pollerpiknik“ címmel szervezett demonstrációt és közösségi eseményt az Ágfalva/Schattendorf....
2023.09.27
Három célzott lövéssel állította meg a szentendrei körzeti megbízott egy menekülő embercsempész....
2023.09.27
Lassan egy hónapja becsengettek, ez azt jelenti, hogy szépen lassan mindenki visszarázódik a....
2023.09.27
Kiemelkedő hatásfokú energiafejlesztő megoldást állított üzembe logisztikai központjában a Toyota.....
2023.09.27
Egy fordulóval a zárás előtt megnyerte a ralikrossz országos bajnoki címet a legmagasabb, Supercar....