Polestar

Önvezetéshez Google Maps? A Polestar ezt tervezi

2023.01.27.

A nagy részletességű térképrendszer segíthet az önvezető rendszereknek, hogy olyanra is felkészüljenek előre, amit még nem látnak a kamerák és szenzorok.

Hol máshol, mint a las vegasi CES technológiai kiállításon és fórumon jelentette be a Volvo, hogy még szorosabbra fűzi viszonyát a Google-lel, aminek elsők között használta gyári szinten Android-alapú infotainment és térkép szolgáltatását. A Polestar 3 lesz ugyanis az első sorozatgyártott autó, ami a Google HD Maps technológiát hívja segítségül, hogy fejlessze vezetés támogató rendszereit. A Google HD Maps szolgáltatást direkt az autóiparnak szánják, és olyan precíz térképadatokkal rendelkezik, amik hasznosak lehetnek akár a táblafelismerő vagy sávtartó rendszereknek is, hogy még azelőtt reagálni tudjanak egy forgalmi szituációra, mielőtt az autó saját radarjai és kamerái látnák a forgalmi jelzéseket.

A Polestar 3 után egyébként a Volvo EX90 is megkapja a Google térképrendszerét, ami egyébként az első autó, ami igyekszik az óriási LiDAR szenzort szépen elhelyezni az autó tetején. A Volvo szerint a HD térképek kulcsfontosságúak lesznek a jövőben is, ha valaki érdemben szeretne önvezető autót fejleszteni. Javier Varela, a Volvo egyik vezetője hozzátette: „A Google HD térképek használatával tovább bővítjük stratégiai együttműködésünket a Google-lel, hiszen elköteleződtünk, hogy a technológiai ipar legjobbjaival fogunk együtt dolgozni. A Google HD térképek segítségével az autóink még élvezhetőbb vezetési élményt nyújthatnak a sofőröknek, és a jövőben hozzájárulhatnak a biztonságos önvezetéshez is.”

Mi több, a Polestar bejelentette, hogy a Polestar 2-höz érkeznek a Google Assistant szolgáltatások. Tehát a villanyautó tulajdonosai képesek lesznek akármilyen Android eszközzel megvizsgálni az autójuk akkumulátor töltöttségét, kinyitni az ajtaját a távolból vagy előre felmelegíteni a kabinját, hogy mást ne soroljak. Mindezt persze akár szóban, hangutasítással is lekérdezhetjük majd a Google eszközöktől.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.22
Többször kacérkodott egy négyajtós sportszedán gondolatával a Porsche, mégis a Panamera volt az....
2023.03.22
Az S&P Global Mobility egy érdekes új tanulmánya azt vizsgálta, hogy mely autógyártók a....
2023.03.22
A VW csoport magabiztosan vág bele az új pénzügyi évbe. A szállítások, az eladások és a nyereség....
2023.03.22
Tovább növelte nyereségességét a 2022-es üzleti év folyamán a Volkswagen márka, miközben az....
2023.03.22
Milyen hibrid ez? Néhány napig volt lehetőségem kipróbálni a Nissan szalonokban az év elejétől....
2023.03.22
Egy pályafenntartó járműnek ütközött neki egy kamion. Az ütközéstől a jármű a sztráda melletti....
2023.03.22
Hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket, illetve illegális szoftvereket foglaltak....
2023.03.22
Ingatlanfejlesztéseket, energiahatékonyságot és korszerűsítést szolgáló infrastrukturális....
2023.03.22
A rendezvény történetében először képviseltette magát a Toyota és a Lexus a Tokio Outdoor Show....
2023.03.22
Autós üldözés közben, egy vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi, rendszám nélküli terepjáróval....