törésteszt

Ötcsillagos euro ncap minősítést szerzett az új Honda CR-V

2024.04.11.

A Honda célja, hogy 2050-ben már ne történhessenek olyan halálos balesetek, amelyekben a márka termékei is érintettek, ezért megannyi új, illetve továbbfejlesztett menetbiztonsági eszközzel szereli fel a CR-V hatodik nemzedékét. Ezek az utasokat és a gyalogosokat egyaránt oltalmazzák, így a Honda szabadidő-autója a szegmens egyik legbiztonságosabb modelljeként mutatkozhatott be.

A Honda SENSING 360 egy 100˚-os látószögű első kamerára, egy milliméter-hullámos radarra és négy – sarkokra helyezett – szenzorra épül, így 360˚-os szögben tarthatja szemmel az autó környezetét. A CR-V új, optimalizált első kamerája képalapú megfigyeléssel azonosítja a tárgyakat, így a gyalogosokat, az útburkolati jeleket, az útpálya széleit, a motorosokat, a kerékpárosokat és a többi járművet is könnyedén felismeri.

A Honda SENSING 360 részeként továbbfejlesztett Első Keresztirányú Forgalomra Figyelmeztető Rendszer (Front Cross Traffic Warning) is szerepel a felszereltségi listán. Ez folyamatosan monitorozza az autó előtti területet, és vizuális, illetve hangjelekkel, valamint rezgésekkel figyelmezteti a vezetőt, ha úgy ítéli meg, hogy egy másik jármű jobbról, balról vagy szemből túl gyorsan közelít.

Ha a pilóta nem reagál, akkor az Ütközés Erejét Mérséklő Fékrendszer automatikusan működésbe lép, és óvatosan fékezni kezd, hogy csökkentse az ütközés esélyét, illetve következményeit. Amennyiben a vezérlőelektronika elkerülhetetlennek ítéli meg a karambolt, erőteljesen lassít.

Hogy a CR-V megfeleljen az Euro NCAP támasztotta, rendkívül szigorú – felnőtt utasok védelmére vonatkozó – feltételeknek, nemcsak a Honda SENSING 360 rendszert fejlesztették tovább, hanem a karosszériaszerkezetet is számos passzív biztonságot fokozó elemmel egészítették ki.

Az új oldalsó keret és felső nyúlvány még több irányba vezeti el az ütközési energiát az utascella felől, s átdolgozták, illetve megerősítették az A-oszlopot a bent ülők hathatósabb védelme érdekében.

A strukturális változtatások révén a CR-V karosszériája megfelel az új Mobile Progressive Deformable Barrier (mobil, progresszív, alakváltozásra képes akadály), az Advanced European Mobile Deformable Barrier (fejlett, európai, mobil, alakváltozásra képes akadály) és a 32 km/órás oszlopütközéses törésteszt követelményeinek. A megnövelt akkumulátorméret okán a e:PHEV modellváltozat padlólemeze további keresztmerevítőket kapott, így oldalirányú ütközésnél kevésbé deformálódik a kocsitest.

Az új CR-V utasait a masszív karosszéria mellett 11 darabos légzsákrendszer védi, ami többek között első térdlégzsákokat és első-hátsó oldallégzsákokat is magában foglal. Ráadásul az első ülések közé is szerelnek egy légzsákot, így a vezető és a mellette ülő utas teste nem csapódhat egymásnak oldalirányú ütközésnél.

A CR-V természetesen gyermekvédelem terén is kimagasló teljesítmény nyújt. Ebben szerepet játszanak az integrált ISOFIX gyerekülés-rögzítő pontok is, amelyek megfelelnek a legújabb európai i-Size szabványnak.

Magyarországon a CR-V e:HEV és e:PHEV minden modellváltozatának az  alapfelszereltségébe tartozik a Honda SENSING 360 rendszer, így mindegyik ötcsillagos minősítést ér el az új, szigorúbb NCAP-teszteken.

Tudjon meg többet a Honda által fejlesztett Honda SENSING és Honda SENSING 360 rendszerről itt!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.19
Két Bentley is áldozata lett egy közlekedési balesetnek, amelyet egy kisteherautó figyelmetlen....
2024.05.19
Az Egyesült Államokban 2029-től kötelezővé teszik az automatikus vészfékező rendszer beépítését....
2024.05.18
Amikor a hirdetés tételesen cáfolható. ..
2024.05.18
Szombaton délelőtt 28 km-es dugó volt a dél felé vezető autópályán – írja a Heute című osztrák....
2024.05.18
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a....
2024.05.18
Csaknem egy méter hosszú, villamosított V16-os szívómotor fogja működtetni az új Bugattikat a régi....
2024.05.18
Az egykori F1-es pilóta, Marc Gené lesz a vendéglátója, és egy Ferrari 296 GTB-vel még egy gyors ..
2024.05.18
2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-....
2024.05.18
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) immár hetedik alkalommal adta át a Megbízható....
2024.05.18
Az elmúlt évi tavaszi és téli tematikájú, a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő....