Audi Hungaria Motor Kft.

Ötmilliárd forintból iskolát épít Győrben az Audi

2014.07.23.

A 2010-ben alapított Audi Hungaria Iskola helyén egy vadonatúj oktatási központ jön létre 2017-ig, a beruházást a magyar állam is támogatja. Az ünnepélyes alapkőletételen Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági miniszterhelyettes azt hangsúlyozta, az Audi és a magyar állam több mint húsz éve sikertörténetet ír. Az ünnepélyes alapkőletételre Ingolstadtból Győrbe érkezett Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatósági tagja.

Ötmilliárd forintból újjávarázsolják a Bácsai úton fekvő oktatási intézményt. A régi épületek egy részét lebontják, a főépületet felújítják és kibővítik. Felhúznak egy többfunkciós csarnokot is, a pénzből futja új menzára és konyhára is. A bővítés eredményeként 45 osztályterem várja a diákokat 9600 négyzetméteren. Az új Audi Hungaria Iskolában 25 osztályban 650 diák tanulhat.

Szijjártó Péter, Thomas Faustmann, prof.Thomas Sigi, dr. Knáb Erzsébet és Borkai Zsolt ( balról jobbra) az ünnepélyes alapkőletételen.

Az ünnepélyes alapkőletételen a várost Borkai Zsolt polgármester, a magyar államot Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági miniszterhelyettes, a győri Audi Hungaria Motor Kft.-t Thomas Faustmann, az ügyvezetés elnöke, az ingolstadti anyavállalat pedig prof. Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatósági tagja képviselte.

Thomas Faustmann köszöntőjében arról beszélt, hogy az Audi, Győr városa és a magyar állam együtt, közösen nagyszerű dolgokat tudnak létrehozni.

- Sok sikert kívánok a projekthez, a jövő Győrben épül – hangsúlyozta a győri Audi első embere.

Borkai Zsolt polgármester elsősorban kollégáinak mondott köszönetet, s úgy fogalmazott, pár éve még diskurzus folyt arról, hogy fontos lenne egy iskola kialakítása az Audinak.

- Az ütközéseket meg kellett vívni – idézte fel Borkai Zsolt -, Győr oktatásának sokszínűségébe azonban bele kell, hogy férjen a német iskola.  A város mindent megtesz, hogy a fejlődés sikeres legyen.

Borkai Zsolt kiemelte azt is, az ötmilliárd forintból létrejövő iskolaközpontban nem csak német, hanem győri diákok is tanulhatnak.

Thomas Sigi elmondta, Győr városa és a magyar kormány hosszú idő óta megbízható partnere az Audinak, az iskola alapítását példaszerűnek nevezte, az Audi Hungariát pedig a Volkswagen konszern alappillérének.

- Az Audi második hazájára talált Győrben, s meggyőződésem, hogy az iskola nem csak a tanulás, hanem a találkozások helyszíne is lesz – fogalmazott az Audi AG igazgatósági tagja.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter helyettes arról beszélt a rendezvényen, hogy Magyarország és az Audi húsz éve tartó sikertörténetet ír, s a győri Audinak nagy szerepe van abban, hogy Győr-Moson-Sopron megyében hatvan százalék feletti a foglalkoztatottság s rekord alacsony a munkanélküliség.

Szijjártó Péter köszöntőjében közölte azt is, uniós forrásokból a magyar állam 1,2 milliárd forinttal járul hozzá az iskolaközpont felépítéséhez.

Dr. Knáb Erzsébettől, a győri Audi személyügyekért felelős ügyvezető igazgatójától megtudtuk, az Audi Hungaria Iskola 2013 óta elismert külföldi német iskolaként része annak a hálózatnak, amelyet a világban működő 142 német iskola képez.

„Az Audi Hungaria Iskola az ország egyik legmodernebb és legnagyobb jövő előtt álló iskolája”, hangsúlyozta dr. Knáb Erzsébet.- Az iskola kimagasló többnyelvű oktatásával növeli Nyugat-Magyarország, mint gyártási telephely vonzerejét. A magas színvonalú oktatásból az egész régió profitálhat.“

Négy évvel ezelőtti alapításakor a győri intézménynek három évfolyamon 58 növendéke volt. Az elmúlt tanévben a diákok száma 348-ra nőtt, ebből 282 magyar és 66 német.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.03
Bag régiójában, a Budapest felé vezető oldalon keletkezett a tűz – közölte az Országos....
2023.12.03
Ennyi idő is elég, hogy kiderüljön. ..
2023.12.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Télapó nem felejt. ..
2023.12.03
Több mint 50 évvel a legutóbbi Apollo küldetés után az Egyesült Államok megpróbálja újra....
2023.12.03
Részlegesen önzáró differenciálmű, 18 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, valamint piros első és....
2023.12.03
A TCR World Tour idei bajnoka lett Michelisz Norbert, aki Budapesten elmondta, hogy kész terve volt....
2023.12.03
A jövő évben érkezik az új Opel Corsa 48V-os hibrid hajtáslánccal felszerelt változata, a modell....
2023.12.03
Böhönye közelében forgalomkorlátozásra kell számítani – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi....
2023.12.03
Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált, és 2024-ben....
2023.12.03
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események az Útinform jelentése....