Audi Hungaria Motor Kft.

Ötmilliárd forintból iskolát épít Győrben az Audi

2014.07.23.

A 2010-ben alapított Audi Hungaria Iskola helyén egy vadonatúj oktatási központ jön létre 2017-ig, a beruházást a magyar állam is támogatja. Az ünnepélyes alapkőletételen Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági miniszterhelyettes azt hangsúlyozta, az Audi és a magyar állam több mint húsz éve sikertörténetet ír. Az ünnepélyes alapkőletételre Ingolstadtból Győrbe érkezett Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatósági tagja.

Ötmilliárd forintból újjávarázsolják a Bácsai úton fekvő oktatási intézményt. A régi épületek egy részét lebontják, a főépületet felújítják és kibővítik. Felhúznak egy többfunkciós csarnokot is, a pénzből futja új menzára és konyhára is. A bővítés eredményeként 45 osztályterem várja a diákokat 9600 négyzetméteren. Az új Audi Hungaria Iskolában 25 osztályban 650 diák tanulhat.

Szijjártó Péter, Thomas Faustmann, prof.Thomas Sigi, dr. Knáb Erzsébet és Borkai Zsolt ( balról jobbra) az ünnepélyes alapkőletételen.

Az ünnepélyes alapkőletételen a várost Borkai Zsolt polgármester, a magyar államot Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági miniszterhelyettes, a győri Audi Hungaria Motor Kft.-t Thomas Faustmann, az ügyvezetés elnöke, az ingolstadti anyavállalat pedig prof. Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatósági tagja képviselte.

Thomas Faustmann köszöntőjében arról beszélt, hogy az Audi, Győr városa és a magyar állam együtt, közösen nagyszerű dolgokat tudnak létrehozni.

- Sok sikert kívánok a projekthez, a jövő Győrben épül – hangsúlyozta a győri Audi első embere.

Borkai Zsolt polgármester elsősorban kollégáinak mondott köszönetet, s úgy fogalmazott, pár éve még diskurzus folyt arról, hogy fontos lenne egy iskola kialakítása az Audinak.

- Az ütközéseket meg kellett vívni – idézte fel Borkai Zsolt -, Győr oktatásának sokszínűségébe azonban bele kell, hogy férjen a német iskola.  A város mindent megtesz, hogy a fejlődés sikeres legyen.

Borkai Zsolt kiemelte azt is, az ötmilliárd forintból létrejövő iskolaközpontban nem csak német, hanem győri diákok is tanulhatnak.

Thomas Sigi elmondta, Győr városa és a magyar kormány hosszú idő óta megbízható partnere az Audinak, az iskola alapítását példaszerűnek nevezte, az Audi Hungariát pedig a Volkswagen konszern alappillérének.

- Az Audi második hazájára talált Győrben, s meggyőződésem, hogy az iskola nem csak a tanulás, hanem a találkozások helyszíne is lesz – fogalmazott az Audi AG igazgatósági tagja.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter helyettes arról beszélt a rendezvényen, hogy Magyarország és az Audi húsz éve tartó sikertörténetet ír, s a győri Audinak nagy szerepe van abban, hogy Győr-Moson-Sopron megyében hatvan százalék feletti a foglalkoztatottság s rekord alacsony a munkanélküliség.

Szijjártó Péter köszöntőjében közölte azt is, uniós forrásokból a magyar állam 1,2 milliárd forinttal járul hozzá az iskolaközpont felépítéséhez.

Dr. Knáb Erzsébettől, a győri Audi személyügyekért felelős ügyvezető igazgatójától megtudtuk, az Audi Hungaria Iskola 2013 óta elismert külföldi német iskolaként része annak a hálózatnak, amelyet a világban működő 142 német iskola képez.

„Az Audi Hungaria Iskola az ország egyik legmodernebb és legnagyobb jövő előtt álló iskolája”, hangsúlyozta dr. Knáb Erzsébet.- Az iskola kimagasló többnyelvű oktatásával növeli Nyugat-Magyarország, mint gyártási telephely vonzerejét. A magas színvonalú oktatásból az egész régió profitálhat.“

Négy évvel ezelőtti alapításakor a győri intézménynek három évfolyamon 58 növendéke volt. Az elmúlt tanévben a diákok száma 348-ra nőtt, ebből 282 magyar és 66 német.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....