Kiss Norbert

Ötödik Európa-bajnoki címét nyerheti Kiss Norbert Le Mans-ban

2023.09.22.

A hétvégén rendezik a franciaországi Le Mans-ban a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonjának utolsó előtti fordulóját, amelyen a címvédő Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője sorozatban harmadik, összességében ötödik Eb-címét gyűjtheti be.

A 38 éves szombathelyi pilóta a tavalyi esztendőhöz hasonlóan az idén is meggyőző fölénnyel uralja a versenysorozatot, egy-két kisebb műszaki hibától eltekintve technikai problémái sem adódtak, így két hétvégével a zárás előtt 70 pont az előnye összetettben a második helyen álló, hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahnnal szemben.

A kamion Eb egy-egy fordulóján a maximálisan begyűjthető pontszám 70, így Kissnek gyakorlatilag nincs más feladata, mint megőrizni az eddigi előnyét, mert ha ez sikerül neki, akkor a jövő hétvégén sorra kerülő jaramai záróforduló eredményeitől függetlenül újra Európa-bajnok lesz.

Fotó forrása: hirado.hu

"Természetesen szeretnénk bebiztosítani a végső győzelmet már a hétvégén, én pedig bízom a csapatban, a technikában és magamban is. Eddig négyszer nem remegett meg a térdem és a kezem, remélem, hogy most, ötödszörre sem fog" - nyilatkozta az MTI-nek Kiss, aki a tőle megszokott módon Le Mans-ban is a futamgyőzelmekre hajt. "Stílusos lenne a dobogó felső fokán állva ünnepelni az Eb-címet, ezért most is az a cél, hogy az időmérő edzéseken megszerezzük az első rajtkockát és ezeket aztán győzelmekre tudjuk váltani. A fordított rajtrácsos versenyekhez mindig másképp kell hozzáállni, ott néha olyan kockázatot is vállalni kell, ami túlmegy a határon és ez most a siker kapujában talán nem lenne okos dolog".

Kiss az idei hat fordulóban kivétel nélkül minden időmérő edzést, szám szerint 12-t megnyert. A magyar címvédő eddigi pályafutása során 95 versenyen diadalmaskodott a kamion Eb-n, így mivel a sorozatból még nyolc futam van hátra, már az idén eljuthat a száz sikerig. Kiss elárulta, nem titkolt célja, hogy a kamion Eb történetének legsikeresebb versenyzője legyen, ehhez a mostanin túl még két Eb-címet kellene nyernie, a rekorder Hahnnak ugyanis hat van.

"Már korábban elmondtam Révész Bálintnak, a csapatunk tulajdonosának, hogy hosszú távon szeretném, ha a Révész Racing lenne a kamion Eb történetének legsikeresebb csapata, én pedig ennek a csapatnak a színeiben válhatnék a sorozat legsikeresebb versenyzőjévé. Úgyhogy hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem motoszkál ott a fejemben, de ehhez az első lépés az idei bajnoki cím megnyerése" - jelentette ki Kiss.

A Le Mans-i hétvége szombati napján 15.40-től rendezik az első, 18.20-tól a második versenyt, míg vasárnap 14.15-től és 17 órától következik a harmadik és a negyedik futam.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.05
Idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg abroncsadományozási programját a Hankook Tire....
2023.12.05
A Honda befejezte hagyományos autóinak elektrifikációját, és megtette a következő lépést a plug-in....
2023.12.05
Nyolc év után, napi öt vonatpárral újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között....
2023.12.05
„Az elmúlt időszakban három olyan baleset is történt, ami miatt megint fogjuk a fejünket...pedig....
2023.12.05
Az úton cikázó teherautóra figyelt fel egy férfi Békés vármegyében. Látta, hogy a jármű pótkocsiján....
2023.12.05
Főként délután lehetnek nagyon csúszósak az utak – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd....
2023.12.05
A harmadik generációs Leaf állítólag a 2021-es Chill-Out koncepcióból merít majd inspirációt. ..
2023.12.04
Új tudományterület forradalmasíthatja a közlekedést, erről szólt a Bosch Budapest Innovációs....
2023.12.04
A volt Rába gyár területére vonatkozó településrendezési eszközök módosításáról tartottak....
2023.12.04
A csökkenő infláció, az iskolakezdés meghozta az étvágyat a luxusautók iránt. Hiába az egyre romló....