Peugeot 5008

A Peugeot katonai technológiával teszi láthatóvá a láthatatlant

2021.03.07.

Amióta megjelent a Peugeot 508, 3008 és 5008 extrái között az ezer eurós (kb. 350 ezer forintba kerülő), katonai eredetű technológián alapuló éjjellátó rendszere, minden három vásárlóból kettő lecsapott rá. Az új autóipari galaxis, a  Stellantis márkája az egyetlen, amely ezt a technológiát kínálja a C és D szegmensekben – írja a legnépszerűbb olasz napilap, a Corriere della Sera internetes kiadásának autós rovata, a corriere.it/motori.

A Night Vision infravörös hőkamerát használ, amely 50 méterrel a távolsági fények hatótávolságán túl is "lát". Észleli az emberek és az állatok testhőmérsékletét, ha azok 50 centiméternél magasabbak, és a detektált alakok formáját a szürke különböző árnyalataiban kivetíti a képernyőre.

Ha az autó előtt tartózkodó személy vagy állat az autópályája közelében van, a képet sárga keret veszi körül. Ha viszont fennáll az ütközés veszélye, a keret pirosra vált, és a készülék riasztó hangjelzést ad. Az észlelés 15 és 200 méter között mozog. A rendszer 160 km/h sebességig működik, ha a külső hőmérséklet -30 és +28 Celsius fok között mozog.

A Night Vision nem kapcsol be automatikusan az autó indításakor. De ha a vezető aktiválja, akkor választhat a folyamatos vagy az automatikus rendszer között. Ez utóbbi csak akkor mutatja a hőképeket, ha valódi ütközési kockázat áll fenn.

A Corriere della Sera autós újságírói a Peugeot 508 hibriden tesztelték a rendszert. Tapasztalataik egyértelműen pozitívak voltak. A rendszer hatékonyan működik valós közlekedési szituációkban. Ráadásul a tervezők a képernyőt optimális látószögben helyezték el a műszerfalon. A vezető képes érzékelni kijelzőn felbukkanó alakokat anélkül, hogy levenné a tekintetét a szélvédő hagyományos közlekedéskövető optikai pontjairól.

A tesztelés során a szakújságírók azt tapasztalták, hogy CNN által az Öböl-háború idején híressé vált képekre emlékeztető effektus kifejezetten vonzza a sofőr tekintetét. Kezdetben kissé túlságosan is. Az újdonság és az érdekesség ereje miatt eleinte a szükségesnél jobban összpontosít az éjjellátó készülékre. De - mint a legtöbb a vezetést segítő eszköz esetében – az újdonság hatásának múltával egyensúlyba kerül a figyelemmegosztás.

A készülék érzékenysége jó, optimálisan szelektál a valódi és a hamis „célpontok” között. Bár néha ez a technológia is ad ki hamis riasztást. Ilyen többször is előfordult a tesztutak során, amikor hőt kibocsátó tárgyak, például fényreklámok bukkantak fel az út mentén. Ez azonban nem volt zavaró az eszköz alapvető funkciója szempontjából.

Az infravörös hőkamera hatékony megoldás köd és eső esetén is, mivel a közlekedők sziluettjeit markánsan jeleníti meg.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.14
Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az....
2022.08.14
Inárcs közelében lassítja a forgalmat a baleset - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2022.08.14
Jól fogadták az utasok a Szeged és Hódmezővásárhely között menetrendszerűen közlekedő....
2022.08.14
Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjában tisztázzunk a titokzatos autós rövidítéseket, és a....
2022.08.14
Zwickaui járműgyárában aVolkswagen július 14-én üzembe helyezte Szászország első olyan gyorstöltő-....
2022.08.14
"Annyi durva dolog történt mostanában az utakon, hogy úgy gondoltuk, hozunk egy kis pozitív....
2022.08.14
Ahogy mozdul az autóipar a villanyosítás és az önvezetés felé, úgy lesz a vezetés élménye egyre....
2022.08.14
Meghalt egy fának ütköző autó sofőrje Bakonysárkány és Mór között - írja az MTI. ..
2022.08.13
Ideiglenesen kikerült a rendelhető modellek közül az új Lexus LX Japánban, ugyanis annyi rendelés....
2022.08.13
Valami gyanús, inkább hagyjuk. ..