Év Magyar Autója

Pickupokkal a Hungaroringen

2021.02.06.
Az Év Magyar Autója zsűri idei első és az évad utolsó közös zsűri tesztje olyan izgalmasra sikeredett, ahogy azt terveztük, sőt...
A Hungaroring Off-road Centrum jóvoltából a Magyar Év Autója 2021 díjra jelölteket ott és olyan körülmények között tesztelhettük, ahová tervezték. A frissen esett hó és az extrém terepakadályok az autókon ugyan nem fogtak ki, de a gumikon igen. Három kemény legényt kaptunk a közös zsűri tesztre, a Ford Ranger legdurvább változatát küldte csatába (a versenyre jelölt Ranger Thunder verzió nem volt elérhető), a néhány hónapja frissített Hiluxból az Invincible csúcsmodell érkezett, a Nissan pedig a jól bevált Navarával képviseltette magát. A közös zsűritesztet színesítette az Opel Vivaro elektromos változata, amely az Év Zöldautója 2021 címért van versenyben és a kollégák egyúttal kipróbálhatták a Hyundai i20-ast is, amely a Magyar Év Autója 2021 díjért küzd a kisautók kategóriában. Utóbbit néhányunk a vezetéstechnikai pályán is kipróbálta (a teszten a teljes zsűri részt vett: Gulyás Péter, Csordás Gábor, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán és a szerző), a Vivaróból a rövid hatótávja miatt inkább csak kóstolót kaptunk, de a pickupok a siratófalakon rendesen megdobogtatták a szívünket.
A három behemót közül a legtermészetesebben a Ranger mozgott a terepen, hatalmas, bütykös gumijaival és extrém hasmagasságával, megnövelt nyomtávaival könnyedén lépdelte át az akadályokat, de a csúszós talajon, volt, hogy neki is küszködnie kellett. A Hilux viszonylag jól teljesített, ahol a Raptor és a felvezető Amarok elment, ott legtöbbször - néhány kivétellel - a Toyota is. A négyévszakos gumikkal szerelt Navarának esélye nem lett volna a legmeredekebb hágók meghódítására, így néhány akadályt megkerültünk vele, nehogy menteni kelljen. 
A közös teszt a három pickup terepjáróképességeire adott választ, ugyanakkor ezek munkaautók, a terep mellett a szállítás, vontatás, cipekedés is a feladatuk, amire ezúttal a próbánk nem tért ki.  
 
B. Cs. 
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.08.04
A múlt héten az Európai Biztottság minden eddiginél szigorúbb új kibocsátási szabályozásra tett....
2021.08.04
Összeütközött két személyszállító vonat szerda reggel Nyugat-Csehországban, a német határ melletti....
2021.08.04
Variálható elektromos teherhordó kerékpár és összehatható roller koncepcióját mutatta be a BMW,....
2021.08.04
A dunaújvárosi rendőrök befejezték a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt egy 31....
2021.08.04
- Egy év alatt hétszeresére emelkedtek a tengeri szállítási díjak, tavaly nyáron átlagosan 1650....
2021.08.04
Európa legnagyobb autógyárának, a VW-nek a főnöke elektromosan szörfözik nyaraláskor. ..
2021.08.04
Két autó karambolozott a 7-es főúton, az egyik a tetején állt meg - az érintett szakaszon forgalmi....
2021.08.04
A városok látképe drámaian meg fog változni, hogy szembe tudjanak nézni a jövő kihívásaival: a....
2021.08.03
Egy 56 éves férfi ittasan okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről....
2021.08.03
Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt, a mottó legalább annyira igaz a....