BMW Magyarország

Planet Bootcamp a BMW-vel: az élhetőbb bolygóért ötleteltek startupok és nagyvállalatok

2021.11.30.

A Kék Bolygó Alapítvány és a Design Terminal nagyvállalatokkal, köztük a BMW Group Magyarországgal karöltve összefogott, hogy a körforgásos gazdaság kihívásaira válaszokat adó startupokkal közösen tegyenek lépéseket az élhetőbb bolygóért.

A Kék Bolygó Alapítvány és a Design Terminal nagyvállalatokkal, köztük a BMW Group Magyarországgal karöltve összefogott, hogy a körforgásos gazdaság kihívásaira válaszokat adó startupokkal közösen tegyenek lépéseket az élhetőbb bolygóért.

A tavalyi, nagysikerű, globális vízválság problémájára megoldásokat hozó Aquathon innovációs ötletverseny után a Kék Bolygó Alapítvány és a Design Terminal idén, a Planet Bootcamp kezdeményezük keretében, a körforgásos gazdaság kihívásaira kereste a legfrappánsabb, piacképes, innovatív válaszokat.

A november közepén megrendezett bootcampen szakértő mentorok segítették workshopokon és egyéni mentorálásokon a startupokat abban, hogy valódi megoldásokat hozzanak valós nagyvállalati kihívásokra. A legnagyobb értéket számukra az adta, hogy közvetlenül a nagyvállalati képviselőkkel tudtak egyeztetni megoldásaikról. A Planet Bootcamphez a BMW Group Magyarország mellett az ALTEO Energiaszolgáltató, a MOL Magyarország, a Nestlé Hungária, a Vodafone Magyarország és a Vajda Papír csatlakozott.

A verseny célja, hogy lendületet adjon vezető hazai nagyvállalatok és feltörekvő startupok közti együttműködéseknek. A résztvevők a termékfejlesztés mellett komoly piaci visszaigazolásra és akár gyors fejlődésüket segítő tőkebefektetésre is szert tehetnek.

A zsűri döntése alapján a bootcamp legjobb csapata a beltéri komposztálást hatékonyabbá és szórakoztatóbbá tevő robotfejlesztéssel érkező Compocity lett.

„Kiemelten fontos számunkra a fenntarthatóság, melyet nemcsak önmagában, hanem a teljes értékláncon keresztül szeretnénk megvalósítani a lehető legnagyobb mértékben. A Kék Bolygó Alapítvány projektje meglátásunk szerint egy nagyon értékes és fontos kezdeményezés Magyarországon – melyhez örömmel csatlakoztunk” – mondta el Pócs Zsuzsanna a BMW Group Magyarország marketingvezetője az esemény kapcsán.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.19
Ki emlékszik már arra, hogy a McLarent meg akarta venni az Apple, pedig voltak ennél színesebb....
2024.05.19
Egyéni világbajnoki Grand Prix-selejtezőre kerül sor Pünkösdhétfőn a debreceni Perényi Pál....
2024.05.19
Most akkor mégis bízik az elektromos átállásban a japán autógyártás? ..
2024.05.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Hétvége. ..
2024.05.19
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es....
2024.05.19
2009. január 31. óta a Porsche Múzeum aktívan és modern módon mutatja be a márka történetét és....
2024.05.19
Hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is keresik a szombat éjjel Verőcénél balesetet szenvedett....
2024.05.19
Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség....
2024.05.19
A M1RA versenyzője, Bucsi Attila emberfelettit nyújtott a TCR Eastern Europe túraautó-bajnokság....
2024.05.19
- Hajóbaleset történt szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, három....