e-mobilitás

A Porsche a kerékpárgyártásban is üzletet lát

2022.08.08.

A Porsche bővíteni szeretné stratégiai e-bike (elektromos kerékpár) elkötelezettségét. Ennek érdekében vegyesvállalat alapított a Porsche és a holland Ponooc Investment B.V.

Porsche e-bike. Fotók: Porsche AG

A Porsche eBike Performance GmbH, amelynek székhelye a München melletti Ottobrunnban található, elektromos hajtásrendszereket fejleszt kétkerekűek számára. Ez magában foglalja a motorokat, akkumulátorokat és a csatlakozási megoldásokhoz szükséges szoftverarchitektúrát. A stuttgarti székhelyű P2 eBike GmbH – amelyet a Porsche tulajdonol – ezekkel a hajtásrendszerekkel kívánja piacra dobni a Porsche e-bike-ok új generációját az évtized közepétől.

A vezetőség összetétele jól mutatja, mennyire fontos a közös projekt a Porsche és a Ponooc számára. Jan Becker, a Porsche Lifestyle GmbH & Co. KG korábbi vezérigazgatója veszi át a Porsche eBike Performance GmbH vezérigazgatói posztját. Munkatársa a P2 eBike GmbH-nál Moritz Failenschmid lesz, aki egyben a Focus Bikes ügyvezető igazgatója is.

Jan Becker

„Nagy lehetőségeket látunk a Porsche számára az e-bike szegmensben. Ezért folyamatosan bővítjük tevékenységünket ezen a területen” – hangsúlyozza Lutz Meschke, a Porsche AG igazgatótanácsának alelnöke, az igazgatótanács pénzügyi és informatikai területért felelős tagja. „Jan Becker és Moritz Failenschmid bevált szakértők a jövőorientált és ügyfélközpontú vállalatok létrehozásában és fejlesztésében. Egy magasan képzett és motivált csapat tagjaként ezt a két közös vállalkozásban is bemutatják. A Porschére jellemző módon olyan termékek fejlesztéséről van szó, amelyek intelligens dizájnjukkal, kifinomult technológiájukkal és kiemelkedő teljesítményükkel inspirálják az embereket.”

A Fazua kompakt hajtásrendszerei mellett a Porsche eBike Performance GmbH különösen erős e-bike hajtásrendszereket fejleszt és gyárt majd Porsche márkanév alatt. Mindkét termékkategóriát a jövőben világszerte értékesítik az e-bike gyártóknak. Az újonnan alapított vegyesvállalat technológiai partnerként működik. Az elektromos hajtásrendszereket a Porsche e-bike-okban és más márkák termékeiben egyaránt alkalmazni kell.

Porsche autóhoz Porsche elektromos kerékpár dukál.

Az elmúlt hónapokban a Porsche több vállalatban is részesedést szerzett az e-bike szegmensben. Ide tartozik a horvát Greyp e-bike márka mellett a Fazua is. A Porsche júniusban 20-ról 100 százalékra növelte itteni részesedését. A müncheni céget a szakértők az úgynevezett könnyű e-bike-ok alapítójaként ismerik. Most beolvadt a Porsche eBike Performance GmbH-ba.

A közös vállalati tevékenységektől függetlenül a Porsche továbbra is együttműködik hosszú távú partnerével, a Rotwilddel jelenlegi e-bike modelljein. 2021 márciusában a vállalat elindította az exkluzív elektromos kerékpárok értelmezését a Porsche eBike Sport és a Porsche eBike Cross segítségével. Ezenkívül a Porsche Digital GmbH platformot kínál a kerékpározás élményéhez kapcsolódó digitális szolgáltatásokhoz a Cyklær márkanév alatt. Ez a projekt bepillantást enged abba, hogy az új közös vállalkozások mennyire innovatívak: A díjnyertes Cyklær Bike-ot a Fazuával és a Greyppal közösen fejlesztették ki.

A Porsche eBike Performance GmbH, amelynek székhelye a München melletti Ottobrunnban található, elektromos hajtásrendszereket fejleszt kétkerekűek számára.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.10.05
Lezárult a Renault Hungária felvásárlása, melynek során az AutoWallis és a Salvador Caetano csoport....
2022.10.05
Segíts, hogy segíthessünk! Számoljunk! Ezt ajánlja a rendőrség egy olyan videó összeállítással,....
2022.10.05
Noha erősen ránk rúgta az ajtót az ősz, azért ez ne állítson meg minket, hogy a boldog nyári....
2022.10.05
A 2050-re kitűzött klímasemlegességi célok elérésében fontos szerepet játszik a teljes szén-dioxid-....
2022.10.05
Októberben 300 általános iskolás gyermeknek lesz lehetősége megtanulni a motorozás alapjait a....
2022.10.05
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről időről időre tájékoztatja....
2022.10.05
A helyszínt már meghatározták – írja az automobilwoche.de   ..
2022.10.05
Baleset történt az M1-esen, Győr közelébe riasztották a tűzoltókat - adta hírűl éjfél előtt néhány....
2022.10.04
Megcsinálta a 100 százalékos idényt Bucsi Attila. A M1RA 15 éves autóversenyzője a Swift Cup Europe....
2022.10.04
A vásárlásnál a színre legalább annyira kellene fókuszálni, mint a vezetési élményre vagy az ár-....